Samenvatting van het dossier

Leven met eczeem en psoriasis - volwassenen - De juiste hygiëne

Uw dagelijkse hygiëne

Eczeem, psoriasis: waarom u elke dag wassen?

De huid die lijdt aan eczeem of psoriasis is verzwakt en staat daardoor bloot aan een hoog infectierisico. Daarom is het belangrijk ze dagelijks te wassen met geschikte niet-irriterende producten. Of u zich nu in een fase van opflakkering bevindt of niet, was uw huid elke dag voorzichtig, zodat u haar beter kunt hydrateren. Een goed gereinigde opperhuid absorbeert beter de weekmakende verzorging die ze nodig heeft om soepel te worden en zich te herstellen.

Een bad heeft verschillende voordelen: het reinigt, ontspant en bereidt de huid voor op het aanbrengen van de weekmakende verzorging. Om de geïrriteerde huid te verzorgen, is het belangrijk om haar zacht en zonder te wrijven te wassen.

Eczeem, psoriasis: bad of douche: gebruiksaanwijzing

Onder de douche of in bad moet u uw gevoelige huid beschermen om van het moment te kunnen genieten. 

Ten eerste, als u in de verleiding komt om dit urenlang te doen, moet u zich ervan bewust zijn dat uw huid u dat kwalijk kan nemen. Dus niet langer dan 5 minuten onder de douche en 15 minuten in bad

Een ander belangrijk detail is de temperatuur. Het water in uw douche of bad mag niet warmer zijn dan 34 °C. Dit zal voorkomen dat de jeuk wordt aangewakkerd. 

Droog u na het drogen zachtjes af zonder te wrijven, om de beschermende film van uw huid niet te beschadigen. Het is het beste om zachtjes te deppen op plaatsen met zachte stoffen zoals katoen. 

 Eczeem, psoriasis: alles wat u moet weten om u voorzichtig te wassen

Voor uw huid die een tekort heeft aan lipiden, is de keuze van reinigingsproducten zeer belangrijk.

 

Olie of gel zonder zeep

Olie, gel, crème of dermatologische bar. Welke vorm u ook kiest voor uw hygiëneproduct, vermijd producten die zeep bevatten, detergent dat de hydrolipidenfilm van de huid aantast, of parfum of essentiële oliën. Zo is er geen risico op irritatie of allergische reacties.

Zonder accessoires

Als douchebloemen of washandjes u wel kunnen bekoren, doe het toch niet. Was u in plaats daarvan gewoon en voorzichtig met de handen. Uw handen zijn veel schoner en minder aanvallend voor de opperhuid dan om het even welk accessoire. 

 

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Weekmakende producten, zachtheid in het badwater

Het badwater kan een beetje ruw zijn, d.w.z. te aanvallend voor een huid met eczeem of psoriasis. Maar het kan worden verzacht door er een paar druppels vloeibaar weekmakend product zoals een wasolie aan toe te voegen. Er zijn producten die speciaal werden ontworpen om in water op te lossen en snel te werken. Het effect is onmiddellijk: ze neutraliseren het uitdrogende effect van kalk. Dit verbetert het comfort van de huid.

De juiste gebaren die u moet behouden

Als u psoriasis hebt, is het belangrijk om alles te vermijden wat uw huid kan irriteren.

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen voor de hygiëne van volwassenen met eczeem of psoriasis

De Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten voor een kalmerende dagelijkse hygiëne

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

Voedt - Kalmeert - Reparaties - Herstelt

Terug naar boven