av_votre-peau_cicatrisation_irritations_enfant_coude_16x9
Samenvatting van het dossier

Genezing en huidirritatie: het wonder van huidherstel

title

Wat u vooral moet weten

3

genezing gebeurt in drie hoofdfasen.

100

miljoen mensen ontwikkelen elk jaar nieuwe littekens.*

21 dagen

is de gemiddelde tijd dat het letsel naar de opperhuid komt.

*B.C. Brown a,b, S.P. McKenna v, K. Siddhi v, D.A. McGrouther a,b, A. Bayat a,b,*The hidden cost of skin scars: quality of life after skin scarring

Leven betekent het kwetsbare maar robuuste omhulsel dat onze huid is, confronteren met de gevaren van het dagelijks leven: een mes dat uitglijdt in de keuken, een val op de speelplaats, de doe-het-zelf-workshop die slecht afloopt. Geconfronteerd met zowel kleine als grote pijntjes zet de huid een precisiemechanisme in werking, een van de meest opmerkelijke eigenschappen van menselijk weefsel: genezen.

Wondgenezing is een proces van herstel van het huidweefsel in drie fasen:
• Een ontstekingsfase die 2 tot 7 dagen duurt en waarin uw huid, die er rood en warm uitziet, zich zal verdedigen. Als de ontsteking te intens is, zullen medische ingrepen nodig zijn.
• Een diepe genezingsfase waarin de huidweefsels regenereren door de vorming van vlezige knoppen, proliferaties rijk aan bloedvaten en cellen.
• Ten slotte volgt na veertien dagen een oppervlakkige fase die bekendstaat als " epidermale remodellering ", waarbij de opperhuid zich sluit vanaf de wondranden. Deze fase kan tot twee jaar duren vanaf het moment dat de wond is ontstaan.

Naast wonden die dit beschermingsmechanisme in werking stellen, zijn er nog andere terugkerende vormen van aanvallen tegen uw huid: huidirritaties, waarvan de oorzaken, frequentie, plaats en vormen legio zijn en van individu tot individu kunnen verschillen. Voor zowel de genezing als voor huidirritatie zijn er manieren om uw huid te helpen haar reddingwerk te doen. Dus als u uw huid wat aandacht, verzorging en vooral tijd geeft, doet zij de rest. 

title

Ontcijferen

Help uw huid, je huid zal u helpen

AV_votre-peau_cicatrisation_genou_enfant_fille_4x5 473x473

Herstellen

genezing: Wanneer u een huidwonde hebt, begint het natuurlijke genezingsproces automatisch. Als de "wond " diep was, heeft sluiting een snel herstel van de opperhuid als resultaat. Maar hoe het eruit ziet, is niet precies zoals een normale huid: er blijft een litteken achter. Dit litteken zal na verloop van tijd verbeteren, een nieuwe vorm aannemen of zelfs helemaal verdwijnen, enkele maanden nadat het zich heeft gevormd. In sommige zeldzame gevallen kunnen echte genezingsproblemen optreden. Door vooraf de juiste gewoonten aan te nemen om uw littekens te verzorgen, kunt u uw huid in dit delicate proces stimuleren tot een " goede genezing ", d.w.z. een snel en kwalitatief goed huidherstel. Uw mantra om dit te bereiken, die evenzeer geldt voor acnelittekens, tatoeages of littekens na chirurgie: voorkomen is beter dan genezen.

Ontdekken
AV_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_4x5 473x473

Kalmeren

irritatie: Een geïrriteerde huid is een huid die om " hulp " schreeuwt. Irritatie is het alarmsignaal dat er een vreemd voorwerp zijn intrede heeft gemaakt: een deeltje, een voedingsmiddel, een wrijving... Hoewel het geen kwaad kan, is het een bron van ongemak en narigheid die uw dagelijks leven kan vergiftigen. Sommige huidirritaties treffen alleen de allerkleinsten: dit is het geval bij waterpokken of luieruitslag. Dan zijn er nog de verschillende huidirritaties van het dagelijkse leven. Welke vorm van huidirritatie u ook hebt, u moet deze serieus nemen als u uw huid wilt verzorgen en vooruit wilt komen.

Ontdekken
AV_Cicalfate-_Facebook_Post_Quarter2-2019_Repairing Protective Cream_3282770204667_2_High-resolution

Cicalfate+ Crème met beschermende en herstellende werking

Ik heb dit product ontdekt toen mijn dochter nog heel klein was, na een val en een paar lelijke schaafwonden op haar gezicht als gevolg. Sindsdien is het nooit meer uit mijn EHBO-doos verdwenen als we op reis gaan, want het geneest alles! Het is magisch!!!

NANCY, 51

Ontdek het product
Terug naar boven