Samenvatting van het dossier

Dagelijkse verzorging van de huid bij kanker

Droogheid, roodheid, irritatie... tijdens de kankerbehandeling blijft uw huid niet gespaard van de bijwerkingen ervan. Tijdens deze periode moet u deze goed verzorgen. Dit vereist dagelijks goede gewoonten.

 

Kanker: huidhygiëne tijdens de behandeling

Moet ik mijn dagelijkse verzorging aanpassen tijdens de behandeling? De manier waarop sommige kankerbehandelingen werken, kan uw huid droger, gevoeliger en snel geïrriteerd maken. Een zachte, aangepaste hygiëne en een hydraterende verzorging zijn dus een must om de bijwerkingen op de huid te voorkomen en niet te accentueren. Als u de juiste stappen onderneemt om uw gezicht en lichaam te verzorgen, kunt u de tekenen op uw huid van de behandeling verminderen en u beter voelen. Toch moet u enkele voorzorgsmaatregelen nemen, vooral wat de keuze van het product betreft.

av_peau-cancer_femme_miroir_doute_1x1 472x472
av_peau-cancer_femme_application-produit_bras_1x1 472x472

 

Zacht en niet-ingrijpend: de juiste producten tijdens uw behandeling

Voor de dagelijkse verzorging van uw huid moet u niet zomaar producten kiezen. Sommige van deze ongeschikte producten kunnen uw huid zelfs nog meer irriteren. Gebruik in het algemeen enkel " zachte " producten, die speciaal werden geformuleerd voor de overgevoelige en reactieve huid, zonder zeep of parfum, om de droogheid en gevoeligheid van de huid niet te verergeren. De voorschriften voor uw cosmetica zijn streng: ze mogen geen bewaarmiddelen bevatten (die allergieën kunnen veroorzaken) en ze moeten een minimum aan ingrediënten bevatten... De gezondheidsdeskundigen zijn er om u te begeleiden. Vraag ALTIJD advies aan uw oncoloog, arts of dermatoloog voordat u uw huidverzorgingsproducten gebruikt.

 

 

Zachtheid in het dagelijkse leven 

Tijdens uw behandeling zal uw huid specifieke noden hebben. Het is belangrijk om elke dag voor uzelf te blijven zorgen... maar met een paar kleine aanpassingen. Welk product gebruikt u om uw gezicht en lichaam te reinigen? Hoe zit het met de hydratatie? Kunt u uw gebruikelijke douchegel blijven gebruiken? We vertellen u er alles over.

Kies voor een zachte hygiëne

Tijdens mijn behandelingen veranderde ik mijn lichaams- en gezichtsproducten, ik wist dat mijn huid veel gevoeliger zou zijn en zelfs zou reageren. Ik koos voor een zo neutraal en zacht mogelijke verzorging en mijn huid was me dankbaar! Geen reactie en een relatief comfortabele huid!

Caroline
av_peau-tres-seche_1x1 472x472

 

Kanker: bestrijding van een droge huid door de behandeling

De ziekte en de behandelingen hebben een impact op de textuur van de huid, die droog kan worden. Xerose (de wetenschappelijke naam voor deze uitdroging) is een van de meest voorkomende gevolgen van chemotherapie. Meestal gaat het om een eenvoudige droogheid van uiteenlopende omvang. Het veroorzaakt echter ongemak, want het treft niet alleen het gezicht, maar het hele lichaam, van top tot teen. Regelmatige hydratatie met een weekmakend middel en specifieke producten (bijv. voor de lippen) zorgen voor zachtheid en comfort. 

Bestrijding van de droge huid

 

Bescherm jezelf tegen de zon tijdens de behandeling...

Wat is er aangenamer dan zonnebaden? Tijdens chemotherapie verhogen zonnestralen echter het risico op verbranding en sommige geneesmiddelen kunnen uw huid overgevoelig maken en hyperpigmentatie veroorzaken. Daarom moet u zoveel mogelijk vermijden om uw huid bloot te stellen, zelfs bij matig zonlicht. Denk eraan u altijd te beschermen met een SPF 50+ zonnecrème.

av_peau-cancer_exposition_soleil_1x1 472x472
av_acne_femme_maquillage_1x1 472x472

 

Make-up, een schoonheidsbondgenoot

Tijdens de behandeling verandert de teint en verliest de huid haar glans. Wimpers en wenkbrauwen kunnen uitvallen, waardoor u er anders uitziet. Medische make-up is een goede bondgenoot om de tekenen van vermoeidheid en de bijwerkingen van de behandelingen te maskeren. Ook hier moet u enkele voorzorgsmaatregelen nemen wanneer u uw producten kiest en bij de manier waarop u ze gebruikt. Want zelfs een foundation moet u niet zomaar kiezen...

Krijg uw zelfvertrouwen terug met make-up

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Vergeet niet uw make-up te verwijderen

Als make-up echt van belang is, vergeet dan niet om deze elke dag te verwijderen . Daarom moet u uw gezicht 's morgens en 's avonds reinigen om make-up, onzuiverheden en kleine dode huidcellen te verwijderen. Breng een kleine hoeveelheid reinigingsmelk of lotion aan op uw voorhoofd, neus, wangen... en masseer zachtjes met de vingertoppen in een draaiende beweging. Verwijder het product daarna voorzichtig met een zakdoekje. Om deze make-upverwijdering te voltooien, eindigt u met een verstuiving van thermaal bronwater met kalmerende, verzachtende en anti-irriterende dermatologische eigenschappen.

ONZE ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

Dagelijkse hygiëne en kanker: De waarheid van de leugen onderscheiden, daar zijn we voor.

Le maquillage n’est pas l’apanage des femmes. Vous aussi messieurs, vous pouvez profiter de ses bienfaits, notamment pour camoufler d’éventuelles éruptions acnéiformes. Un peu de fond de teint correcteur fluide à tapoter localement avec une éponge et les lésions sont masquées.

Comme pour les produits d’hygiène quotidienne, l’important est d’utiliser uniquement des produits de rasage pour peaux sensibles, ne contenant ni alcool, ni parfum. Cela vaut également pour les après-rasages. En période de traitement, votre peau est fragilisée, et ces produits présentent une action bien trop agressive. Pour apaiser rapidement le feu du rasage, pulvériser une brume d’Eau thermale d’Avène juste avant l’application d’un soin hydratant.

Dans le cadre de certains traitements, la peau est trop fragile pour une épilation, qu’elle soit à la cire, à la crème dépilatoire ou par l’intermédiaire d’un épilateur électrique. Avant toute chose, parlez-en avec votre oncologue. S’il vous donne son autorisation, tournez-vous vers une socio-esthéticienne, spécialement formée aux peaux fragilisées par le traitement.

Onze oplossingen voor uw huid tijdens de behandeling

De Eau Thermale Avène verzorging werd ontworpen om u te helpen u beter in uw vel te voelen.
av_tolerance_control_soothing-skin-recovery-balm_front_40ml_3282770138856
Het is een natuurlijke formule zonder bewaarmiddelen. Dus als u last hebt van roodheid, trekkerigheid, een prikkend gevoel en een gevoel van hitte, dan is deze crème iets voor u!

Elsa, 26 jaar

Terug naar boven