Samenvatting van het dossier

Psoriasis, eczeem bij volwassenen: onze verzorgingstips en tips tegen jeuk

Eczeem, psoriasis: Hoe de jeuk te verlichten?

Eczeem, psoriasis, waarom jeukt het? 

Zoals u weet, is de drang om te krabben nooit leuk. Het kan ons op het slechtst mogelijke moment overvallen en uiteindelijk al onze gedachten innemen! Dit kan de kwaliteit van ons leven sterk beïnvloeden. Als het gaat om eczeem of psoriasis, weet u dan waar deze nood vandaan komt? Daar zijn vele redenen voor. Het kan een ontsteking zijn tijdens opflakkeringen. Maar ook een droge huid. Of onverwachte situaties: angst, stresserende gebeurtenissen, zweten, maar ook het simpele feit van krabben kan jeuk uitlokken. Het is een echte vicieuze cirkel: hoe meer u krabt, hoe meer u wilt krabben. Het is dus op deze verschillende hefbomen dat u zult moeten inspelen om weer wat comfort te krijgen. 

100% van de patiënten met atopische dermatitis, zowel kinderen als volwassenen, krabben.

Joëlle Nonni, Hoofd Opleidingsworkshops Huidgezondheid - Kuuroord van Avène

Eerst hydrateren

De sleutel om jeuk te bestrijden is hydratatie. Waarom? Gewoon omdat het jeukt kalmeert, maar ook voorkomt. En er is geen gebrek aan oplossingen. U kunt beginnen met weekmakende verzorgingsproducten om uw huid te hydrateren. Idealiter moet het één- of tweemaal per dag worden aangebracht. Een kleine tip: heb altijd een tube bij de hand in uw tas of bijv. in een lade op kantoor.

U kunt uw huid ook hydrateren en kalmeren door thermaal water te gebruiken. Enkele langdurige verstuivingen of het aanbrengen van doordrenkte kompressen zullen helpen om uw huid te kalmeren. Een kleine tip: koude verdooft jeuk. 

De voordelen van weekmakende producten tegen jeuk?

Hoe gebruikt u een weekmakende verzorging?

 

1. Meerdere keren per dag

Dagelijks, na het wassen. Neem een flinke dosis crème. Spreid de crème uit tussen uw handen om deze zachter te maken. Breng aan op uw gezicht en lichaam. Breng de weekmakende verzorging in de loop van de dag opnieuw aan als de jeuk optreedt.

2. Hoe de crème goed uitsmeren

Voor het gezicht, breng de crème zachtjes aan met de vingertoppen. Voor de rest van het lichaam, pas brede bewegingen toe op de huid, zonder te wrijven. Wrijven op de huid om de weekmakende verzorging in de huid te laten intrekken, verergert de irritatie.

 

Geef niet toe aan de verleiding van de jeuk

Als het jeukt, is het het beste om krabben te vermijden. Waarom? Dit is een echte vicieuze cirkel. Krabben veroorzaakt letsels en verhoogt het risico op een superinfectie. Dit maakt dat u nog meer wilt krabben.

Vijf minuten krabben zou het effect van de behandeling weliswaar met vijftien dagen vertragen. 

En als de verleiding om te krabben te groot is, doe het dan voorzichtig, met de vlakke hand, een massageroller of gladde kiezelsteentjes. Mik ook op de kalmerende eigenschappen van koude. Bijvoorbeeld door gladde kiezelsteentjes te gebruiken die u vooraf in de koelkast hebt gelegd. Waarom gebruikt u geen verfrissingszakjes of een zak bevroren erwten die u 10 minuten laat inwerken? Pas op dat u ze echter niet rechtstreeks op de huid aanbrengt. 

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen voor de jeukende huid

Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten ontwikkeld om de atopische huid te kalmeren

Thermaal Water van Avène Spray

Thermaal Water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

Voedt - Kalmeert - Reparaties - Herstelt

Terug naar boven