Samenvatting van het dossier

Uw huid tijdens een kankerbehandeling

Sommige kankerbehandelingen kunnen huidproblemen veroorzaken. De huid kan gevoeliger of prikkelbaarder worden. Deze situatie kan een impact hebben op de levenskwaliteit. De meeste van deze ongemakken verdwijnen zodra de behandelingen voorbij zijn. In de tussentijd heeft uw huid een goede hygiëne en de juiste gebaren nodig om verlichting te vinden..

Dagelijkse verzorging

Als uw huid verzwakt is door kankerbehandelingen, is het een must om uw huidverzorgingsroutine aan te passen. Dit is van essentieel belang om de bijwerkingen op de huid niet te benadrukken. Dit houdt ook in dat u de juiste producten moet kiezen. Geef voor uw hygiëne de voorkeur aan gels, oliën of dermatologische lotions zonder zeep of parfum, met een fysiologische pH-waarde en een krachtige overvette werking. Om een droge huid te bestrijden, moet u ten minste één à twee keer per dag een weekmakend middel aanbrengen. Om roodheid, littekens, kringen te camoufleren of uw wenkbrauwen opnieuw vorm te geven, is make-up een goede optie... maar dan wel " corrigerende " en " medische " make-up. Volg al onze tips.

De huid verzorgen tijdens kanker

av_peau-cancer_maquillage_sourcils_trace_1x1 472x472
av_peau-cancer_femme_application-produit_bras_1x1 472x472

Voorkomen van de bijwerkingen van kankerbehandelingen

Uw huid verwennen is de eerste stap. Maar naast uw hygiëne zult u ook een paar reflexen moeten aannemen (die makkelijk in te voeren zijn, wees gerust). Chemotherapie, bestralingen of doelgerichte therapieën, kankerbehandelingen kunnen de ziekte vandaag beter de baas, maar ze veroorzaken soms (maar niet systematisch) ook bijwerkingen die meer bepaald een effect kunnen hebben op de huid, de nagels of de hoofdhuid, die het zelfbeeld kunnen aantasten en de levenskwaliteit kunnen beïnvloeden. Enkele voorbeelden:

  • Xerose (of droge huid)
  • Pruritus (of jeuk)
  • Huiduitslag
  • Kloven
  • Brandwonden
  • Alopecia enz.

Uw huid beschermen tegen de bijwerkingen van kankerbehandelingen

 

Omdat Eau Thermale Avène de meest gevoelige huid verzorgt, willen wij u tijdens deze bijzondere periode bijstaan.

Team Eau Thermale Avène

De e bijwerkingen van kankerbehandelingen verlichten

Sommige bijwerkingen van kankerbehandeling, zoals haaruitval, zijn welbekend. Maar andere, zoals een droge huid, jeuk of gevoelige nagels, verrassen patiënten soms. Ze kunnen moeilijk zijn om mee te leven en kunnen zelfs een impact hebben op de voortzetting van de kankerbehandeling. Het is daarom belangrijk deze bijwerkingen goed te beheersen. Want ja, we kunnen deze bijwerkingen op de huid voorkomen, verminderen en verlichten, dankzij eenvoudig aan te brengen dermocosmetische verzorgingen. 

Uw huid beschermen tegen de bijwerkingen van kankerbehandelingen

 

Verzorging van littekens

Chirurgische ingrepen laten vaak littekens achter. Sommige kunnen gemakkelijk onder kledij worden verborgen, andere blijven zichtbaar. Nogmaals, er zijn oplossingen. Wij vertellen u alles over de verzorgingen die helpen om littekens er beter uit te laten zien; door massages om ze te vervagen tot make-up om ze te camoufleren.

 Chirurgische littekens vervagen

 

av_votre-peau_cicatrisation_palper-rouler_1x1 472x472

Onze antwoorden op uw vragen

De waarheid van de leugen onderscheiden: daar zijn we voor

Faux. Les effets secondaires dépendent de nombreux facteurs : les médicaments utilisés, les dosages, mais aussi les patients eux-mêmes. Chaque personne réagit en effet à sa façon aux différents traitements. Il est possible de prévenir certains de ces effets secondaires grâce à une hygiène adaptée et des soins dermo-cosmétiques.

Faux. En règle générale, ces effets indésirables ne durent que le temps du traitement. Ils sont donc réversibles et n’ont pas de conséquences pour la santé.

Vrai. Faire des mouvements avec vos doigts, de haut en bas, de gauche à droite, et des mouvements circulaires permettra de rendre votre peau plus souple rapidement, en plus de vous permettre de bouger plus aisément. Si cela vous est pénible à faire, vous pouvez demander à votre médecin de vous prescrire des séances chez un kinésithérapeute.

Onze oplossingen voor uw huid tijdens de behandeling van kanker

De Eau Thermale Avène verzorging werd ontworpen om u te helpen u beter in uw vel te voelen
av_tolerance_control_soothing-skin-recovery-balm_front_40ml_3282770138856
Met zijn smeuïge, ultravoedende en troostende textuur kalmeert de balsem onmiddellijk en houdt hij de hyperreactiviteit van de huid langdurig onder controle. Tolerance CONTROL Balsem met kalmerende en herstellende werking
Terug naar boven