Verzorging voor de zeer droge huid, met neiging tot eczeem

Verzorging voor de zeer droge huid, met neiging tot eczeem

Rode plaques, jeuk, droge huid. Wat moet ik op het eczeem van mijn baby smeren? Eczeem bij zuigelingen moet worden behandeld met specifieke weekmakende crèmes en hygiëneproducten. Lees meer over de verzorging van de atopische huid van uw baby.

6 Resultaten "Verzorging voor de zeer droge huid, met neiging tot eczeem"

ONTDEK OOK

Atopische dermatitis bij baby's: hoe herkent u dit?

Eczeem bij zuigelingen is een huidaandoening die zich meestal voordoet tussen de leeftijd van drie maanden en twee jaar. Het uit zich in de vorm van eczeemopflakkeringen: rode plaques met blaasjes. Deze laatste gaan gepaard met extreme droogte en intense jeuk van de huid. Dit symptoom leidt vaak tot slaapstoornissen.

Als er wordt gekrabd of gewreven, breken de kleine puistjes af en veroorzaken ze etterende en gelige korstjes.

Eczeemaanvallen bij baby's worden afgewisseld met perioden van remissie waarin de symptomen een tijdje afnemen.

Vóór de leeftijd van één jaar kan atopische dermatitis bij baby's worden waargenomen op de bolle plekken van het lichaam en het gelaat, zoals het voorhoofd, de wangen, de kin, de armen en de dijen. Na het eerste jaar verlaten ze deze molligere plaatsen en bevinden ze zich in de plooien (ellebogen, benen en achter de oren).

De meeste letsels verdwijnen vóór de tienertijd.

Oorzaken van eczeem bij baby's

Eczeem bij baby's wordt meestal veroorzaakt door een genetische allergische achtergrond: atopie. De huid wordt aangetast door atopische dermatitis ten gevolge van een voedsel- of contactallergie (mijten, dierenhaar, pollen, wasmiddel, enz.).

Baby's met een atopische huid hebben een poreuze huidbarrière en een sterk reagerend immuunsysteem. Bij het geringste contact met een allergene stof dringt deze dus gemakkelijker door in de opperhuid en de immuuncellen overreageren, waardoor een huidontsteking ontstaat die kenmerkend is voor eczeem bij zuigelingen.

Opflakkeringen van eczeem bij baby's worden dan bevorderd door aanvallen van buitenaf:

Welke behandeling voor eczeem bij baby's?

In het geval van atopische dermatitis bij baby's zal de kinderarts of dermatoloog drie terreinen aanbevelen waarop u actie kunt ondernemen:

  • Behandeling van de huidontsteking met geneesmiddelen in de vorm van dermocorticoïde zalven. Deze lokale behandeling wordt aangebracht op de rode plaques van de baby.
  • Behandeling van de droge huid van de rest van het lichaam door de intense hydratatie van verzachtende babycrèmes.
  • Was uw baby met milde zeepvrije reinigingsproducten.

Wat moet ik gebruiken om mijn baby met eczeem te wassen?

De dagelijkse hygiëne voor een baby met eczeem reinigt de huid mild en bereidt haar voor op het aanbrengen van de zalf. Dit heeft het voordeel dat de doeltreffendheid van de medische behandeling in geval van een heropflakkering wordt vergroot.

Verban ook zeephoudende en geparfumeerde toiletartikelen. Kies bijvoorbeeld voor het Xeracalm A.D. Overvette Reinigingsblokje vanwege de zeer milde reinigende basis en de fysiologische pH die de beschermlaag van de huid niet aantasten. Deze verzorging werd geformuleerd om het risico op allergieën te beperken.

U kunt uw baby ook een weekmakend badje geven met. De lipidenherstellende werking herstelt de hydrolipidenfilm van de babyhuid en verzacht de jeuk.

Ander advies:

  • Was de baby in water tussen 32 en 34 °C, één keer per dag en maximaal tien minuten, om contact met kraantjeswater te beperken.
  • Kalmeer aan het einde van het bad de roodheid van uw baby met een verstuiving van thermaal water van Avène.
  • Droog het kind af zonder te wrijven, zachtjes deppend met een handdoek.

Onze crèmes voor eczeem bij baby's

Na het wassen van uw baby, brengt u meerdere keren per dag een weekmakend product aan om opflakkeringen van atopisch eczeem te voorkomen. Hun hydraterende en voedende werking vermindert de droogheid van de huid en versterkt de beschermende barrière van de opperhuid voor een betere vochtretentie.

De Avène laboratoria hebben weekmakende producten voor baby's ontwikkeld op basis van de Cosmétique Stérile-technologie. Deze laatste vermindert het aantal ingrediënten om alleen het essentiële voor de babyhuid over te houden: een verzorging zonder parfum en zonder bewaarmiddelen. Het biedt ook een hermetisch gesloten beschermende verpakking (pompflesje en capsule tube).

Voor de droge, gevoelige babyhuid herstelt XeraCalm A.D. crème de barrièrefunctie van de huid en het huidcomfort en verzacht dit het jeukende gevoel.

Als uw baby een bijzonder droge, verdikte huid heeft, of droge plekjes die schilferen of korstjes vertonen , kies dan voor de XeraCalm A.D. balsemtextuur voor een intense hydratatie.

Bij eczeemaanvallen en hevige jeuk , waardoor uw baby bijvoorbeeld niet in slaap kan vallen, brengt u het Xeracalm A.D. Kalmerend Concentraat aan. De jeukwerende werking is onmiddellijk merkbaar en deze weekmakende verzorging kan worden gebruikt op het gelaat, het lichaam en de oogleden van het hele gezin.

Bovendien droogt de Cicalfate Spray ettervorming uit als gevolg van krabben en kalmeert de Cicalfate Crème de huidirritaties van uw baby.

Terug naar boven