Samenvatting van het dossier

Leven met eczeem en psoriasis – Volwassene

Onbedwingbare jeuk, ontsteking, ongemak... Uw huid laat u niet met rust. Dit heeft gevolgen voor uw activiteiten en uw sociale leven, want een dermatose zoals eczeem of psoriasis verslechtert de levenskwaliteit. Gelukkig zijn er veel oplossingen om dagelijks te verlichten en te kalmeren.

av_eczema-psoriasis_demangeaisons_froid_1x1

Eczeem, psoriasis: koude tegen de jeuk

Pruritus, of jeuk, is een belangrijk symptoom van eczeem en vaak ook van psoriasis. Onder de oplossingen om de jeuk te verminderen, is de toepassing van koude doeltreffend gebleken. Zo kunnen bijvoorbeeld gladde rollen uit de koelkast op de jeukende plek worden gelegd om de drang van het krabben tegen te gaan. Voor meer tips, zie onze focuspagina over anti-jeuktips en verzorging.

Eczeem, psoriasis: medische make-up om te corrigeren en te verbeteren

Schilfering met of zonder overgevoeligheid en roodheid. Zowel voor eczeem als voor psoriasis bestaan er medische make-upoplossingen. Producten, die zijn samengesteld om door de meest kwetsbare huiden te worden verdragen, maken het mogelijk om de teint te corrigeren en te egaliseren. Ontdek alle mogelijkheden om de gebreken van uw huid te camoufleren en tegelijk het evenwicht ervan te respecteren.

Gezichtspsoriasis

Eczeem van het gezicht en de hals

Volwassene: thermale kuur om eczeem en psoriasis te behandelen

av_eczema-psoriasis_maquillage-medical_1x1

Zelfs in de zomer, droeg ik vesten. Ik heb het liever te warm dan dat ik mijn onderarmen moet laten zien.

Carole

Therapeutische educatie voor een beter leven met de ziekte

Eczeem en psoriasis zijn dermatosen die zeer opvallend kunnen zijn. Rode, etterende letsels of schilferende plekken zijn zichtbaar voor anderen. Dit heeft een sterke invloed op het gevoel van eigenwaarde en op de sociale relaties, zowel in een persoonlijke als in een professionele omgeving. Het is moeilijk om u niet bekeken en beoordeeld te voelen... Als u meer over uw ziekte weet, kunt u beter begrijpen hoe die werkt en er beter mee leven. Daarom is een therapeutische opleiding, gevolgd bij een huidverzoringsexpert een belangrijk pluspunt. Ook worden adviezen gegeven om de conditie van de huid dagelijks en op lange termijn te kalmeren en te verbeteren, en daarmee de kwaliteit van het leven in het algemeen.

Eczeem en psoriasis: als de huid jeukt

Volwassenen: Thermale kuur om eczeem en psoriasis te behandelen

Eczeem en psoriasis: krabben zonder uw huid te beschadigen is mogelijk

Tijdens opstoten, en soms zelfs in remissie, is het onmogelijk om de jeuk van eczeem en soms psoriasis te weerstaan. Deze reactie is normaal. Maar om beschadiging van de huid en nog meer lijden te voorkomen, zijn er manieren om het probleem te omzeilen door geschikte accessoires te gebruiken en af en toe de drang om te krabben te verlichten. Het gebruik van een massagewiel met een afgeronde vorm is een goede optie. Een andere methode: krab... ergens anders. Met de zachte kant van het klittenband kunt u zo hard krabben als u wilt.

Psoriasis, eczeem bij volwassenen: onze verzorgingstips en anti-jeuktips

av_eczema-psoriasis_demangeaisons_roulette-massage_1x1_v2

Eczeem, psoriasis: hoe verzachtende crème aanbrengen op een zeer droge huid?

 

av_eczema-psoriasis_femme_jambe_serviette_1x1_v2

Eczeem, psoriasis: dagelijkse hygiëne

Door elke dag de juiste hygiënereflexen aan te nemen, zal de zeer droge en reactieve huid weer comfortabeler worden. De keuze van producten zonder detergenten, voorzichtig met de hand wassen in warm water en droogdeppen zijn allemaal beproefde methoden om de huid weer zacht te maken en het dagelijks leven te vergemakkelijken. En vergeet niet een geschikte verzachtende crème aan te brengen op een licht vochtige huid. Alle adviezen vindt u op onze speciale pagina over de juiste hygiëne.

Leven met eczeem en psoriasis - volwassenen - De juiste hygiëne

Vriendelijk en deskundig advies

Voor een verkoelende sensatie om pruritus te verzachten, verstuif met Eau thermale Avène. Kompressen zullen een nog kalmerender effect hebben.

Psoriasis, eczeem bij volwassenen: onze verzorgingstips en anti-jeuktips

Eczeem, psoriasis: maatregelen voor thuis

De omgeving speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van eczeem en psoriasis. Het is dus mogelijk actie te ondernemen door thuis een paar eenvoudige maatregelen toe te passen. Ventileer dagelijks om verontreinigende stoffen binnenshuis te verwijderen, zoals schimmels, ziektekiemen en deeltjes van schoonmaakmiddelen, enz. Voor het wasgoed is het niet nodig twee spoelcycli te gebruiken, denk er alleen aan de trommel minder te beladen en de hoeveelheid wasmiddel te verminderen. Dit zal ervoor zorgen dat de machine in staat is alle wasmiddelresten te verwijderen.

av_eczema-psoriasis_femme_fenetre_environnement_1x1_v2 472x472
av_eczema-psoriasis_antistress_1x1

 

Anti-stressmethoden tegen eczeem en psoriasis?

Het beoefenen van yoga of mindfulness-meditatie kan de levenskwaliteit van patiënten met eczeem of psoriasis verbeteren. Het is aangetoond dat deze methoden de slaap verbeteren, maar ook de stress en de angst verminderen die vaak met deze aandoeningen gepaard gaan.

Fake news? Dat is waarom we hier zijn.

In het algemeen is het niet af te raden om een harig huisdier te hebben in geval van eczeem. Er zijn echter wel een paar voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen, zoals regelmatig stofzuigen, apart slapen en buiten borstelen.

Hoewel stress nooit de enige boosdoener is bij eczeem, is er vaak wel een verband tussen stressvolle gebeurtenissen en opstoten van de ziekte.

Nee, psoriasis is niet besmettelijk, niet door aanraking, niet door kleding, niet door lichamelijk contact. Het is een ziekte van multifactoriële oorsprong: genetisch, immunologisch,...

Als ten minste één van de ouders aan de ziekte lijdt, loopt een kind meer risico om psoriasis te krijgen.

av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

Onze oplossingen voor de atopiegevoelige huid

Ik vind het geweldig. Geen roodheid, geen jeuk, geen allergieën meer. Mijn huid is zacht. Ontdek ons gamma antikrabproducten XeraCalm A.D
Terug naar boven