Kalmeert de meest gevoelige huid
Het kuuroord van Avène

Het kuuroord van Avène

Kalmeert de meest gevoelige huid

Het kuuroord van Avène staat in het teken van dermatologie en beschikt over hoogwaardige medische faciliteiten. Bij de behandeling van huidziekten worden er een wetenschappelijk kuurwezen en een innovatieve hydrotherapie toegepast.

In een beschermend kader en tijdsspanne biedt het kuuroord van Avène de ervaring van een krachtig en uniek water met wetenschappelijk bewezen eigenschappen.

Wanneer zijn de thermale kuren van Avène aangewezen?

Het kuuroord van Avène ontvangt patiënten uit de hele wereld die lijden aan huidziekten zoals atopische dermatitis en eczeem, psoriasis, ichtyosis, chronische pruritus en prurigos, pijnlijke littekens, naweeën van brandwonden, mucocutane lichen, slijmvliesaandoeningen van de mond en tong, hoofdhuidaandoeningen, of zelfs de naweeën van oncologische behandelingen. Deze lijst is niet volledig, andere pathologieën kunnen worden behandeld na overleg tussen de behandelende arts en de kuurarts. 

AV_instit-bath-hydrotherapy-center-avene-hd

Zorg op maat

De kuurarts is zich ervan bewust dat elke kwaal uniek is en zal bij uw aankomst een persoonlijk behandelingsprogramma opstellen voor uw verblijf in het kuuroord (want het verblijf duurt 1, 2 of 3 weken).

De programma's bevatten elementaire behandelingen met thermaal water: baden, douches en algemene verstuivingen, en drinkkuren. Afhankelijk van wat uw huid nodig heeft, kunnen aanvullende behandelingen met thermaal water worden aangeboden, zoals douches met thermaal water, kompressen met thermaal water, onderwatermassages, lokale sprays, enz., maar ook specifieke behandelingen zoals lichaamspakkingen of hydraterende modelages, hydraterende gezichtsbehandelingen en complete hoofdhuidbehandelingen.

AV_instit-local-pulverization-hydrotherapy-center-hd

Een aangepaste begeleiding

Een kuur in Avène betekent vaak een terugkeer naar een zachte manier van leven en een gevoel van rust. Het betekent verzoening met uzelf en de ander ...

Daarom bieden wij u de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops en conferenties om u te informeren en u te helpen dagelijks beter met uw aandoening om te gaan. Zo kunt u de juiste preventieve maatregelen nemen om de gunstige effecten van de kuur te verlengen, opflakkeringen te voorkomen of gewoon om angst en stress te verminderen. Geniet van deze momenten, die ook bevorderlijk zijn om te communiceren en te delen.

AV_workshop-make-up-Avene-hydrotherapy-center

Onze workshops:

hygiëne en hydratatie, alternatieven voor krabben, ontspanning, medische make-up.

Onze conferenties:

welness in Avène, dermatologie, dieetleer en voeding.

Er worden regelmatig nieuwe workshops of conferentieonderwerpen aangeboden.

Het kuuroord van Avène: waar kinderen koning zijn

Bij Avène weten we dat chronische dermatologische aandoeningen bij kinderen, zoals atopische dermatitis en eczeem, een grote impact hebben op het dagelijkse leven van niet enkel de kinderen, maar ook van hun familie.

Een kuur in Avène kan in dit opzicht gezien worden als een kans om vele gezellige momenten met uw kind door te brengen in een nieuwe, unieke en rustgevende omgeving. Hier is één op de vier gasten een kind en in de thermen zijn zelfs peuters vanaf 3 maanden welkom! Omdat elke aandoening uniek is, wordt uw kind vanaf het moment van aankomst verzorgd aan de hand van een persoonlijk zorgprogramma, aanbevolen door een arts in het kuuroord. Dankzij specifieke workshops staat u uw kind bij en maakt u van uw verblijf gebruik om samen te leren hoe u dagelijks beter met de aandoening kunt leven.
 

AV_instit-hydrotherapy-treatment-compress-kid-hd

Een Aquacert ® gecertificeerd kuuroord

Sinds 2010 is het kuuroord van Avène " Aquacert HACCP thermalisme® " gecertificeerd. Deze certificering staat borg voor de beschermende werking op de gezondheid van het thermale water dat bij de behandelingen wordt gebruikt. 

AV_certification-aquacert-avene-center

Zichtbare en duurzame resultaten

Een gepersonaliseerd behandelingsprogramma voor zichtbare verbeteringen aan het einde van de kuur, een geobjectiveerde doeltreffendheid en een vermindering van de ongewenste effecten op de huid. 

Aanzienlijke verbetering tussen het begin en het einde van de behandeling1

In Avène hebben we acht kuurseizoenen lang een studie uitgevoerd op basis van de dossiers van meer dan 10.000 patiënten die lijden aan atopische dermatitis of psoriasis.

¹. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2011 Feb; 25 Suppl 1:30-4

Atopische dermatitis - 42%

Afname van SCORAD (SCORing Atopic Dermatitis), een beoordeling van atopische dermatitis na 3 weken behandeling

AV_treatment-result-da-d0d18 1:1
AV_treatment-result-psoriasis-d0d18  473*473

Psoriasis - 54

Daling van de PASI (Psoriasis Area and Severity Index) na 3 weken behandeling

Bewezen doeltreffendheid op korte en middellange termijn2

In het kader van de erfelijke ichthyose werd een studie uitgevoerd bij 44 patiënten.

². Br J Dermatology 2011;165(6):1087-94

Erfelijke Ichthyose - 31%

Afname op lange termijn (6 maanden) van de ichthyose score

AV_treatment-result-ictyosis-d0d18  473*473

Vermindering van negatieve huidreacties op behandelingen na een kuurbehandeling3

³. Eur J Cancer Care. 2017;e12735

AV_instit-postcancer-hydrotherapy-massage-hd 473*473

Kuur na oncologische behandeling

Een recente studie werd uitgevoerd bij 70 vrouwen die na een kankerbehandeling in remissie waren van borstkanker.

Vermindering van droogheid en pruritus (NCI CTAE-specifieke schaal) en lymfoedeem (EORTC BR23-specifieke schaal) na 3 weken

DROGE HUID: -100%
PRURITUS: -61%
LYMFOEDEEM: 43%

Terug naar boven