Samenvatting van het dossier

Psoriasis van de hoofdhuid

U hebt rode vlekken en dode huid opgemerkt aan de randen van uw gezicht en haar. Soms jeuken ze. Wat als het komt door psoriasis van de hoofdhuid? Hier volgen enkele tips over hoe u het kunt herkennen, voorkomen en verlichten.

av_eczema-psoriasis_cuir-chevelu_1x1_619_619

Psoriasis van de hoofdhuid herkennen

De hoofdhuid is een van de meest voorkomende plaatsen van psoriasis: de helft van alle psoriasislijders heeft er last van. Deze chronische huidaandoening is te herkennen aan de rode vlekken met witte dode huid (schilfers) erop. Psoriasis wordt veroorzaakt door een te snelle omzet van huidcellen en ontwikkelt zich in opstoten.

Psoriasis van de hoofdhuid kan zich bevinden boven op het voorhoofd, achter de oren en in de nek, of zelfs het hele hoofd bedekken als een helm. Psoriasis van de hoofdhuid veroorzaakt echt ongemak, dat vaak gepaard gaat met jeuk, en de schilfering van de plekken veroorzaakt grote, witte, droge schilfers. Vanwege de locatie is de psychologische impact meestal aanzienlijk.

Psoriasis

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

"Sinds twee jaar zie ik op mijn hoofdhuid plekken van enkele centimeters doorsnee met korstjes die eraf vallen als roos. Is het psoriasis?"

 

Voorkomen en behandelen van hoofdhuidpsoriasis 

De diagnose van psoriasis van de hoofdhuid moet worden gesteld door een arts of dermatoloog. Hij zal een aangepaste behandeling voorschrijven in de vorm van gel, lotion, schuim, crème of shampoo, afhankelijk van de precieze plaats. Als u hoofdhuidpsoriasis heeft op uw voorhoofd, achter uw oren en in uw nek, kunt u overwegen om, buiten de opstoten uw huid te hydrateren. Het dagelijks aanbrengen van een verzachtende crème wordt sterk aanbevolen om een droge huid, die vaak voorkomt bij psoriasis, te voorkomen. Kies hiervoor een verzachtende crème die vloeibaar genoeg is om het gemakkelijk aan te brengen. Het moet daarvoor geschikt zijn en de gebruiksaanwijzing moet worden gevolgd.Bijvoorbeeld: breng de verzachtende crème met uw vingertoppen in kleine cirkelvormige bewegingen aan op de hoofdhuid, laat 3 uur of 's nachts inwerken en verwijder vervolgens met een milde shampoo. Dit zal de vorming van schilfers en de jeuk, die intens kan zijn in het geval van psoriasis van de hoofdhuid, beperken. Het krabben van de plekken kan superinfecties veroorzaken en leiden tot een Koebner-fenomeen waardoor uw psoriasis toeneemt.

Verzorging en anti-jeuktips

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1_619_619

Vragen over psoriasis van de hoofdhuid

Vanwege de plaats roept psoriasis van de hoofdhuid bepaalde vragen op.

Veroorzaakt het haaruitval?

Nee, psoriasis van de hoofdhuid veroorzaakt als zodanig geen haaruitval. Als het echter onbehandeld blijft, kan het de haargroei vertragen omdat het haar vastzit in de schilfers. Door krabben worden ze ook kwetsbaarder en brozer.

Mag ik mijn haar verven?

Dat kan, onder bepaalde voorwaarden. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om te kleuren tijdens een opstoot of op een geïrriteerde of pas opengekrabde huid. Kies in ieder geval voor kleurstoffen met natuurlijke actieve bestanddelen in plaats van chemische kleurstoffen, die mogelijk irriterend zijn.

Leven met eczeem en psoriasis

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Psoriasis van de hoofdhuid: enkele tips om krabben te vermijden

Als u psoriasis van de hoofdhuid hebt in de vorm van een " helm ", zorg er dan voor dat u een zeer milde shampoo kiest, want elke irritatie kan een opstoot, en dus jeuk, veroorzaken. Borstelen en drogen moeten ook zo zacht mogelijk gebeuren.

De huid moet zorgvuldig worden gewassen en dagelijks worden gehydrateerd. De wasolie en de verzachtende crème helpen bijvoorbeeld om de schilfers " zachter te maken " en de jeuk en het verlangen om te krabben te beperken.

In combinatie met het volgen van de behandelingen die uw arts of dermatoloog voorschrijft, zullen deze voorzorgsmaatregelen helpen om uw psoriasis van de hoofdhuid te verbeteren.

 

De juiste dingen om te doen voor hoofdhuidpsoriasis

Dagelijkse hydratatie is de basisverzorging voor psoriasis van de hoofdhuid. Om uw gezicht en haar te wassen en de gevoelige zones te hydrateren, kiest u producten die speciaal zijn samengesteld voor de droge huid en jeuk en brengt u ze zachtjes aan met uw vingertoppen. Ook het drogen van de huid en het haar moet zo licht mogelijk worden gehouden.

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen voor hoofdhuidpsoriasis

Eau Thermale Avene producten ontworpen om psoriasis van de hoofdhuid te verlichten.

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

Voedt - Kalmeert - Reparaties - Herstelt

Terug naar boven