Professionele verzorging voor een droge huid
XeraCalm

XeraCalm

Professionele verzorging voor een droge huid

Een droge tot zeer droge huid is voor niemand aangenaam. Ze voelt trekkerig aan of jeukt: dit type huid verdient de nodige aandacht. Dat geldt des te meer voor een huid die gevoelig is voor atopisch eczeem, waarbij de huid oncomfortabel aanvoelt en de zenuwen (en de huid) danig op de proef worden gesteld.

Met XERACALM hebben wij een verzorgingsassortiment samengesteld dat wordt aanbevolen door dermatologen en waarvan de missie eenvoudig is: de meest gevoelige huid voeden en kalmeren, ongeacht of deze droog tot zeer droog is of neigt tot atopie, en bovendien geschikt zijn voor het hele gezin. Onze XERACALM huidverzorgingsproducten herstellen de huidbarrière en kalmeren de huid die nood heeft aan verzachting.

ONZE VERZORGINGSPRODUCTEN VOOR EEN DROGE HUID

XERACALM kalmeert jeuk en irritatie als gevolg van een droge huid en helpt u in één stap uw huid weer comfortabel te laten aanvoelen!
av_xeracalm-ad_lipid-replenishing-balm_2_3282770154566_hd_4x5

XERACALM A.D

Een droge huid met neiging tot atopisch eczeem en jeuk verlichten

Een huid die trekkerig aanvoelt, jeukt of reageert op de minste prikkeling beïnvloedt het dagelijkse leven sterk. Een veeleisende huid verdient een even veeleisende verzorging: daarom wordt XERACALM A.D door dermatologen aanbevolen om de huid in alle rust te voeden en te kalmeren. 

Met XERACALM A.D hebben wij de ideale, hoogwaardige oplossing geformuleerd. Voedende verzorgingsproducten en een unieke technologie: steriele cosmetica garandeert de hoge huidtolerantie van onze producten, zelfs bij een zeer gevoelige huid. Verzorgingsproducten die de huidbarrière langdurig kalmeren en herstellen. Veilig te gebruiken vanaf de geboorte.

XERACALM A.D RELIPIDERENDE BALSEM

JEUKWERENDE VERZORGING VOOR EEN DROGE HUID

XERACALM A.D Relipiderende balsem

 • Een combinatie van uitzonderlijke actieve bestanddelen
 • Verlicht een zeer droge huid met neiging tot atopisch eczeem en jeuk
 • Ideaal voor de huid van pasgeborenen, kinderen en volwassenen

Het doel: de huid verlichten! Bij dagelijks gebruik is XERACALM A.D een echte troef. Dankzij de combinatie van uitzonderlijke actieve bestanddelen zoals I-modulia® (jeukwerend), Cer-omega (voedend) en Thermaal Water van Avène (verzachtend) gaat dit verzachtende verzorgingsproduct niet alleen een droge huid tegen, maar zal het de huidbarrière ook herstellen en de huid voeden om haar weer comfortabel te laten aanvoelen. Zonder twijfel de beste manier om jeuk te verlichten en het huidmicrobioom weer in evenwicht te brengen!

Ik wil mijn huid kalmeren
JEUKWERENDE VERZORGING VOOR EEN DROGE HUID

Het European Dermatology Forum kent XeraCalm A.D de status van ‘emollient plus’ toe. De ‘emollient plus’-producten verbeteren letsels als gevolg van atopisch eczeem en beïnvloeden het huidmicrobioom van patiënten met atopisch eczeem.

Dr. Ariadna ORTIZ BRUGUESDermatoloog en medisch directeur van het Dermatologisch Laboratorium van Avène

BEWEZEN DOELTREFFENDHEID

Onmiddellijk kalmerend effect

5 dagen

verdwijnen van jeuk na 5 dagen¹ ²

-500%

een vermindering van de huiddroogheid met -50% na 7 dagen²

5900%

een verbetering van de slaapkwaliteit met +59% na 7 dagen²

¹Gemiddelde tijd tot het verdwijnen van pruritus.
²Fase IV-studie bij 1711 patiënten - Frankrijk, DOM-TOM en Italië - voor 75% van de patiënten die XeraCalm A.D afzonderlijk gebruiken en dat één of twee keer per dag gedurende 7 dagen voor pruritische xerosen.

XERACALM A.D RELIPIDERENDE WASOLIE

HET REINIGENDE EN VERZACHTENDE GEBAAR VOOR EEN DROGE HUID

Relipiderende wasolie XERACALM A.D

 • De formule respecteert het huidmicrobioom
 • Kalmerende, hydraterende en jeukwerende werking
 • Kan worden gebruikt bij opstoten
 • Ideaal voor de huid van pasgeborenen, kinderen en volwassenen

Deze reinigingsolie met lipidenherstellende eigenschappen is het eerste essentiële onderdeel van de jeukwerende routine voor een droge huid met neiging tot atopie. De formule combineert het 1e postbiotische actieve bestanddeel uit het Thermaal Water van Avène, I-modulia®, Cer-omega (lipiden vergelijkbaar met die in de huid) en het Thermaal Water van Avène. Een combinatie van actieve bestanddelen die de huid zacht reinigt en uitdroging voorkomt. Geen trekkerig gevoel meer na het douchen!

Ik wil hier meer over weten!
HET REINIGENDE EN VERZACHTENDE GEBAAR VOOR EEN DROGE HUID

DE LIJN XERACALM-AD: EEN UNIEKE COMBINATIE VAN ACTIEVE BESTANDDELEN

In de kern van deze lijn

I-modulia®

AV_XERACALM-AD_Representation-I-Modulia_png 500x500

1ste postbiotisch actief bestanddeel op basis van Thermaal water van Avène voor een onmiddellijke verlichting van jeuk.

Meer zien

Cer-omega

Cer-omega

Lipides semblables à ceux de la peau, qui réparent la peau et renforcent son film hydrolipidique protecteur.

Thermaal Water van Avène

AV_EAU-THERMALE_Representation-Eau_png 500x500

Met verzachtende en anti-irriterende eigenschappen.

Meer zien
sterile cosmetecis

Een gevoelige en reactieve huid heeft baat bij veilige dermocosmetische verzorgingsproducten met een hoge huidtolerantie die haar comfortabel laten aanvoelen.

Om alleen de bestanddelen te behouden die nuttig zijn voor de huid en alle bewaarmiddelen te schrappen, hebben onze laboratoria een proces ontwikkeld dat uniek is in de wereld: Sterile Cosmetics®. Dankzij deze innovatieve technologie blijft het product tijdens het gebruik steriel en treedt er geen externe besmetting op. Dit is onze garantie op een optimale huidtolerantie bij alle huidtypes, zelfs die van kleinere kinderen.  

Hoe breng je een relipiderend weekmakend product op de juiste manier aan?

 • Een- of tweemaal per dag, met schone handen, of vaker als uw huid jeukt.
 • Na elke douche, om de beschermende hydrolipidenfilm te herstellen en jeuk te voorkomen. Het product wordt het best aangebracht op een licht vochtige huid.
 • Gebruik beide handen voor een gelijkmatige verdeling. Verdeel het product over uw handen en masseer het zachtjes in met kleine, langzame, omhullende bewegingen.
 • Gebruik een dunne laag. Een te dikke laag kan leiden tot irritatie en een prikkend gevoel.

Ontdek alle verzachtende balsems van Eau Thermale Avène

av_xeracalm_ad_bebe_2575-1x1
In hetzelfde gamma

'DAT IS NOG NIET ALLES...

'Ontdek onze andere producten

XeraCalm A.D Reinigingsblokje

XeraCalm A.D Reinigingsblokje

Voedt - Kalmeert - Reinigt

Ik ben op zoek naar een XeraCalm A D-product.om

AV_XERACALM_ KEY_VISUAL_FAMILY

XERACALM NUTRITION

De routine voor een droge huid bij het hele gezin

Als uw huid niet neigt tot atopisch eczeem, maar u bent wel op zoek naar een voedend verzorgingsproduct voor de droge tot zeer droge huid van uzelf of uw kinderen, dan is XERACALM NUTRITION de perfecte oplossing!

Dit assortiment is ideaal voor de droge huid. De verzorgingsproducten voeden en hydrateren de huid onmiddellijk en dat tot wel 48 uur lang. De formules bevatten tussen de 95% en 99% aan natuurlijke ingrediënten en respecteren uw huid. De vloeibare texturen zijn snel aan te brengen.

De XERACALM NUTRITION-routine voor een droge huid is ideaal voor jong en oud en combineert doeltreffendheid, gebruiksgemak en natuurlijkheid. En we mogen ook het eco-ontwerp van de verpakking niet vergeten, waarbij 70% van de tubes en 100% van de flacons uit gerecycleerd plastic bestaat (exclusief capsules en pompjes).

XERACALM NUTRITION HYDRATERENDE MELK

DE FAVORIETE VERZORGING VAN DE DROGE HUID

XERACALM NUTRITION Hydraterende melk

 • 48 uur hydratatie
 • Formule die voor 97% bestaat uit bestanddelen van natuurlijke oorsprong
 • Formule en verpakking ontwikkeld in het kader van een ecologisch verantwoorde designaanpak

Deze hydraterende verzorging voor de droge tot zeer droge huid heeft een subtiel parfum en zal het trekkerige gevoel verminderen. Het trio van verzachtende en voedende actieve bestanddelen, waaronder mariadistelolie, niacinamide en Thermaal Water van Avène, hult de huid onmiddellijk in een sluier van zachtheid. 

En wat nog handiger is: dankzij de vloeibare textuur die niet plakt, kunt u zich onmiddellijk na het aanbrengen weer aankleden.

Ik ontdek
DE FAVORIETE VERZORGING VAN DE DROGE HUID

Mariadistelolie stimuleert de synthese van ceramiden, lipiden die van nature in de huid aanwezig zijn en die de huidbarrière helpen vormen om de huid gehydrateerd te houden. In combinatie met niacinamide, dat de synthese van ceramiden stimuleert en de barrièrefunctie versterkt, draagt het bij aan de complete, snelle en langdurige werking van de XERACALM NUTRITION-huidverzorgingslijn.

XULY LABARREREManager actieve bestanddelen, Centrum voor onderzoek en ontwikkeling Pierre Fabre

BEWEZEN HYDRATERENDE WERKING

Onmiddellijk effect

48 uur

hydratatie voor een droge huid¹

'+85%

hydratatie na het aanbrengen²

9700%

ingrediënten van natuurlijke oorsprong

1 - Instrumentele test, 30 personen, 2 keer/dag gedurende 7 dagen.
2 - Klinische studie bij 33 volwassenen - Evaluatie van de hydratatie-index na eenmalig gebruik van XERACALM NUTRITION Hydraterende melk

av_cleanance_page-gamme_2

XERACALM NUTRITION : HET BELANGRIJKSTE ACTIEVE BESTANDDEEL MET VOEDENDE WERKING

Mariadistelolie

Mariadistel is een ware schat uit de natuur. De olie wordt al jaren gebruikt bij lever- en galblaasproblemen en biedt tal van voordelen voor de huid: het voedt intensief en diepgaand, herstelt en versterkt de beschermende lipidenfilm van de huid en geeft de ceramiden een boost om een droge huid grondig tegen te gaan. 

Vanwege deze eigenschappen hebben we mariadistelolie opgenomen in onze XERACALM NUTRITION-lijn voor de droge tot zeer droge huid.    

Wij hebben het ook gekozen vanwege de beperkte impact op het milieu. Het is namelijk niet alleen een plant van Franse oorsprong, maar heeft ook weinig water nodig om te groeien. Tot slot is onze mariadistelolie afkomstig van een ‘upcycling’-proces om afval te beperken: de reststoffen van de extractie van ComedoclastinTM (het actieve bestanddeel van het Comedomed-gamma) worden opgewaardeerd om onze mariadistelolie te produceren.

Meer hierover

XERACALM NUTRITION : HOOGWAARDIGE ACTIEVE BESTANDDELEN

Geselecteerd voor een droge huid

Thermaal Water van Avène

AV_EAU-THERMALE_Representation-Eau_png 500x500

Met verzachtende en anti-irriterende eigenschappen.

Meer zien

VERZORGING TEGEN EEN DROGE HUID, GESCHIKT VOOR IEDEREEN

De perfecte combinatie van comfort, doeltreffendheid en gebruiksgemak 

Mannen en vrouwen, jong en oud: we hebben allemaal een verzorgingsproduct nodig dat is aangepast aan onze droge of zeer droge huid. XERACALM NUTRITION biedt uw huid een dagelijkse dosis zachtheid. Ideaal om in uw routine op te nemen, voor langdurige hydratatie.

Dankzij hun unieke combinatie van actieve bestanddelen zullen deze hygiëne- en verzorgingsproducten de huid langdurig voeden. Elke formule staat garant voor een hoge tolerantie bij zelfs de meest kwetsbare huid, inclusief die van baby's. De vloeibare texturen dringen onmiddellijk in de huid, zodat u zich meteen na het aanbrengen weer kunt aankleden. Geen excuses meer om uw huid niet elke dag te verzorgen!

av_xeracalm-nutrition_moisturizing_lotion_9_3282770155181_hd_4x5
In hetzelfde gamma

'DAT IS NOG NIET ALLES...

'Ontdek onze andere producten

Nieuw
XERACALM NUTRITION reinigingsgel

XERACALM NUTRITION reinigingsgel

Voedt - Beschermt - Reinigt - Verzacht

Nieuw
HYDRATERENDE MELK

HYDRATERENDE MELK

Voedt - Kalmeert - Hydrateert - Versterkt de huidbarrière

Ik ben op zoek naar een XeraCalm Nutrition-product om :

VAAK GESTELDE VRAGEN

Heeft u vragen of twijfels? Wij staan u steeds voor u klaar

De producten van XERACALM NUTRITION zijn ideaal voor een droge huid dankzij :
- de mariadistelolie en niacinamide die de huidbarrière voeden en versterken
- het Thermaal water van Avène dat de droge, trekkerige en geïrriteerde huid kalmeert.
Onze formuleringsdeskundigen zijn erin geslaagd vloeibare texturen te combineren met een doeltreffende werking (48 uur hydratatie), zo kunnen de producten snel worden aangebracht en kunt u zich onmiddellijk weer aankleden.

Ja, de producten van XERACALM zijn universeel, ze zijn geschikt voor alle huidtypes.

De relipiderende balsem en crème worden best dagelijks gebruikt om een droge, jeukerige huid te beperken en te voorkomen*. Het kalmerend concentraat kan daarnaast plaatselijk worden aangebracht om intense jeuk *onmiddellijk te verlichten. Dit is hét product om altijd bij de hand te houden! Balsem of crème, kies de juiste textuur al naargelang uw huidtype: de Balsem als uw huid erg droog is, de Crème als ze minder droog is.

Kalmeer en verlicht uw huid snel met een kompres met Thermaal Water van Avène: spray het water op papieren zakdoekjes, leg ze uw gezicht en laat 10 minuten inwerken. Breng bij jeuk* regelmatig het Kalmerend concentraat van XERACALM A.D aan, indien nodig ook op de oogleden. Gebruik in geval van irritatie een of twee keer per dag een beschermende herstellende crème. Hydrateer en bescherm uw huid ter preventie ten minste eenmaal per dag met een relipiderende crème of balsem.

Er bestaan eenvoudige maar tegelijk essentiële, dagelijkse handelingen die een droge huid beperken en de barrièrefunctie van de huid herstellen (en zo periodes met opstoten helpen te spreiden). Hier is ons advies:
Reinig de huid op milde wijze met een wasolie en warm water tussen 32 en 34 °C, een douche of een bad van niet meer dan tien minuten. Hydrateer en bescherm de huid ten minste eenmaal per dag met een relipiderende balsem of crème, zelfs wanneer de huid in orde lijkt.

1Zelfevaluatie op een analoge schaal bij 68 personen met atopische dermatitis en/of plaatselijke droge plekken, met pruritus. Beoordeling van het gevoel van jeuk onmiddellijk na gebruik van het verzachtende concentraat. 2Evaluatie van de hydratatie-index 1 uur na eenmalige gebruik - 20 personen. 3Evaluatie van L-PO-SCORAD bij 49 personen met atopie, plaatselijke droge plekken en pruritus, na gebruik van het verzachtende concentraat, 4x/dag gedurende 3 dagen.

door uitdroging van de huid.

Terug naar boven