Samenvatting van het dossier

Handen, voeten, ellebogen en knieën: specifieke psoriasis

Psoriasis kan alle delen van het lichaam aantasten. De bovenste en onderste ledematen zijn dus geen uitzondering. Uw voetzool, de palm van uw hand of uw nagels kunnen aangetast zijn. Net als de " wrijvingszones ", dat zijn de ellebogen en de knieën.

av_xeracalm_soothing concentrate_social_8_post_3282770114201_hd 492x492

 

Kwetsbare ledematen

Psoriasis kan het lopen belemmeren als het zich ontwikkelt aan de voeten, tenen, en bij het schudden van de handen als de handpalm, vingers of nagels (nagelpsoriasis) zijn aangetast. Al deze zones zijn gevoelig. Wanneer de droge schilfers er uiteindelijk afvallen, is de huid rauw en kunnen er kleine bloedingen en barstjes ontstaan. Door uw psoriasis te verzorgen, met inbegrip van het dagelijks aanbrengen van een verzachtend middel, kunnen de opstoten worden verminderd en gespreid: u zult zich meer ontspannen en comfortabeler voelen in het openbaar.

Om de trekkerigheid van psoriasis tegen te gaan, is het van essentieel belang om elke dag een vochtinbrengende crème aan te brengen, in de vorm van een crème, melk of balsem.

Frankrijk Psoriasis

Palmoplantaire psoriasis tast de voetzolen en handpalmen aan. In deze zones is de huid geïrriteerd. De handpalmen staan in voortdurend contact met de buitenkant. Om irritatie en ontsteking van zeer droge huidletsels te voorkomen, gebruikt u zeepvrije toiletartikelen met een neutrale fysiologische pH-waarde. Vermijd heet water bij het wassen van handen en voeten, en droogu voorzichtig af door te deppen. Kleed u ten slotte voorzichtig aan en uit: de blaren, die vaak gepaard gaan met dit type psoriasis, kunnen het moeilijk maken om uw truien en sokken aan te trekken vanwege de kleine draadjes die aan de huid kleven. Om uw handen te beschermen, draagt u handschoenen als u de afwas doet en brengt u regelmatig een herstellende en isolerende handcrème aan (Cicalfate handcrème): het "tweede huid"-effect is doeltreffend tegen irriterende producten.

av_eczema-psoriasis_mains_bras_1x1 492x492

Wanneer psoriasis de nagel bereikt

Psoriasis van de nagel zal waarschijnlijk spontaan verdwijnen:

Vermijd manicures en te korte nagels om kleine huidletsels te beperken. Bescherm uzelf tegen vocht om de verspreiding van bacteriën en schimmels te voorkomen of draag therapeutische nagellak die beschermt tegen wrijving.

Raadpleeg uw dermatoloog/reumatoloog in geval van ontstekingspijn in de gewrichten, zwelling en stijfheid in de vingers. Als u artritis psoriatica heeft, een aandoening die vaak gepaard gaat met psoriasis van de nagels, zal u een aangepaste opvolging krijgen.

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Tabak vermijden tegen psoriasis aan handen en voeten!

Om de doeltreffend van uw behandeling tegen psoriasis aan de handen en voeten te optimaliseren, dient u roken te vermijden

 Nicotine en tabaksproducten verzwakken de huid en het immuunsysteem en stimuleren ontstekingsmechanismen. Om deze redenen verhoogt roken het risico op het ontwikkelen van psoriasis aan de handen en voeten. En in het bijzonder bij vrouwen (die door hun hormonen gevoeliger zijn voor de gevolgen van roken) zou roken zelfs nadelig zijn voor de doeltreffendheid van de behandeling van deze specifieke vorm van psoriasis. Het goede nieuws: het is bewezen dat stoppen met roken zorgt voor een snelle verbetering van de psoriasis aan handen en voeten.

 

Uw huid zachtjes hydrateren

Om uw psoriasis te verzorgen, breng het aan op uw uiteinden: Geurvrije crèmes voor de droge huid. Kies de verzachtende textuur die u het prettigst vindt om van dit ritueel een zacht en aangenaam intermezzo te maken. Breng de crème in dunne laagjes aan, verdeel het eerst over uw handen. Perfect om zacht en doeltreffend aan te brengen zonder te veel product in één keer aan te brengen.

Verzorging en anti-jeuk tips

av_eczema-psoriasis_application_creme_bras_1x1 492x492
In hetzelfde gamma

Onze oplossingen om uw psoriasis te verzachten

Eau Thermale Avène verzorgingsproducten om uw handen en voeten te verlichten

Thermaal Water van Avène Spray

Thermaal Water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

Voedt - Kalmeert - Reparaties - Herstelt

Terug naar boven