av_peau-cancer_patiente_16x9
Samenvatting van het dossier

Uw huid bij kanker

title

WAT U MOET WETEN

Elk jaar meer dan 130.000

nieuwe gevallen van kanker in Nederland¹

Meer dan 9 op de 10 patiënten

behandeld voor borstkanker zal dermatologische bijwerkingen hebben

Maar 1 op de 3 patiënten

voelt zich niet voldoende geïnformeerd over de mogelijke symptomen³

1. World Health Organization, International Agency for Research on Cancer - Estimated number of new cases in 2020, The Netherlands, both sexes, all ages.

2. Onderzoek "Prevalence of dermatological complaints in patients undergoing treatment for breast cancer" - Braziliaanse Vereniging voor Dermatologie

3. Nationaal Kankerinstituut

De kankerbehandelingen zijn sinds een aantal jaren doeltreffender geworden en bieden de patiënten nieuwe perspectieven wat betreft prognose, ziekteverloop en levenskwaliteit. Deze therapeutische innovaties gaan echter vaak gepaard met bijwerkingen. 

Droogheid, irritatie, jeuk... Sommige kankerbehandelingen worden in verband gebracht met een hele reeks huidbijwerkingen die de huid, het haar en de nagels aantasten. Elke bijwerking is sterk afhankelijk van de soort therapie. 
Deze verschijnselen kunnen een bron van ongemak vormen en de levenskwaliteit, zowel lichamelijk als psychisch, aanzienlijk aantasten. 
Bent u ten einde raad in deze situatie? Vandaag bestaan er tal van gemakkelijk te gebruiken dermocosmetische oplossingen om u te helpen deze huidproblemen onder controle te houden. 

Wij engageren ons om u te helpen de bijwerkingen van kankerbehandelingen te verminderen en te verlichten, u te ondersteunen om uw leven weer op te bouwen wanneer de behandelingen voorbij zijn en uw gevoel van eigenwaarde te herstellen. 

title

ONTCIJFEREN

Uw huid tijdens de behandeling

av_peau-cancer_femme_application-produit_bras_1x1 472x629

Uw huid tijdens een kankerbehandeling

Chirurgie, bestralingen, chemotherapie of gerichte therapieën kunnen uw huid verzwakken. Roodheid, huiduitslag, haaruitval, droogheid, jeuk... Hoewel de meeste van deze ongemakken vanzelf verdwijnen als de behandelingen voorbij zijn, moet uw huid tijdens uw behandeling in de watten worden gelegd om deze bijwerkingen te voorkomen en te bestrijden. Hoe verzorgt u dagelijks uw huid? Welke routine invoeren om het effect van de behandelingen te verzachten? Volg ons advies om opnieuw comfort en welzijn te vinden. 

Uw huid tijdens de behandeling
av_peau-cancer_victoire_1x1 472x375

Leven na de kankerbehandeling

Hoe bouwt u uw leven weer op na kanker? Het einde van de behandeling luidt een overgangsperiode in, die niet altijd gemakkelijk is om aan te pakken, tussen de regelmatige medische opvolging en het begin van een nieuwe fase. Van goede hygiënische praktijken voor uw huid, tot de voordelen van een thermale kuur om u te helpen uw leven weer op te bouwen na het einde van uw behandelingen, tot het beheren van de soms aanhoudende bijwerkingen, tot de terugkeer naar het werk of een leven als koppel, wij helpen u dit nieuwe leven zo goed mogelijk in goede banen te leiden. 

Leven na de behandeling?
AV_post-cancer-patient-woman 472x375

Onze engagementen

Al 30 jaar helpt het merk Eau Thermale Avène u om uw huid te verzorgen. Onze ambitie is u te helpen uw levenskwaliteit te verbeteren. Deze wens is bijzonder relevant wanneer u een kankerbehandeling hebt ondergaan. Eau Thermale Avène zet zich in voor de oncologie door zowel patiënten als zorgverleners te ondersteunen, zowel ter plaatse als via de sociale netwerken.

De engagementen van het merk

Onze dermocosmetische oplossingen om uw huid te verzorgen tijdens kanker

De Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten werden ontworpen om de kankerbehandeling voort te zetten met minder impact op het huidcomfort en de levenskwaliteit
av_tolerance_control_soothing-skin-recovery-balm_front_40ml_3282770138856
Eau Thermale Avène biedt een brede waaier aan hulpmiddelen om u te informeren en te ondersteunen tijdens uw volledige zorgtraject, van diagnose tot behandeling... en daarna. Onze missie is om u blijvende gemoedsrust te geven en uw zelfvertrouwen te herstellen. Het gamma Tolerance CONTROL
Terug naar boven