Samenvatting van het dossier

Overgevoelige en intolerante huid

Een overgevoelige of intolerante huid is niet altijd voldoende gewapend tegen de aanvallen van het dagelijkse leven. Leer uw huid beter kennen en kies de juiste producten om uw huid te verzorgen.

av_peaux-sensibles_visage_femme_europeenne_1x1 472x472

 

Intolerante huid: wat is dat eigenlijk?

Een overgevoelige en intolerante huid is een huid die snel reageert op een aanval, daarom wordt ze ook wel een overgevoelige en reactieve huid genoemd.
Om te weten of u dit ook hebt, zijn er enkele duidelijke tekenen. Als u verhitting voelt zodra u een nieuwe hydraterende crème aanbrengt, als u gemakkelijk tot over uw oren bloost of als een windvlaag een onaangenaam tintelend gevoel veroorzaakt, is uw huid waarschijnlijk overgevoelig en reactief. Als deze ongemakken en roodheden zich opstapelen, wordt de diagnose duidelijk!

 

Hoe kunt u het verschil zien tussen een intolerante en een allergische huid?

Een intolerante en reactieve huid is van nature kwetsbaar. Dit komt doordat de huidbarrière niet zo beschermend is als zou moeten en de zintuiglijke sensoren aan de oppervlakte van de huid gemakkelijker worden overweldigd. Dit type huid is dus minder goed bestand tegen de aanvallen van het dagelijkse leven. Daarom hebt u de indruk dat alles haar kan doen reageren, op een onvoorspelbare manier.

Een allergische huid is een huid die abnormaal reageert op een allergene stof. De allergische reactie is min of meer zichtbaar op de huid: eczeem, netelroos, jeuk of eenvoudige rode vlekken. De meest voorkomende allergische reactie is contactallergie: de huid reageert op eenvoudig contact met een product of materiaal (gaande van parfum tot metalen), wat een reactie in de opperhuid teweegbrengt. Maar niet alle allergische reacties hebben te maken met contact: ze kunnen ook te maken hebben met de ademhaling, voeding of geneesmiddelen.

A: Gezonde huidbarrière - B: Aangetaste huidbarrière

 

av_peaux-sensibles_schema_barriere-cutanee_1x1 472x472 1. Onderhuid 2. Lederhuid 3. Opperhuid 4. Huidbarrière 5. Irriterende stoffen en bacteriën 6. Dehydratatie

Ik ben altijd bang dat mijn huid reageert op elementen van buitenaf, op emoties. Ik weet nooit wanneer het begint of wanneer het eindigt.

MELANIE, 33 jaar

 

Wat doet een overgevoelige huid reageren?

Waarom is de huid van uw gezicht zo makkelijk geïrriteerd? Waarom hebt u een jeukende huid of een rood gezicht? Om reacties van uw overgevoelige huid beter te voorkomen, moet u leren herkennen wat deze ongemakken kan veroorzaken.

Begrijpen waarom mijn huid reageert

av_texture_creme-hypersensibilite_1x1 472x472

 

Kan ik de overgevoeligheid van mijn huid beperken? Met de juiste verzorging, ja!

Een paar zonnestralen op uw huid of een stresspiek, en een waar gevoel van onbehagen duikt op. Wanneer u zich 's morgens opmaakt, loopt u het risico roodheid te krijgen door een nieuwe hydraterende crème uit te proberen. Dit dagelijkse ongemak kan iedereen met een overgevoelige huid treffen. Voor de verzorging van de hyperreactieve huid, zoals van de intolerante huid, is een geschikt cosmetisch verzorgingsproduct zonder irriterende stoffen een must. Het helpt irritatie te verlichten en de overgevoeligheid van de huid te beperken. Een intolerante huid is vaak dun, wit en droog en heeft dermocosmetische verzorgingsproducten nodig die enkel stoffen bevatten die aan haar eisen voldoen, om verdere beschadiging te voorkomen.

Hoe een intolerante huid verzorgen?

Wanneer u 's morgens wakker wordt, op het werk of onderweg bent, maar ook 's avonds voor het slapengaan: uw overgevoelige huid geeft u soms geen rust. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die u kunnen helpen irritatie te voorkomen en tintelingen, benauwdheid en roodheid te verlichten. Door een eenvoudige en doeltreffende dagelijkse huidverzorgingsroutine in te voeren en de juiste dermocosmetische producten te kiezen, zult u uw hyperreactieve huid kunnen kalmeren.

Onze tips voor de dagelijkse verzorging van uw intolerante huid.

av_peaux-sensibles_vie-active_quotidien_1x1 472x472
av_peaux-sensibles_crise_1x1 472x472

 

Hoe snel reageren bij een crisis?

Het volstaat een ongeschikt schoonheidsproduct aan te brengen of soms gewoon een koud briesje om de huid te laten reageren. De overgevoelige en intolerante huid wordt warm, het gezicht begint te tintelen of er verschijnt roodheid. Op zulke momenten moet u weten hoe u moet reageren om het ongemak niet te laten toeslaan. Hier zijn een paar eenvoudige (maar efficiënte ) stappen die uw huid snel soelaas kunnen bieden.

Al ons advies over hoe te reageren in een crisis

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Hydrateren is de sleutel!

De huidbarrière speelt twee belangrijke rollen: ze beschermt tegen aanvallen van buitenaf en houdt het water in uw huid vast. Als u een intolerante huid hebt, is haar kwetsbare barrière van nature meer doorlaatbaar voor ingrijpende factoren, maar laat ze ook water uit uw huid ontsnappen. Uw hyperreactieve huid is dus des te gevoeliger omdat ze vaak droog en gedehydrateerd is. Eén van de sleutels om de overgevoelige huid te verzorgen, is dus het gebruik van kalmerende hydraterende verzorgingen om de huidbarrière te versterken en haar sterker te maken tegen externe elementen.

De troeven van hydratatie begrijpen

ONZE OPLOSSINGEN VOOR DE OVERGEVOELIGE EN INTOLERANTE HUID

De Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten ontworpen om u beter in uw oncomfortabele huid te laten voelen
av_tolerance control_cream_eretail_5_post_3282770138801_hd

TOLERANCE CONTROL KALMERENDE CRÈME

Aanbevolen door mijn apotheker, gebruik ik het nu al een paar weken. Vanaf het aanbrengen kalmeert het mijn huid en verminderen de gebruikelijke gevoelens van ongemak. Ontdek de Tolérance CONTROL Kalmerende Crème met een herstellende werking Steriele Cosmetica®
Terug naar boven