SCHRIFTJE VAN EEN EXPERT

Onvolmaaktheden van de teint

INZOOMEN OP DE ONZUIVERHEDEN VAN DE TEINT

Een litteken, een puistje, een moedervlek, een troebele teint, het zijn allemaal onvolmaaktheden van de huid die met de juiste corrigerende verzorging kunnen worden gecorrigeerd of gemaskeerd.

De verschillende onvolkomenheden van de teint

Onvolmaaktheden van de huid komen vaak voor en kunnen er heel verschillend uitzien. Sommige zijn aangeboren. Dit worden "moedervlekken" genoemd. Ze kunnen licht, gedepigmenteerd, "koffie met melk"-kleurig of rood (angioma's) zijn.
Andere zijn verworven huidaandoeningen:

 • De witte vlekken van vitiligo (plaatselijk verlies van huidpigmentatie) zijn goedaardig maar ontsierend en zijn het meest zichtbaar op een donkere huid.
 • Bruine vlekken zijn het gevolg van een overmatige blootstelling aan de zon. Ze komen het meest voor tijdens de zwangerschap, vandaar de naam " zwangerschapsmasker ", maar komen ook voor bij niet-zwangere vrouwen en soms zelfs bij mannen.
 • Bepaalde gelaatsaandoeningen (couperose, rosacea, enz.) kunnen door een specifieke behandeling worden verbeterd zonder volledig te verdwijnen.
 • Acne, die zo vaak voorkomt, verdient een aparte vermelding. Sommige acnepuistjes laten vaak zeer langdurige sporen na, vooral als ze groot of diep zijn, of als ze op ongepast zijn "uitgeknepen".

Alle dermatologische of plastische chirurgische ingrepen in het gelaat kunnen gevolgd worden door een "moeilijke" periode, waarin de genezing nog niet volledig is. Ook deze tijdelijke onvolkomenheden verdienen onze nauwgezette aandacht.

Tenslotte zijn voor bepaalde ernstigere huidaandoeningen (ichthyose, ernstige brandwonden, enz.) corrigerende make-up nodig.

AV_carnets-experts_imperfections-teint_dermatologue_1x1

Belangrijkste elementen ter voorkoming

Dermatologen zien er nauwgezet op toe dat u in al deze situaties de beste zorg krijgt, zowel preventief als curatief. Want als "voorkomen beter is dan genezen", dan geldt dat in het bijzonder voor onvolkomenheden in het gezicht.
De belangrijkste elementen ter voorkoming zijn:

 • Ten eerste, een vroege en doeltreffende behandeling van inflammatoire huidaandoeningen;
 • vervolgens een goede zonnebescherming. De meeste hypergepigmenteerde vlekken worden veroorzaakt of verergerd door de zon. Zorgvuldige fotobescherming is een goede verzekering tegen vlekken. Kies producten met een hoge beschermingsfactor en een breed spectrum, en een aanbrengvorm die een goede aanhechting op de huid en een goede remanentie mogelijk maken.
 • Voorkom trauma.

Het is niet altijd gemakkelijk, maar u moet in ieder geval "niet overdrijven" door de huid op een ongepaste manier te doen lijden.
Of het nu gaat om jeuk of een tic, zodra onze nagels in contact komen met onze huid, is het gevaar groot dat we blijvende sporen achterlaten.

 

Littekens, pas op!

Wanneer een toevallige wond moet worden gehecht, wanneer een letsel moet worden verwijderd, is het van belang dat de herstelling wordt uitgevoerd volgens alle regels van de dermatologische chirurgie, zodat het litteken, dat vaak onvermijdelijk is, zo onopvallend mogelijk blijft. Ondanks al deze voorzorgsmaatregelen kan het gebeuren dat onvolkomenheden niet doeltreffend kunnen worden voorkomen of niet afdoende kunnen worden behandeld met de middelen waarover wij momenteel beschikken.
In deze gevallen zijn corrigerende make-uptechnieken zeker een zeer interessant hulpmiddel.

AV_carnets-experts_imperfections-teint_cicatrice-visage_1x1 473*473

Dermocosmetische verzorging

Producten met een hoge tolerantie : het gebruik van hygiëne- en verzorgingsproducten met een hoge tolerantie herleidt de irritatie tot een minimum die kan optreden in geval van intolerantie of allergie voor een bestanddeel van de cosmetica.

Dermatologische make-up: corrigerende make-up vormt een belangrijke ondersteuning in het arsenaal van de dermatoloog. Of het nu gaat om een voorbijgaande situatie (na een dermatologische ingreep), of om langdurige onvolkomenheden, met een goed gebruik van medische make-uptechnieken kunnen we werkelijk verbluffende resultaten creëren.

" Camouflage "-maatregelen zijn aangewezen:

 • bij dermatologische aandoeningen zoals angioma's, vitiligo, eczeem, psoriasis, rosacea, acne en acnelittekens, seborrheïsche dermatitis, melasma;
 • in de nasleep van interventionele dermatologie zoals laser, dermabrasie, fillerinjecties, peelings;
 • na chirurgische ingrepen zoals facelifts, bovenste ooglidcorrectie, neuscorrectie, enz.

Om huidimperfecties te corrigeren, zijn de basisprincipes als volgt:

Het over elkaar heen aanbrengen van 2 complementaire kleuren in de kleurencirkel neutraliseert huidonzuiverheden.

 • Groen neutraliseert rood (couperose, littekens, angioma, enz.).
 • Geel neutraliseert violet (blauwe kringen, spataders, enz.).
 • Het bruin " verbergt " het wit.

Lichte schaduwen zetten in de verf en donkere schaduwen verdiepen.

Door te spelen met deze contrasten kan de vorm van het gezicht worden gecorrigeerd, kunnen littekens of inzakkingen worden verminderd en kan dyschromie (verkleuring van de huid) worden gemaskeerd.
Het wit maakt licht egaal en vangt het licht op.

Onze deskundige antwoorden op uw vragen

Beter leven met een huid met onzuiverheden

Geboortevlekken zijn erg verschillend. Om moedervlekken te verminderen, moet u een specialist raadplegen voor informatie, medische tests indien nodig, en om te weten of er een behandeling beschikbaar is. Om moedervlekken te verbergen, is het gebruik van corrigerende make-up een erg toereikende oplossing.

Dat hangt van het litteken af:
- Als het litteken verzonken is, gebruikt u na het aanbrengen van de compacte foundationcrème een concealerstick.
- Als het litteken verheven is, brengt u na het egaliseren van de teint een vleugje van een compactere foundationcrème aan die iets donkerder is dan de vorige (donkerdere kleuren lijken het volume te verminderen).

Aangezien de kleur van de handen vaak overeenkomt met die van het gezicht, kan het gebied aan de basis van de duim (de overgang tussen de palm en de rug van de hand) als referentie worden gebruikt. Breng fond de teint aan op het lichtere gedeelte. De kleur die het dichtst bij de donkere zone ligt, is de kleur die u moet gebruiken. Als u de voorkeur geeft aan een lichtere of donkerdere tint, moet u een toon eronder of erboven kiezen.

Reinig de huid grondig. Breng een make-up basis aan die aangepast is aan de gevoeligheid van de huid. Neutraliseer onzuiverheden met een concealerstick. Egaliseer de teint met een vloeibare fond de teint of een compacte crème. Corrigeer plaatselijke onzuiverheden met een correctiepenseel. Fixeer de make-up met mozaïekpoeder. Sublimeer het gezicht met mozaïekpoeder voor de oogleden, het wenkbrauwcorrigerende potlood om de blik te laten stralen en het lip- en contourduo om uw glimlach te accentueren.

Onze behandelingen voor huidimperfecties

Onze behandelingen voor huidimperfecties

Ik ontdek

DEKKING

Make-up

Egaliseert de teint

 • Zes tinten
 • Nieuwe fijne en aanpasbare textuur die u gemakkelijk aanbrengt dankzij het sponsje met microkorrels met hoge tolerantie voor een lichte en natuurlijke finish.

Corrigeert ernstige huidonvolmaaktheden en egaliseert de teint van de lichte huid. Zonder parfum, zonder bewaarmiddelen

Ontdek de compacte crème voor de teint
Make-up
Terug naar boven