av_solaire_bleu_lisa_rose_2409-1x1 472x472

Wat is blauw licht ?

We kennen het blauwe licht dat wordt uitgestraald door kunstmatige bronnen met led- of compacte fluorescentielampen, zoals computerschermen, smartphones, enz., maar blauw licht wordt vooral uitgestraald door de zon.
De lichtintensiteit van de zon kan 1000 keer groter zijn dan die van beeldschermen en je zou 64 volle dagen voor je digitale tablet moeten doorbrengen voor een blootstelling die gelijkwaardig is aan één uur in de zon.
Daarom is het noodzakelijk uw huid te beschermen tegen blauw licht van de zon. 
 

Inzicht in blauw licht en de effecten ervan

« Violetblauw » licht is de band van het zichtbare spectrum die de meeste energie bevat, vandaar de naam HEV (High Energy Visible Light). Deze is schadelijk voor het lichaam: het versnelt de veroudering van onze cellen en het is noodzakelijk ons ertegen te beschermen. 

av_solaire_longueur d_onde_1080x1080 472x472
av_solaire_bleu_juliet_3489-1x1

25% van de celbeschadigingen wordt veroorzaakt door blauw licht. De straling daarvan versnelt dagelijks de veroudering van de huid en bevordert het ontstaan van rimpels en vlekken.     

Men kan dus aannemen dat op lange termijn, en vooral naarmate de veroudering de cellulaire afweermechanismen uitholt, blootstelling van de huid aan hoogenergetisch licht een schadelijk effect kan hebben dat verouderings- en zelfs kankermechanismen bevordert. Bovendien werkt blauw licht in op het pigmentatiegen en stimuleert het de activiteit van melanocyten. Het verergert dus bepaalde dermatosen die verband houden met de werking van melanine, zoals zwangerschapsmasker of post-inflammatoire hyperpigmentatie. Blauw licht heeft dus potentieel nog verwoestendere effecten dan UVA, vooral op de donkere huid. 

Met zichtbaar hoogenergetisch blauw licht heeft men een nieuwe vijand van de huid ontdekt, die misschien nog schadelijker is dan UVA en UVB. Deze schadelijke golven dringen nog dieper door in de huidlagen, zelfs tot in de hypodermis. Met zijn intense energie - waaraan het zijn naam ontleent - valt blauw licht alle celbestanddelen aan: lipiden, eiwitten, DNA.      

Zij alleen al veranderen de huidcellen binnen een uur na blootstelling aan de zon². Andere studies hebben ook aangetoond dat dit blauw-violet licht leidt tot de vorming van toxische reactieve zuurstofsoorten die alle bestanddelen van de huidcellen aantasten: lipiden, proteïnen en DNA.

av_solaire_juliet_3738-1x1

Een formule die inspeelt op de dubbele verbintenis van Avène om de huid en het milieu te respecteren
 

De nieuwe TriAsorB™ filter past volledig in de Conscious Care-aanpak van Pierre Fabre Dermo-Cosmetics. Deze nuttige, doordachte en ethische aanpak streeft naar de formulering van actieve bestanddelen die steeds respectvoller zijn voor de huid en het milieu. 
 

De beste preventie tegen fotoveroudering

TriAsorB™, het resultaat van medisch onderzoek door Pierre Fabre en in 2020 voor de eerst gebruikt in Intense Protect 50+, heeft de basis van fotoprotectie radicaal veranderd door de breedste bescherming te bieden tegen blauw licht, dat huidveroudering versnelt: UVB - kort UVA - lang UVA, en verder dan UV, tot 450 nm.

TriAsorB™, geïntegreerd in het gepatenteerde filtersysteem van Eau Thermale Avène, verhoogt het beschermingsniveau van de huid tegen fotoveroudering door blauw licht en biedt zo de beste bescherming tegen diepe, zichtbare huidbeschadiging.

av_solaire_bleu_juliet_3455-1x1 472x472

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Hoe werkt het in de praktijk?

Melanine, dat afhankelijk is van het fototype van elk individu, zorgt ervoor dat de huid op natuurlijke wijze de juiste bescherming tegen licht krijgt. Het beschermt tegen de acute effecten van de zonnestralen op dagelijkse basis - zonnebrand - maar ook tegen de effecten op lange termijn - fotoveroudering en huidkanker. Het beschermt ook tegen zichtbaar hoogenergetisch blauw licht. Geïnspireerd door deze unieke werking biedt TriAsorB™ de huid een zeer brede en doeltreffende fotobescherming en weerkaatst dit het schadelijke deel van het zonnespectrum, waaronder uvb-, korte uva en lange uva-stralen, maar ook zichtbaar hoogenergetisch blauw licht.
 

Onschadelijkheid van de formule 

De nieuwe TriAsorB™ filter is een organische molecule die in de formule is gedispergeerd. Deze dispersietechniek garandeert de veiligheid van de filter. Dankzij TriAsorB™ is het gelukt om het aandeel filters in de nieuwe Intense Protect 50+3 met ongeveer 10% te verminderen, terwijl de hoge beschermingseigenschappen bewaard zijn gebleven.

Vier jaar werk en 30 toxicologische studies werden gewijd aan het aantonen van de veiligheid van het filter. TriAsorB™ is uiterst veilig en blijft op het huidoppervlak, gezond of beschadigd.

3 De tests leveren het bewijs dat het cellulair DNA beschermt tegen schade door uv-stress.4

3. Topische toepassing (5 mg.cm-2) Metingen uitgevoerd op explantaten van menselijke huid.
3 gebruikte modellen: Gezonde huid/ Gezonde en bestraalde huid/ Beschadigde en bestraalde huid
4. Topische toepassing (2 mg.cm-2) Metingen verricht op gereconstrueerde opperhuid- folliculaire modellen. Stress: acute blootstelling aan uv-stralen. Kwantificering van de DNA-beschadiging (door LC/MS-analyse (vloeistofchromatografie/massaspectrometrie)
 
av_solaires_engagement-formulation_microscope_1x1
av_solaires_engagement_phytoplancton-zooplancton_1x1 1620x1620

Respect voor het milieu

De Laboratoria van Eau Thermale Avène zetten hun eco-verantwoordelijke aanpak voort en hun verbintenis om de impact van zonbescherming op de oceanen te beperken. Zo heeft de nieuwe TriAsorB™-filter talrijke tests in experimentele omstandigheden doorstaan en is uit deze tests gebleken dat deze niet giftig is voor 3 belangrijke soorten van de mariene biodiversiteit: een koraalsoort, een fytoplankton- en een zoöplankton-soort.

 

ZONVERZORGING

ZONVERZORGING

Intense Protect 50+

  • Het nieuwe ultrabreed spectrum zonneproduct dat voldoet aan de hoogste eisen voor de huid en tegelijkertijd onze milieu-impact beperkt.
  • 95,3% vermindering van de door blauw licht veroorzaakte DNA-schade¹ 

¹In-vitrotest. Plaatselijke toepassing (2 mg.cm-2) Metingen verricht op gereconstrueerde opperhuid. Stress: blootstelling aan gesimuleerd blauw licht. Kwantificering van oxidatieve DNA-schade door immunohistochemische analyse.

Ontdekken
ZONVERZORGING
Terug naar boven