Waarom het belangrijk is uw huid voor te bereiden op de zon.

Uw huid voorbereiden op de zon vóór langdurige blootstelling is een belangrijke stap voor de huid die we maar al te vaak vergeten. Het is vooral nuttig voor mensen met een lichte huid, zonneallergieën of -intoleranties, of gewoon als u wilt voorkomen dat u bij uw eerste blootstelling zonnebrand oploopt. De huid die lange tijd niet aan de zon is blootgesteld, is nog kwetsbaarder voor de eerste uv-stralen waaraan zij wordt blootgesteld. 

 

av_solaires_accessoires_vacances_1x1 577x596

 

Drie stappen om uw huid voor te bereiden op de zon

av_solaires_exfolier_1x1 1620x1620

 

 

Stap 1: Scrubben

Een paar dagen voor de blootstelling aan de zon scrubben is de beste manier om mooi bruin te worden: door zich te ontdoen van zijn dode cellen, heeft de opperhuid de ruimte om in alle rust melanine te produceren en uw bruine kleur langer te behouden. Een ander voordeel: scrubben maakt de verstopte poriën vrij en de huidtextuur gladder, waardoor deze een mooie glans krijgt.

 

Stap 2 Beschermen

Als u uw huid hebt gescrubd en klaar bent voor het strand, vergeet dan niet de meest cruciale stap: uzelf beschermen tegen de zonnestralen tijdens de blootstelling. Het kan niet vaak genoeg worden herhaald: blootstelling aan de zon is nooit neutraal en daarom is het essentieel dat u uw huid beschermt met kleding, door een zonbescherming te gebruiken met een hoge SPF en door de blootstellingsregelsstrikt na te leven die we nu uit het hoofd kennen (geen zon tussen 11 en 16 uur). Dit is de enige manier om de risico's van de zon en op huidveroudering te beperken: zonnebrand, bruine vlekken door de zon of zelfs huidkanker. Uw huid beschermen is de beste manier om een natuurlijke, geleidelijke en langdurige bruine kleur te krijgen.

av_solaires_hydrater_1x1 577x566
av_solaires_proteger_1x1 577x588

Stap 3 Hydrateren

Om uw huid te kalmeren na de zon en uw bruine kleur langer te behouden, moet u uw huid hydrateren met een aftersun. De zon droogt de huid uit en maakt ze dikker. Een huid die aan de zon is blootgesteld, is dus een huid die dorst heeft. Ze moet gehydrateerd en diep gevoed worden. De crème zal voedingsstoffen leveren om de huidbarrière te herstellen en oververhitting na blootstelling aan de zon te verzachten.

Voeding speelt ook een rol. Een kleurrijke voeding op basis van evenwichtige producten die rijk zijn aan antioxidanten, levert de huid alle voedingsstoffen die ze nodig heeft, meer bepaald vitaminen, om de melanineproductie tijdens de zomer op gang te houden.

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Zonnebank: pas op voor gevaar

Als u overweegt een uitstapje te maken naar de kunstmatige zonnebank om uw huid voor te bereiden op de zomer, bedenk dan dat de uv-stralen van de zonnebank hoegenaamd niet voorbereiden op de zon. Ze verspillen alleen uw zonnekapitaal zonder u te wapenen tegen de schadelijke effecten van de zon, zoals zonnebrand. U loopt alleen maar meer risico op huidkanker en versnelde huidveroudering door het gebruik van de zeer schadelijke uva-stralen. Als u in een mul van tijd bruin wilt worden en uw witte huid niet wilt laten zien op de eerste dagen op het strand, kies dan voor een zelfbruiner.

 

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM DE TOEKOMST TE BESCHERMEN

De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn ontwikkeld om de huid te beschermen en de oceanen te respecteren

Zijdezachte SPF 30 Mist

Zijdezachte SPF 30 Mist

Beschermt

SPF 30 Olie

SPF 30 Olie

Beschermt - Voedt

SPF 50+ Stick gevoelige zones

SPF 50+ Stick gevoelige zones

Beschermt

Terug naar boven