Hygiënische verzorging

Hygiënische verzorging

Waarmee moet ik mijn baby wassen? Het badje van de baby is een moment van verbondenheid en zachtheid. Het is essentieel een hygiëneproduct voor baby's te kiezen dat voldoet aan een zeer veeleisende kwaliteits- en tolerantiehandvest om baby's mild te wassen.

Filter de producten
Filter de producten

4 Resultaten "Hygiënische verzorging"

ONTDEK OOK

Welke toiletartikelen voor baby's moet ik kiezen?

Om de kwetsbare huid van uw baby te beschermen, gebruikt u hypoallergene hygiëneproducten zonder parfum in de verzorgingsset van uw baby om uw kleintje te beschermen tegen allergieën en beschadiging van de huid. Kies daarentegen voor reinigingsproducten zonder zeep om de postnatale opperhuid van uw baby niet uit te drogen.

De keuze van het verzorgingsproduct voor uw baby zal dan afhangen van het huidtype en de gevoeligheid van de huid. Om een antwoord te bieden op de veel voorkomende huidproblemen bij baby's, maar ook bij volwassenen, hebben onze laboratoria specifieke reinigingsproducten ontwikkeld die zijn afgestemd op het hele gezin:

  • Het Overvette Reinigingsblokje voor gelaat en lichaam met Cold cream herstelt de hydrolipidenfilm van de gevoelige babyhuid en voorkomt uitdroging van de huid door hard badwater of koude wintertemperaturen.
  • Als uw baby een droge huid heeft, zorgt de Trixera Nutrition Voedende Vloeibare Reinigende gel of Douchecrème uit hetzelfde assortiment voor de lipiden en de hydratatie die nodig zijn om de huidbarrière te herstellen.
  • Het overvette reinigingsblokje of de Xeracalm A.D. Wasolie verlichten het eczeem en de jeuk bij uw baby.

In geval van huidirritatie zal uw baby de kalmerende eigenschappen van de Thermaal Water Spray op prijs stellen.

Ten slotte kunnen enkele bad- en toiletaccessoires nuttig zijn, zoals kompressen, watjes, washandjes, handdoeken en een badcape.

Hoe moet u uw baby wassen?

Om huidirritaties bij zuigelingen, zoalsluieruitslag of eczeem in de huidplooien te voorkomen, moet u uw baby dagelijks zorgvuldig wassen.

Hoe verschoont u uw baby?

Voordat u uw baby verschoont, moet u uw handen wassen met een reinigingsmiddel en de luiertafel klaarzetten met de toiletspullen van uw baby, zodat u uw baby altijd in het oog kunt houden.

Om uw kleintje te verschonen, legt u hem op een schone handdoek en verwijdert u voorzichtig de luier. Doe reinigingswater of -melk op een wattenschijfje en reinig uw baby voorzichtig tot in de liesplooien, waarbij u de baby optilt bij de voetjes. Spoel af en kalmeer de huid met Thermaal Water Spray. Droog af door het voorzichtig met een handdoek af te deppen. In geval van een droge huid, kalmeer uw kind met een hydraterende crème voor baby's. Als hun billetjes geïrriteerd zijn, zal de Cicalfate+ Herstellende beschermende crème de ontsteking verzachten en een glimlach op hun gelaat toveren.

Het gelaat van uw baby schoonmaken

  • Doordrenk een wattenschijfje, in plaats van een washandje, met de Thermaal Water Spray, en gebruik dit zonder afspoelen op voorhoofd, wangen en rond de mond.
  • Doe een paar druppels zoutoplossing op een steriel kompres en veeg de korstjes rond de ogen weg.
  • Gebruik de Thermaal Water Spray op een kompres om de oorschelpen en de plooien net daarachter te reinigen. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van wattenstaafjes.
  • Rol voor de neus kleine stukjes watten doordrenkt met zoutoplossing tot sliertjes en reinig de basis van de neusgaten.

Hoe geeft u uw baby een bad?

Om ervoor te zorgen dat het badje van uw baby een moment van prikkeling en verbondenheid blijft, moet u ervoor zorgen dat u het hoofdje van uw baby vasthoudt door uw onderarm eronder te schuiven en één van hun oksels vast te pakken.

Was het lichaam en het haar van de baby met zeer zachte reinigingsproducten in water van 37 °C, of tussen 32 en 34 °C als ze een zeer droge huid of eczeem hebben. Als de navelstreng niet tijdens de kraamtijd is verwijderd, gebruik dan een schoon washandje of een kompres om de navelstreng schoon te maken op de plaats van de navel. Zorg ervoor dat u dit deel van het lichaam afdroogt, evenals elke huidplooi van uw baby. Zonder dit, lopen ze het risico op huidirritatie en roodheid.

Een dagelijks babybadje is geen must: 2 tot 3 keer per week kan voldoende zijn, naast de dagelijkse reiniging van de gevoelige zones.

Terug naar boven