Samenvatting van het dossier

Psoriasis, eczeem bij kinderen: onze verzorgingstips en tips tegen jeuk

Eczeem, psoriasis, waarom jeukt het?

We zullen het hier voornamelijk over eczeem hebben. Bij kinderen jeuken psoriasisplekken niet of nauwelijks. Dus waarom jeukt eczeem? Als u dit zelf ook hebt, hebt u uw kind misschien ongewild een atopische huidaandoening bezorgd. Het is duidelijk dat hun huidbarrière niet zo goed werkt als het zou moeten. Deze is dan droger en meer blootgesteld aan infecties en allergenen. Het resultaat: het ontstaan van plaques, rode vlekken en jeuk. Met een grote impact op de levenskwaliteit van uw kind en van uzelf: moeilijk in slaap vallen, slecht humeur, etc.

Toegeven aan de jeuk (pruritus) vermeerdert de letsels en het risico op een superinfectie, voedt de ontsteking die het verlangen om te krabben weer aanwakkert en sluit de persoon op in een vicieuze cirkel.

AV_ATSW_Spray_Soothing baby-s irritations_social_post_3282779003124_LD-jpg

Hoe de jeuk te verlichten?

Uw kleintje kalmeren is dus een must. Een paar eenvoudige maar nuttige stappen kunnen helpen. Ten eerste, verbied uw kind niet om te krabben. Dergelijk advies heeft vaak een averechts effect op kinderen. 

Koude verzacht jeuk. Hou een warm spray met thermaal water en een ventilator bij de hand om hen af te koelen.Masseer hen met gladde kiezelsteentjes nadat u ze in de koelkast hebt bewaard. 

Als ze jeuk hebben, moedig hen dan aan om aan iets anders te krabben, zoals een deken. En als de drang echt te sterk is, kunnen ze verlichting vinden door met de palm van hun hand zachtjes te wrijven of te tikken. Waarom probeert u niet een massagewiel? 

Tenslotte, aarzel niet om hun aandacht af te leiden. Samen spelen, zingen, dansen

De voordelen van weekmakende producten tegen jeuk?

Het aanbrengen van een verzachtend verzorgingsproduct helpt de " barrièrefunctie " van de huid van uw kind te herstellen en jeuk te voorkomen. Naast de doeltreffendheid van deze verzorgingen, kan het aanbrengen een echt moment van delen en innige verstandhouding worden.

Het juiste moment

Idealiter wordt de verzorging 's avonds na het wassen aangebracht. En zelfs als de letsels verdwijnen, brengt u de verzorging opnieuw aan wanneer de jeuk stopt, om opflakkeringen van eczeem te spreiden.

Op het hele lichaam

Masseer elk deel van het lichaam, van de voeten tot het hoofd, en zorg ervoor dat u de plaques vermijdt. Voor het gezicht? Breng in kleine bewegingen aan, zonder de achterkant van de oren te vergeten. En voor de oogleden, mond en mondhoeken, doet u het met de vingertoppen. 

En om van het aanbrengen van het verzorgingsproduct een leuk moment te maken, waarom niet ons rijmpje met Coco het lieveheersbeestje en Leo het luipaard gebruiken als hulpmiddeltje?

 

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Wat als uw kind niet stil kan zitten?

Het is niet altijd gemakkelijk om de jongste kinderen stil te houden tijdens de minuten dat u de crème aanbrengt. Daarom heeft Eau Thermale Avène aan u gedacht. Met 21 antikriebelverhalen volgt u de dagelijkse avonturen van Pikédoo en zijn " zema ". Een heel goede manier om uw kind in te smeren en te kalmeren. Een eenvoudige kleine tip die u zal helpen om hun huidproblemen beter te begrijpen en ook om dagelijks de juiste gebaren te stellen bijna zonder erover na te denken.

De juiste gebaren om jeuk te voorkomen

Om de verzorging optimaal te maken, moet u elke gelegenheid te baat nemen. Preventie is de beste manier om jeuk te bestrijden. 

Wat u moet doen en moet vermijden. Geef uw kind maar één keer per dag een bad met lauw water en niet langer dan 15 minuten. Gebruik enkel milde, zeepvrije reinigingsmiddelen. Dep droog zonder te wrijven. Geef de voorkeur aan katoenen kleding. En vermijd blootstelling aan allergene stoffen (dierenhaar, stof, enz.).

En om krabwonden te voorkomen, moet u hun nagels regelmatig knippen en hen al op jonge leeftijd leren de plaques met eczeem niet aan te raken.

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen voor de jeukende huid

Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten ontworpen om de babyhuid te kalmeren

Thermaal Water van Avène Spray

Thermaal Water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Terug naar boven