Samenvatting van het dossier

Toegewijd aan het minimaliseren van onze impact op de oceanen.

 

Onze verbintenis om onze impact te minimaliseren*

Kiezen voor de zonneproducten van Eau Thermale Avène betekent uw huid beschermen met respect voor de natuur. Dankzij dertig jaar innovatie en knowhow formuleren de Laboratoria van Eau Thermale Avène huidvriendelijke producten, die optimaal verdragen worden door de meest gevoelige huid en die de oceanen niet vervuilen. Sinds 2013 ontwikkelen wij onze zonneproducten met het oog op een minimale milieu-impact. Ze werden geformuleerd met een minimum aan zonnefilters en zonder siliconen voor een optimale biologische afbreekbaarheid** en een beperkte impact, en voldoen altijd aan de drie criteria die het Skin Protect Ocean Respect Eau Thermale Avène Formulation Charter definiëren: onschadelijkheid [...], doeltreffendheid en tolerantie.

av_solaires_engagement_corail_1x1_v1 473X473

Een eerste studie over koraal

In 2019 heeft Eau Thermale Avène de toxiciteit van haar zonnefilters (Tinosorb S, Tinosorb M, Parsol 1789, Uvasorb HEB) laten beoordelen door het Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer. Een eerste studie toonde aan dat het filtersysteem van Eau Thermale Avène onschadelijk is voor het koraal Pocillopora Damicornis. Deze soort is bijzonder wijdverspreid en maakt deel uit van het Groot Barrièrerif*.   Het is bekend dat koraalriffen in het bijzonder worden bedreigd door zonnefilters en het daaruit voortvloeiende verblekingsverschijnsel. Maar koraal is slechts één schakel in de keten, het is niet representatief voor de mariene biodiversiteit in haar geheel. 

*Studie uitgevoerd met concentraties die representatief zijn voor diegene die in het milieu worden aangetroffen.

 

Een tweede studie over fytoplankton en zoöplankton

Om het effect van haar crèmes op het hele mariene ecosysteem te kennen, besloot Eau Thermale Avène het onderzoek voort te zetten en het effect van haar filters op de planktonorganismen in kaart te brengen. Deze organismen staan aan de basis van de voedselketen en spelen een sleutelrol in het behoud van het evenwicht van het zeeleven en de cyclus van de elementen die het leven op aarde mogelijk maken  

Deze vernieuwende studie* heeft aangetoond dat onze zonnefilters geen effect hebben op een soort van fytoplankton en een soort zoöplankton.

*Studie uitgevoerd op twee representatieve planktonmodellen met concentraties die representatief zijn voor diegene die in het milieu worden aangetroffen. 

 

av_solaires_engagement_phytoplancton-zooplancton_1x1 473X473

 

Eau Thermale Avène's partnerschap met Pur Projet

Sinds 2016 zet Eau Thermale Avène zich zij aan zij in samen met de vereniging Pur Projet, een sociale onderneming die bedrijven ondersteunt bij het integreren van klimaatkwesties in het hart van hun waardeketen, als onderdeel van een duurzaam partnerschap om de mariene ecosystemen in Indonesië te regenereren en te beschermen.

Dit op de plaatselijke gemeenschap gebaseerde project beoogt het herstel van beschadigde koraalriffen, het behoud van mangrovebossen en de verbetering van de milieupraktijken van de plaatselijke gemeenschappen, meer bepaald door plastic afval te recycleren. Tussen 2016 en 2018 plaatste dit partnerschap 42 structuren en herplantte het 6120 koralen van 16 verschillende soorten en plantte het 2000 mangrovebomen. Het doel van het partnerschap voor 2021 is 10.000 koralen en 6.000 mangrovebomen te herplanten en 81 ton afval te verzamelen en te recycleren. 

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-1_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-2_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-3_4x5_v1</span>

Lokale acties van Eau Thermale Avène voor het behoud van de oceanen

Overal ter wereld, in Turkije, Griekenland, Brazilië, Chili, Argentinië, draagt het merk Eau Thermale Avène zijn waarden inzake milieubescherming hoog in het vaandel en zet het meer en meer initiatieven op poten met de hulp van plaatselijke verenigingen om mensen te sensibiliseren rond deze belangrijke kwestie: de stranden schoonmaken, de bevolking bewust maken en opleiden, valoriseren van de biodiversiteit.   Sinds 2020 werkt Eau Thermale Avène in Mo'orea, in het hart van de Stille Oceaan, samen met de teams van de Coral Gardeners om hun acties om het koraal te herstellen internationaal uit te breiden en zo bij te dragen aan het behoud van dit ecosysteem. Sinds 2017 zijn door de organisatie meer dan 14.000 fragmenten herplant in de verschillende gebieden van de Mo'orea lagune. Daar zijn de riffen niet alleen een veilig onderkomen voor de plaatselijke fauna en flora, maar ook voor de plaatselijke bevolking. 

 

 

av_solaires_pur-projet_logo_1x1 473x473
In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM DE TOEKOMST TE BESCHERMEN

De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn ontwikkeld om de huid te beschermen en de oceanen te respecteren

Intense Protect 50+

Intense Protect 50+

Beschermt - Hydrateert

SPF50+ Spray kinderen

SPF50+ Spray kinderen

Beschermt

SPF 30 Spray

SPF 30 Spray

Beschermt

*Studies uitgevoerd door de Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer, een partner van het European Marine Biological Resource Center, op 3 belangrijke soorten van de mariene biodiversiteit - een koraalsoort, een fytoplanktonsoort en een zoöplankton-soort - bij concentraties die representatief zijn aan die dat in het milieu voor zonnefilters worden aangetroffen. TriAsorB™ werd getest volgens dezelfde methodologieën en door dezelfde onderzoekers als in de volgende publicaties: Stien, D. et al. A unique approach to monitor stress in coral exposed to emerging pollutants. Scientific Reports 10, 9601 (2020). Thorel, E. et al. Effect of 10 UV Filters on the Brine Shrimp Artemia salina and the Marine Microalga Tetraselmis sp. Toxics 8, 29 (2020).

**Volgens de OECD 301b test

Terug naar boven