Samenvatting van het dossier

Het verzorgingsritueel voor de vette huid

av_acne_maquillage_peau-grasse_1x1

Een vette huid herkennen

Eerst en vooral is het cruciaal om uw huidtype te bepalen om de juiste producten voor uw huid te kiezen 

Een vette huid is te herkennen aan het glimmende uitzicht over het hele gezicht: ze produceert een teveel aan talg. Uw poriën - de kleine gaatjes waardoor talg wordt afgevoerd - zijn verwijd en heel zichtbaar. Onzuiverheden ontstaan wanneer ze verstopt raken.Als u make-up draagt, blijft uw foundation niet de hele dag zitten en moet u deze regelmatig bijwerken. Ten slotte wordt ook uw hoofdhuid aangetast: uw haar wordt snel vet.

Als u zichzelf in deze beschrijving herkent, hebt u waarschijnlijk een vette huid.

Waarom is mijn huid vet?

Mij is verteld dat een vette huid beter veroudert dan een droge huid, maar ondertussen kan ik niet tegen het glimmende uitzicht van mijn huid en mijn verwijde poriën.

Emilie, 29 jaar

Welke producten moet ik gebruiken om mijn vette huid te reinigen?

Het huidverzorgingsritueel begint met het reinigen van de vette huid. Prioriteit: zuiveren en verminderen van overtollig talg. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. 

Reinigende gel
De mildste optie, zonder alcohol of zeep, om de vette huid te respecteren. Het wordt 's morgens gebruikt om de talg te verwijderen die 's nachts is afgescheiden en 's avonds om talg, make-up en onzuiverheden te verwijderen die zich overdag hebben opgehoopt. De reinigingsgel wordt op de natte huid aangebracht en moet worden afgespoeld. Eindigen met een verzachtend en anti-irriterend Eau Thermale om kalkresten en chloor uit het leidingwater te verwijderen, de huid te kalmeren en te verzachten. Voor meer doeltreffendheid verstuift u het water en masseert u het met uw vingertoppen in om alle resterende onzuiverheden te verwijderen.

Micellair water 
Het vangt talg en onzuiverheden op dankzij de " micellen ", minuscule deeltjes die vettige stoffen aantrekken. Deze zeer milde crème verwijdert make-up en reinigt 's morgens en 's avonds met respect voor de gevoeligheid van de vette huid. Dit praktische en snelle product met dubbele werking (make-up verwijderen en reinigen) wordt aangebracht met een wattenschijfje en hoeft niet te worden afgespoeld. Perfect als u soms te lui bent om uw make-up te verwijderen..

Mijn vette huid goed hydrateren

Het is niet omdat uw huid vet is dat ze niet gehydrateerd moet worden. Integendeel! Breng 's ochtends na het reinigen een lichte, niet-vette, matterende dagcrème aan op uw vette huid om overtollig talg te verminderen, en de huid te hydrateren en te beschermen. Het kan als basis worden gebruikt als u make-up draagt, en natuurlijk moet u niet-comedogene make-up gebruiken. Sla 's avonds het ontschminken niet over met een reinigingsgel of micellair water en hydrateer met een emulsie die ook specifiek is voor de vette huid. U kunt ook een verzorging tegen onzuiverheden aanbrengen indien nodig. 

av_acne_peau-grasse_creme_1x1

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES 

Uw vette huid moet ook diep gezuiverd worden.

Reinigen en hydrateren maken deel uit van de dagelijkse routine van de verzorging voor de vette huid. Om de huid te laten ademen en haar te laten stralen, kunt u ook een zachte scrub of een absorberend en reinigend masker gebruiken. Dee " ontstoppen " de poriën door overtollig talg, dode cellen en onzuiverheden in de diepte te verwijderen. Maar wees voorzichtig: niet meer dan één of twee keer per week, en altijd met producten die niet agressief of afbijtend zijn. Als de huid te sterk wordt aangepakt, reageert ze door dikker te worden en meer talg te produceren, precies wat we willen vermijden. 

De juiste gebaren om een vette huid te verzorgen

De juiste gebaren om een vette huid te verzorgen

Ook al lijkt ze dikker en minder kwetsbaar dan een droge huid, toch heeft ook een vette huid zachtheid nodig. Het komt erop aan producten te kiezen die rekening houden met de specifieke kenmerken van dit huidtype en ze voorzichtig aan te brengen. Gebruik uw vingertoppen om het reinigingsmiddel, de crème of scrub aan te brengen, en zonder te wrijven als u watten en micellair water gebruikt. 

Terug naar boven