Samenvatting van het dossier

Uw huid tegen de zon beschermen

Zonnestraling heeft destructieve effecten op de huid, gaande van zonne-uitslag (zonverbranding) tot versnelde huidveroudering en huidkanker. Blootstelling aan de zon is de voornaamste oorzaak van huidkanker, het ernstigste gevolg van de straling. Er moet echter ook rekening worden gehouden met de risico's op zonneslag, zonnesteek, fotosensibilisatie en zonneallergie. Om al deze redenen is het aan te raden uw huid tegen de zon te beschermen met een zonbeschermingsproduct dat de uva- en uvb-stralen filtert die verantwoordelijk zijn voor huidkanker en vroegtijdige veroudering van de huid. 

Zonnebescherming voor kinderen

Omdat hun huid kwetsbaarder is en zij vaker aan de zon worden blootgesteld, is het absoluut noodzakelijk kinderen met kleding en zonbescherming tegen de zon te beschermen. En het is nooit te vroeg om de regels van de blootstelling aan de zon en de juiste gebaren aan te leren: een zonverbranding in de kindertijd kan jaren later, op volwassen leeftijd, de oorzaak zijn van huidkanker.

De huid van kinderen beschermen

av_solaires_enfants_vulnerable_1x1 1620x1620

Heel vloeiend. Na een lichtdermatose van de bovenkant van de voeten en handen, moest dit hersteld worden zonder enig branderig gevoel. Deze zeer lichte melk hielp het genezingsproces te versnellen door herhaaldelijk aanbrengen.

Anne, 44 jaar

Kalmeren na de zon

De huid die aan de zon wordt blootgesteld is kwetsbaar, zelfs verzwakt. Hoe verzorgt u uw huid na de zon? Er moeten verschillende essentiële stappen worden ondernomen, die een dubbele logica volgen: beschermen tijdens de blootstelling en hydrateren erna.

Kalmeren na de zon

Skin Protect formuleringshandvest

Al 30 jaar lang innoveren de laboratoria van Eau Thermale Avène door steeds doeltreffendere en veiligere zonneproducten te creëren die de gevoelige huid beschermen en tegelijkertijd de impact op het milieu beperken. De zonneproducten van Avène worden geformuleerd met drie prioriteiten voor ogen: onschadelijkheid, doeltreffendheid en een optimale tolerantie, zelfs voor de meest gevoelige huid.

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_stress-oxydatif_laboratoire_pipette_4x5</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_engagement-formulation_laborantine_microscope_4x5</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_tolerance-optimale_bebe_plage_4x5</span>

Skin Protect formuleringshandvest

Bescherming van uw huid in de winter

De zon schijnt het hele jaar door, zelfs in de winter. Uvb-stralen nemen weliswaar af en worden minder gevaarlijk, maar dat geldt niet voor uva-stralen, die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering en sommige melanomen. Daarom is het belangrijk uw huid te blijven beschermen tegen de zonnestralen.

av_solaires_hivers_se-proteger_1x1
VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Om doeltreffend op te treden tegen de gevaren van de zon, moet een goede bescherming tegen de zon:
 

  • Een minimale SPF bieden (zonbeschermingsfactor) van minimaal 6 
  • Een uva-bescherming die minimaal gelijk is aan 1/3 van de op het etiket vermelde SPF
  • Beschermen tegen de langste uva's, wat overeenkomt met een minimale kritische golflengte van 370 nm.

Ze kan dan worden gekozen op basis van uw fototype en voorkeur.

De juiste zonbescherming kiezen

 

av_solaires_cancer-peau_homme_dos_1x1

De inzet van Eau Thermale Avène voor kankerpreventie

Eén op de drie kankers die vandaag worden gediagnosticeerd is huidkanker. De verantwoordelijkheid van overmatige blootstelling aan de zon vanaf de kinderjaren voor deze toename van het aantal gevallen van huidkanker is niet alleen bekend, het is ook bewezen. Om het grote publiek te informeren over het belang van fotobescherming en de risico's van blootstelling aan de zon, zetten de Laboratoires Eau Thermale Avène zich in voor kankerpreventie in samenwerking met organisaties zoals de Skin Cancer Foundation en Euromelanoma.

Eau Thermale Avène's engagement voor kankerpreventie

 

Thermaal water om te helpen bij zonverbranding 

Auw! U hebt niet genoeg zonbescherming opgesmeerd en uw huid wordt rood? Snel! Neem de dingen in handen. Ga in de schaduw zitten of trek een kledingstuk aan dat uw huid doeltreffend beschermt. Verfris haar daarna met een vochtige handdoek, een douche of een overvloedige verstuiving met Eau Thermale.

Herhaal dit zo vaak als nodig. Drink voldoende om u gehydrateerd te houden en breng een herstellende crème of gel aan om uw pijnlijke huid te verzachten. Als er blaren ontstaan, raadpleeg dan uw arts om het risico op een infectie te voorkomen. 

av_sun care_intense protect 50-_social_18_post_3282770141214_hd 720x720

ONZE OPLOSSINGEN OM DE TOEKOMST TE BESCHERMEN

De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn ontwikkeld om de huid te beschermen en de oceanen te respecteren.

AV_SUNCARE_Brand-website_Lotion-50-Very-high-protection_100ml_Packshot_Product-page_600x725

Eau-thermale-avene-Zonneproducten SPF 50+

De laatste tijd reageren mijn schouders en hals slecht op de zon en daarom heb ik besloten mijn huid weer aan AVÈNE toe te vertrouwen. Ik ben alles behalve teleurgesteld. Het aanbrengen is gemakkelijk want de textuur is perfect en de bescherming is optimaal!!! u hebt een reactieve en intolerante huid, dan is dit iets voor u!

Christelle 46 jaar

Terug naar boven