av_solaires_acne_1x1 470x470

De schadelijke effecten van de zon op de huid met neiging tot acne

De zomerse verbetering die mensen met een huid met neiging tot acne ervaren bij het begin van blootstelling aan de zon, is vaak van korte duur. De schadelijke effecten van blootstelling aan de zon op de huid met neiging tot acne zijn talrijk. De mechanismen werken zo dat ze de acne met vertraging verergeren.

Keratinisatie

In eerste instantie is het waar dat uv-stralen bijdragen tot het uitdrogen van de oppervlakkige laag van de opperhuid, en daarmee de bacterie P. acnes die verantwoordelijk is voor acne. Dit wordt keratinisatie genoemd van de huid met een verharding van de huidcellen. De huidtextuur lijkt gladder en regelmatiger, en puistjes worden minder. Maar een paar weken later neemt de huid wraak en komen de puistjes weer terug - dit wordt het acne-rebound effect genoemd. Hoe werkt het in de praktijk?   Naarmate de huid dikker is, is het voor de huid moeilijker om komaf te maken met de dode cellen, en de talg en alle onzuiverheden van de huid die zich moeilijk kunnen afscheiden, verstoppen de poriën, wat het ontstaan van mee-eters en microcysten in de hand werkt, met het risico op infecties (het is een beetje zoals wanneer de afvoer verstopt is en deze zijn werk, het afvoeren van afvalstoffen, niet meer kan doen). Zomerhitte en zweterige pieken helpen niet: dit zweet creëert een gunstige omgeving voor de proliferatie van bacteriën die in verband worden gebracht met acne.

 

av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

De rol van de talgklieren

Tijdens de maanden van rust leek uw huid uitgerust en stond uw acne in de "uit"-stand, maar toch werd uw huid aangevallen. Eenmaal terug thuis, heeft ze een tekort aan lipiden en begint ze te veel talg aan te maken om het tekort te compenseren. Deze overactieve talgklier kan leiden tot puistjes, mee-eters en microcysten, waardoor acne na de zomer weer de kop opsteekt. Vergeet ten slotte niet dat de cellen onder de zon niet zijn gestopt met het aanmaken van talg, maar dat het gewoon geblokkkeerd is gebleven in de opperhuid, die dikker is geworden. Wanneer de huid haar beschermingsproces stopt, laat ze alle overtollig opgeslagen talg los.

VRIENDSCHAPPELIJK (E T DESKUNDIG ADVIES)

Door goede gewoonten aan te nemen, kunt u genieten van de weldaden van de zon en tegelijkertijd uw huid met een neiging tot acne verzorgen.

Beperking van de blootstelling

Het eerste wat u moet doen is uzelf niet blootstellen, of zo weinig mogelijk, om de zaak niet erger te maken. Overmatige blootstelling aan de zon en/of een ongeschikte bescherming tegen de zon kunnen ook pigmentatieproblemen veroorzaken, en mensen met acne of acnelittekens zijn bijzonder vatbaar voor hyperpigmentatie. Vermijd op zijn minst de gevaarlijkste uren van blootstelling, van 11 tot 16 uur, en respecteer alle blootstellingsregels. Zonnebanken met kunstmatige uv-stralen moeten helemaal worden vermeden, omdat zij ervoor zorgen dat de huid dikker wordt.

Kies een geschikte zonbescherming

Om de risico's van hyperpigmentatie te beperken, kiezen wij voor een doeltreffende bescherming die aangepast is aan onze huid met een neiging tot acne, die niet vet en niet comedogeen is. Een lichte textuur, zoals een gel of vloeibare crème, is bijzonder geschikt voor de huid met neiging tot acne. En zoals bij elke blootstelling aan de zon, moet u zich ten minste om de 2 uur opnieuw insmeren en na het baden, afdrogen of zweten.

Vergeet niet uw gezicht 's morgens en 's avonds te wassen met een micellair water of een pH-neutrale reinigingsgel om onzuiverheden en overtollig talg aan de oppervlakte te verwijderen. Een scrub of masker kan ook één- of tweemaal per week op de huid worden aangebracht om dode huidcellen te verwijderen en een toekomstige verstopping van de huidporiën te voorkomen. Een evenwichtige voeding en regelmatige hydratatie kunnen ook helpen bij het wegwerken van toxines.

 

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_acne_application_produits_4x5_368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_acne_soleil_4x5_v1_368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_acne_4x5_368x460</span>

ZONVERZORGING

ZONVERZORGING

SPF50+ Cleanance

  • 91%: ultralichte textuur¹
  • 91%: langdurig matterend effect¹
  • 96%: niet-kleverige huid¹.

A Zeer hoge zonnebescherming voor de gevoelige, vette of onzuivere gezichtshuid.

¹Tevredenheidspercentage. Consumententest, 64 proefpersonen tussen 12 en 58 jaar (gemiddelde leeftijd 30), toepassing gedurende 22 dagen, tenminste 22 toepassingen per dagen.

Ontdekken
ZONVERZORGING
Terug naar boven