Samenvatting van het dossier

Verzwarende factoren voor acne

Acne ontwikkelt zich onder invloed van hormonen in de puberteit en kan aanhouden tot in de volwassenheid. Maar ook andere elementen spelen een rol: stress, roken, voeding, enz. Laten we deze verzwarende factoren van acne eens samen bekijken.

Hormonen en erfelijkheid: de oorzaak van acne

Hormonen en erfelijkheid: de oorzaak van acne

Acne verschijnt meestal tijdens de adolescentie, zowel bij meisjes als bij jongens. Het houdt verband met de hormonale onrust van de puberteit. De huid produceert meer talg van slechte kwaliteit en deze kan moeilijk worden afgevoerd, wat uiteindelijk leidt tot onzuiverheden, zoals acne. Hormonale variaties verklaren ook waarom acne bij vrouwen kan blijven bestaan of opnieuw de kop kan opsteken. 

Erfelijkheid is een andere belangrijke factor. Als allebei uw ouders in de puberteit of als volwassene last hadden van acne, is de kans groter dat u er ook last van hebt. Deze factoren kunnen niet worden beïnvloed. Maar er kunnen ook andere verzwarende factoren meespelen waardoor acne aanhoudt, verschijnt of terugkomt.

Hormonale acne beter begrijpen
Verzwarende factoren: inzicht om beter op te treden

Verzwarende factoren: inzicht om beter op te treden

Waarom verdwijnt acne bij de één wel en bij de ander niet?

 

Sommige omgevingsfactoren kunnen dit gedeeltelijk verklaren. Stress is een eerste trigger. Velen van ons krijgen acne-uitbraken wanneer we onder te veel druk staan, omdat stress de talgproductie zou verhogen. En die acnepuistjes zelf zetten ons onder druk, een echte vicieuze cirkel! Hoe kan deze stress worden verminderd? Zeker niet door sigaretten te roken. Dat zou een heel slecht idee zijn, en niet alleen voor de longen: roken zou de genezing van acneletsels vertragen.

Andere verergerende factoren zijn voeding. Er is nu een verband vastgesteld tussen de aanwezigheid van acne en de dagelijkse consumptie van zuivelproducten, vruchtensappen, siropen, gebak, chocolade en zoetigheden. Ook bepaalde ongeschikte geneesmiddelen of pillen krijgen regelmatig de schuld, evenals de vervuiling, die in hoge mate verantwoordelijk zou zijn voor de toename van acne bij volwassenen. Gelukkig is het mogelijk op te treden tegen de andere verzwarende factoren.

Aarzel niet om erover te praten met uw dermatoloog: hij of zij zal er rekening mee houden en de geschikte behandeling voorstellen.

Elke keer als ik te veel chocolade eet, weet ik zeker dat ik puistjes krijg en dat doe ik ook, alleen door een klein beetje chocopasta.

Romain, 17 jaar

De zon, de andere verzwarende factor

De zon is een valse vriend. Het verbetert hoe de acne eruitziet, maar alleen op de korte termijn.

 

 ... naar het reboundeffect

Het is herfst en mee-eters, papels en puisten zitten overal op uw gezicht. Ja, minder blootgesteld aan de zon, heeft uw huid haar dikte verloren en is teruggekeerd naar haar normale toestand, met overproductie van talg, verstopte poriën en een groot aantal acnepuistjes. Dit wordt het reboundeffect genoemd.

 

Van een getinte huid...

Het is zomer, het is mooi weer en de zon lijkt uw huid mooier te maken. Ontstekingsletsels worden visueel verminderd, zowel door het zonnen als door de zon, die uw huid dikker maakt en uitdroogt, evenals uw puistjes. Zoveel dat u vergeet zonbescherming op te doen.

 

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Er zijn cosmetica en cosmetica. Sommige vormen verzwarende factoren voor acne.

Crèmes, foundations en poeders die niet niet-comedogeen zijn, kunnen de ontwikkeling van huidproblemen bevorderen. Lees aandachtig de etiketten: of u nu een make-upremover, hydraterende crème of make-up kiest, zoek naar producten die " niet-comedogeen " of voor de " huid met neiging tot acne " zijn. Dit garandeert dat de samenstelling, de actieve bestanddelen tegen onzuiverheden of tegen glimmen en hun textuur perfect op uw huidtype zijn afgestemd.

Tenslotte, was uw penselen en sponsjes regelmatig. Zo niet? Voegt u de talg aan uw poeder toe en houdt u de vicieuze cirkel in stand.

 

De juiste gebaren om acne te kalmeren

De juiste gebaren om acne te kalmeren

Of u nu wel of niet iets kunt doen aan de oorzaak van uw acne, de stappen om er iets aan te doen zijn dezelfde. In de eerste plaats moet u producten kiezen die op uw huidtype zijn afgestemd, zowel voor de reiniging als voor de hydratatie en het aanbrengen van make-up. De sleutel tot een blijvend zichtbaar effect is regelmaat. En zachtheid! Dat ze dikker lijkt, betekent niet dat uw huid minder kwetsbaar is. Je kunt uzelf nog steeds maximaal twee scrubs en maskers per week veroorloven, maar altijd met zorgvuldig gekozen producten!

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen voor de verzorging van uw huid met neiging tot acne

Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten ontworpen om u te verzoenen met uw huid

Probeer mij
Couvrance Getinte compact crème naturel mat effect

Couvrance Getinte compact crème natur...

Maakt de huidtint gelijk - Bedekken - Corrigeer onvolkomenheden

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Terug naar boven