av_eczema-psoriasis_nuque_dos_1x1
Samenvatting van het dossier

Eczeem, eczeem en psoriasis: deze jeukende ziekten

Eczeem en psoriasis zijn niet zeldzaam, maar zijn niet zo bekend bij het grote publiek....

title

Eczeem en psoriasis in cijfers

2,5

miljoen Fransen lijden aan eczeem

15%

van de baby's wordt getroffen door eczeem

3%

van de bevolking wordt getroffen door psoriasis

Hoewel niet ongewoon, zijn eczeem en psoriasis niet goed bekend bij het grote publiek en worden ze omgeven door veel misvattingen. Nee, deze huidziekten (dermatosen) zijn niet besmettelijk. Nee, ze zijn niet te wijten aan een gebrek aan hygiëne. Wat als we u konden helpen om er meer over te weten te komen? 

Eczeem is een chronische ontstekingsziekte van de huid die zich uit in de vorm van rode, jeukende, geïrriteerde plekken (ook pruritus genoemd), met afwisselende perioden van aanvallen (opstoten) en rustperioden. Er bestaat niet één soort, maar verschillende soorten eczeem: contacteczeem en atopisch eczeem zijn de meest voorkomende. Het is belangrijk ze van elkaar te onderscheiden om de oorsprong ervan te kennen en zo de juiste behandeling en preventie in te stellen. 

Psoriasis is ook een chronische ontstekingsziekte van de huid die wordt gekenmerkt door rode vlekken bedekt met witachtige schilfers. Het komt voor bij mensen met een positieve genetische achtergrond en onder invloed van bepaalde factoren. En ook hier is jeuk gebruikelijk. 

Hoewel ze in veel opzichten op elkaar lijken, zijn de twee ziekten toch verschillend. Psoriasis is bijvoorbeeld zeer zeldzaam bij zuigelingen. Terwijl 15% van de kinderen jonger dan één jaar getroffen wordt door atopisch eczeem. Daarom is het belangrijk ze van elkaar te onderscheiden om ze goed te kunnen behandelen. 

title

ONTRAADSELING

Beter begrijpen om beter voor uzelf te kunnen zorgen

av_xeracalm_lipid-replenishing-cleansing-oil_7_post_3282770146790_hd_16-9

Eczeem

Hoe eczeem of psoriasis verlichten? Alles wat u moet weten om uw huid te verzachten.

Ontdekken
av_eczema-psoriasis_psoriasis_close-up_1x1 368x460

Psoriasis

Psoriasis ontstaat door een overmatige en versnelde vernieuwing van de buitenste laag van de huid, waarbij een ontstekingsreactie ontstaat. Deze aandoening bestaat in verschillende vormen en kan op meerdere plekken voorkomen. Focus op de oorzaken, kenmerken en behandelingen.

Ontdekken
av_eczema-psoriasis_enfant_maman_dermatologue_4x5

Een comfortabelere manier van leven met eczeem en psoriasis

Zichtbare vlekken, jeuk... De belangrijkste symptomen van eczeem en psoriasis kunnen uw dagelijks leven beïnvloeden. Maar met een goede hygiëne, voldoende hydratatie en een paar eenvoudige tips om krabben te voorkomen, is het mogelijk om te leren leven met de ziekte. Ons deskundig advies om u beter in uw vel en in uw leven te voelen.

Ontdekken
In het kuuroord van Avène behandelen we elk seizoen meer dan 2.000 mensen met deze huidaandoeningen. We verzorgen hen en we verlichten hun pijn. Maar we leren hen ook hoe ze controle over de ziekte kunnen krijgen en er beter mee kunnen leven, zodat ze zich elke dag beter in hun vel (en in hun hoofd) voelen.

Onze missie is om u te voorzien van blijvende gemoedsrust.

Onze oplossingen om eczeem en psoriasis te verzachten

De Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten ontworpen om u een beter gevoel te geven over uw " jeukende huid "
av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

XeraCalm A.D. - Lipidenherstellende balsem

Ik ben er dol op! Ik heb geen roodheid, jeuk of allergieën meer. Mijn huid is zacht.
Terug naar boven