Samenvatting van het dossier

Hoe kunt u elke dag omgaan met acne?

Acne stelt ons in het dagelijks leven voor veel vragen. Hoe komen we ervan af? Is het niet aan te raden om make-up te dragen? Moet ik mijn dieet aanpassen? Of (en dit is erg actueel) bevordert het mondmasker acne-uitbraken? Hier vindt u al onze deskundige antwoorden op uw gegronde vragen.

De do’s en don’ts tegen acne

De do’s en don’ts tegen acne

Iedereen heeft zelf wel eigen tips of remedies om van acne af te komen. Maar pas op voor al die foute " goede ideeën ". Ja, de huid reinigen is essentieel, maar verwar " reinigen " niet met " te agressief exfoliëren ". Ja, het is verleidelijk om puistjes uit te knijpen, maar zo maakt u de ontsteking alleen maar erger. Hier vindt u de " top " van gebaren die de voorkeur verdienen en diegene die moeten worden vermeden.

Goede en slechte gewoontes

Ik leef al 12 jaar met acne... Om dit te verbergen, draag ik uiteraard make-up en gelukkig bestaat deze oplossing want ik sta elke dag in contact met klanten en ik zou niet met puistjes voor de dag durven te komen... ook al zou het me 's morgens tijd besparen!

Coline, 26 jaar oud

Acne: het is mogelijk om elke dag make-up te dragen

Als u vertrouwt op make-up om acne te verdoezelen, dan is het goed nieuws dat dit wel degelijk kan. Het is zelfs een goed idee. Op voorwaarde dat twee dingen worden gerespecteerd: de keuze van de juiste producten (niet-comedogeen) en het toepassen van de juiste gebaren (zoals het zorgvuldig verwijderen van make-up elke avond). We leggen alles uit.

Make-up voor de acnegevoelige huid

Pas uw dieet aan

Pas uw dieet aan

De evolutie van uw acne hangt ook af van wat u eet. Ook over dit onderwerp bestaan veel misvattingen. Doet junk food puistjes toenemen? In principe is te veel vet eten geen verergerende factor voor acne. Anderzijds wordt aangenomen dat dat snelle suikers met een hoge glycemische index wel een rol spelen bij het ontstaan en het voortduren van acne. Dus snoep en andere zoetigheden kunt u beter vermijden! Eet ook hamburgerbroodjes en de frietjes (die verborgen suikers bevatten) met mate.

Lifestyle-tips om met acne om te gaan
Beweeg tegen acne!

Beweeg tegen acne!

Er is geen geheim. Om u beter te voelen in uw vel, is het belangrijk om innerlijke rust te vinden. Sport is dan een goede keuze! Lichaamsbeweging helpt om vermoeidheid tegen te gaan, de huid en het lichaam te reinigen en te ontgiften en er onmiddellijk beter uit te zien. En vergeet niet om water te drinken: de huid wordt ook van binnenuit gehydrateerd en geregenereerd.

Lifestyle-tips om met acne om te gaan

VRIENDELIJK EN DESKUNDIG ADVIES

Zoals u misschien hebt gemerkt, zorgt de zon in de zomer voor een mooie huid en vermindert ze het ontstaan van acne. Dit fenomeen duurt niet lang, want zodra het schooljaar begint, is de acne er ook weer. Dit staat bekend als het " rebound-effect ". Vermijd dit door altijd factor 50 te gebruiken om u tegen de zon te beschermen.

De schadelijke effecten van de zon op de huid met neiging tot acne

Acne tijdens Covid-19

Acne tijdens Covid-19

Heeft u al gehoord van ‘maskne’? Dit is het neologisme voor masker-gerelateerde acne. Het mondmasker kan de huid op de een of andere manier " verstikken ", waardoor ze vatbaarder wordt voor puistjes. Ons advies: ga 's morgens en 's avonds door met uw huidverzorgingsrituelen. Draag bovendien elke dag een schoon masker, want door het contact met cosmetica en crèmes kan het masker comedogeen worden en de huid irriteren. Wat betreft het soort masker dat u best draagt, is er geen vaste regel. Probeer een stoffen of wegwerpmasker enkele dagen uit om te ontdekken wat voor u de beste optie is...

Het dragen van een masker en acne

Onze antwoorden op uw vragen

Wij helpen u om juiste en foutieve informatie van elkaar te onderscheiden

Ja. Wanneer de huid te lang in contact komt met zweet, bevordert dit de ontwikkeling van bacteriën die puistjes of mee-eters kunnen veroorzaken. Stap daarom na het sporten meteen onder de douche en vergeet niet uw gezicht te reinigen met een aangepast verzorgingsproduct.

Fout. Hoewel u rustig aan de slag moet gaan. Gebruik liever gel dan schuim, want dat grijpt de haartjes beter vast en maakt het scheren gemakkelijker. Zo voorkomt u dat u in de puistjes snijdt of ze beschadigt. Laat het scheermes in de richting van de haartjes glijden, zachtjes en zonder druk. En natuurlijk, gebruik geen aftershave met alcohol!

Jazeker. Het risico op acne is 1,4 keer groter wanneer we onrustig slapen en we vermoeid wakker worden. Dit is vaak een teken van fysieke en/of psychologische stress. Het is dus van essentieel belang dat u weer een goede nachtrust krijgt. En dit betekent in de eerste plaats dat u uw schermtijd ‘s avonds moet beperken of zelfs helemaal moet schrappen...

Onze oplossingen om een huid met neiging tot acne te verzorgen

Cleanance huidverzorgingsproducten, ontwikkeld om u te verzoenen met uw huid
AV_CLEANANCE_Brand-website_CLEANANCE-COMEDOMED-anti-blemish-concentrate_30ml_Packshot_Product-page_600x725_3282770202854-png

Cleanance Comedomed Concentraat tegen onzuiverheden

Een klein wonder voor mijn huid dat doeltreffend oneffenheden vermindert. In twee maanden heeft het echt zijn vruchten afgeworpen! Kan niet wachten om het resultaat te zien over een paar maanden en hoop dat ze voorgoed zullen verdwijnen.

Margot, 26 jaar

Cleanance Comedomed Concentraat tegen onzuiverheden
Terug naar boven