Samenvatting van het dossier

de Thermale kuur voor eczeem en psoriasis

Een kuurbehandeling is een doeltreffende manier om jeuk en wrijving (pruritus) blijvend te verlichten. Een gepersonaliseerde verzorging aangepast aan eczeem of psoriasis, onder medisch toezicht, zal uw huid nieuw comfort geven.

av_instit-sensicure5-hdrvb_1x1 472x472

Waarom een kuur tegen eczeem en psoriasis?

Jeukt of prikt uw huid, is uw huid trekkerigof erg droog? Heeft u er dagelijks last van of in opstoten? Een kuurbehandeling is ongetwijfeld een oplossing die is aangepast aan uw pathologie. Of u nu lijdt aan atopisch eczeem of psoriasis, deze verzachtende omgeving zal uw huid helpen haar zelfverdedigingsvermogen te herstructureren.

Atopisch eczeem

Psoriasis

Eczeem, psoriasis: de voordelen van de thermale kuur van Avène

De thermale kuur van Avène bestaat uit een reeks thermale behandelingen en specifieke vochtinbrengende behandelingen die gericht zijn op de symptomen van eczeem en psoriasis. Het doel is een onmiddellijke en langdurige verlichting te bieden voor ontstoken en geïrriteerde zones en jeukende huid op het lichaam, het gezicht en/of de hoofdhuid. De opluchting wordt gevoeld tijdens het verblijf, maar duurt vooral nog maanden nadat de kuur is afgelopen. De behandelingen bieden een basisbehandeling die de huid herstelt en vooral haar vermogen herstelt om zichzelf te verdedigen en voldoende vocht vast te houden. Een van de beste manieren om inflammatoire opstoten uit te stellen of zelfs te voorkomen.

Kuurbehandeling voor kinderen Kuurbehandeling voor volwassenenPsoriasis

av_instit-sensicure8-shower-hdrvb-square 472x472

" Mensen keken naar haar alsof ze abnormaal was. Als ze nu mensen ontmoet die ze niet kent, maakt ze zich geen zorgen over wat ze van haar huid zullen denken. "

Rooksanamoeder van Alisha 15 jaar oud Durban Zuid Afrika
av_instit-hydrotherapy-treatment-bath-kid-hdrvb-square

Kinderen kunnen ook genieten van de thermale kuur van Avène

Vanaf de leeftijd van 3 maanden kunnen ook kinderen profiteren van een kuurbehandeling, vergezeld door een familielid, met name een ouder of grootouder. Eczeem treft een groot aantal kinderen, terwijl psoriasis bij deze populatie minder vaak voorkomt. Wat de ziekte ook is, ze treft hen en laat hen evenveel lijden als volwassenen. Dus aarzel niet! Vooral omdat de thermale baden van Avène geschikt zijn voor alle leeftijden. De kuurarts zal hen een gepersonaliseerd programma van hydrotherapiebehandelingen en workshops over huidgezondheid voorschrijven en hen leren hoe ze hun aandoening dagelijks beter kunnen beheren. Om nog maar te zwijgen van de kans om in contact te komen met andere kinderen - en ouders - die hetzelfde doormaken als zij.

Hoe bereidt u zich voor op een verblijf in een kuuroord?

Om uw verblijf of dat van uw kind zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn een paar stappen van essentieel belang. In de eerste plaats moet, in het geval van eczeem en psoriasis, de kuurbehandeling worden voorgeschreven door uw huisarts, kinderarts of dermatoloog als u een vergoeding wilt krijgen. U zult een verzoek tot terugbetaling ontvangen dat naar uw ziekenfonds moet worden gestuurd. Van daaruit kunt u contact opnemen met het kuuroord om een afspraak te maken met een kuurarts wanneer u in het kuuroord aankomt. Het is deze arts die, op basis van uw medisch dossier en gezondheidsonderzoek, de lijst opstelt van de meest geschikte behandelingen.

AV_instit-doctor-skin-patient-hd 472x472
av_instit-sensicure7-local-pulverization-hdrvb-square 472x472

 

Eczeem, psoriasis: water dat de geïrriteerde huid kalmeert

Het water van de thermale bron van Avène heeft ontstekingsremmende, anti-irriterende en verzachtende eigenschappen voor de atopische en psoriasisgevoelige huid. De behandelingen tijdens het verblijf in het kuuroord zijn een weldadig intermezzo voor de huid. Dankzij de hydrotherapeutische behandelingen die aan elk individu zijn aangepast, profiteert de huid van het herstel van het evenwicht dat zij zo hard nodig heeft.

  • <span class="ezstring-field">av_instit-postcancer-hydrotherapy-body-wrapping-hdrvb-square 368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_instit-postcancer-hydrotherapy-hair-massage-hdrvb 367x460</span>

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Een tip voor jeuk tijdens een ontstekingsuitbraak? Leg kompressen met thermaal water van Avène op de letsels .

 

Thermale kuur voor volwassenen: Verzorging met water voor huid die jeukt

 

 

Thermale kuur: workshops om alles te leren over eczeem en psoriasis

Om atopisch eczeem of psoriasis zo goed mogelijk te behandelen, is het belangrijk om uw aandoening goed te kennen. Tijdens een kuurbehandeling kunt u aan de hand van workshops leren hoe de huid werkt, de juiste acties ontdekken om uw huid dagelijks te kalmeren en opstoten te beperken.

av_eczema-psoriasis_ateliers_1x1_v1 472x472
AV_baby-strategy_dermatologue 472x472

Eczeem, psoriasis: speciale zorg voor zuigelingen

Zuigelingen kunnen een kuurbehandeling ondergaan, evenals volwassenen. Maar in werkelijkheid wordt de verzorging aangepast aan hun leeftijd, met begeleiding van een van hun ouders. Speciaal voor baby's, die al vanaf 3 maanden baat kunnen hebben bij een kuurverblijf. In dit geval worden tweemaal per dag baden met verzachtende, ontstekingsremmende en kalmerende werking gegeven. Zodat hun huid hen eindelijk met rust zal laten!

 

Thermale kuur voor kinderen: Hoe verloopt de verzorging?

En in de praktijk? Dat is waarom we hier zijn.

De thermale behandelingen zijn bedoeld om een langdurig heilzaam effect te hebben in de maanden na het verblijf. De levenskwaliteit was aanzienlijk verbeterd zes maanden na de behandeling bij chronische dermatosen.

Voor dezelfde aandoening, eczeem of psoriasis bijvoorbeeld, kan een patiënt slechts van één kuurbehandeling profiteren in hetzelfde kalenderjaar, van januari tot december.

Absoluut. Kinderen vanaf 3 maanden die lijden aan een van de ziekten die voorkomen op de door de ziekteverzekering opgestelde lijst, kunnen, vergezeld van een van hun ouders, een kuurbehandeling volgen. Dit is het geval bij kinderen met eczeem of psoriasis.

De kuurbehandelingen worden gedurende 18 opeenvolgende dagen gegeven. Een onderbroken kuur geeft geen aanleiding tot enige terugbetaling door de ziekteverzekering, behalve in geval van overmacht of om medische redenen.

Onze oplossingen voor de atopiegevoelige huid

De Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten ontworpen om u een beter gevoel te geven over uw " jeukende huid "
av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

XeraCalm A.D. gamma

Ik vind het geweldig. Geen roodheid, geen jeuk, geen allergieën meer. Mijn huid is zacht. Ontdek onze anti-jeukverzorgingsproducten
Terug naar boven