Samenvatting van het dossier

Eczeem en psoriasis bij volwassenen: de juiste hydratatieregels

Eczeem, psoriasis: De kwetsbare huid moet elke dag gehydrateerd worden! Bij eczeem en psoriasis is de huid onderhevig aan ontsteking, een slecht werkende huidbarrière van de opperhuid en uitdroging. Hier zijn enkele tips om uw huid elke dag te hydrateren. Kies de juiste crème, stel de juiste zachte gebaren: uw huid zal u dankbaar zijn.

Eczeem: de juiste hydraterende gebaren

Op kantoor, tijdens een afspraakje, de drang om te krabben is oncontroleerbaar en kan u op de slechtste momenten in zijn greep houden. De juiste reflexen hanteren qua hydratatie 

Ga naar de badkamer om uw missie te volbrengen: leer hoe u uzelf en uw huid kunt hydrateren met een product dat speciaal voor uw huid werd ontwikkeld en ontdek hoe u de technieken om dit aan te brengen perfect kunt beheersen, u zult alle kansen aan uw kant hebben

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

De huid mist lipiden. Gebruik zeer zachte, niet-irriterende reinigingsmiddelen en weekmakende stoffen, d.w.z. stoffen om de fundamentele droge huid te compenseren.

Hydratatie : uw gereedschapskist tegen eczeem

Hydratatie moet regelmatig gebeuren, zodat uw huid niet de tijd krijgt om te droog te worden. Om zo goed mogelijk met uw eczeem te leven, kunt u deze gebaren op strategische momenten van uw dag plannen om er een zacht ritueel van te maken. Zo brengt u uw weekmakende verzorgingsproducten als volgt aan:

- Eén of twee keer nadat u uw handen hebt gewassen. U kunt deze procedure herhalen zodra uw huid droog wordt. 

 - Na elke douche of bad. Inderdaad, geen geheimen, de zorg wordt aangebracht.

Categorie

Hier zijn onze tips om uw huid in alle zachtheid te hydrateren

 

1. Door een zachte en gelijkmatige aanbrenging

Smeer de crème eerst uit tussen uw twee handen en strijk ze vervolgens in kleine toefjes in. Strijk vervolgens met grote, zachte bewegingen met het hele oppervlak van uw hand om ervoor te zorgen dat het product intrekt en de hele zone  behandelt zonder over de huid te wrijven, zodat deze niet geïrriteerd raakt.

2. Verdeel in dunne lagen

Bij eczeem en psoriasis zijn weekmakende producten bedoeld om in dunne laagjes te worden aangebracht zonder een vettig of kleverig effect. 

Vermijd dikke lagen crème om irritatie en een prikkend gevoel te voorkomen. En als u het spaarzaam gebruikt, voelt het veel beter aan!

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Verwen uw hoofdhuid

Het hydrateren van uw hoofdhuid vermindert jeuk en dode huid. Het aanbrengen van weekmakende producten op de hoofdhuid is belangrijk bij eczeem en psoriasis. Dit deel van het lichaam hydrateren is eenvoudig: breng het weekmakende product aan met uw vingertoppen, scheiding per scheiding, in cirkelvormige bewegingen over uw hele hoofdhuid aan. Als u tijd hebt, doe dan een zelfmassage om het nuttige aan het aangename te koppelen. Voor een optimale hydratatie laat u het weekmakende product 3 uur of zelfs de hele nacht inwerken en spoelt u dit vervolgens voorzichtig uit met een milde shampoo. 

De juiste gebaren tegen eczeem voor een gehydrateerde huid

Als een bron van irritatie die uw huid kan uitdrogen, een lauwe douche met een

Dep na elke douchebeurt elk lichaamsdeel droog met een handdoek voordat u uw weekmakende product aanbrengt, om irritatie van uw huid te voorkomen. 

Op rode plekken, gebruik ontstekingsremmende crèmes

Terug naar boven