Samenvatting van het dossier

De thermale kuur na kanker: een bijzonder moment om tot rust te komen

Littekens, pijn, een zeer droge huid, brandwonden door bestralingen, lichamelijke en geestelijke uitputting... kankerbehandelingen kunnen - zichtbare en onzichtbare - sporen nalaten op het lichaam. Een thermale kuur is een manier om op alle niveaus verlichting te vinden dankzij de weldaden van het thermale water van Avène.

De troeven van een kuur na kanker

Door enkele weken in een rustgevend en verzorgend kader te verblijven, kunnen de kuurgasten ontspannen en tijd voor zichzelf nemen na een kankerbehandeling. Dit thermale intermezzo biedt de mogelijkheid om de bijwerkingen van de behandelingen te verlichten, door uitdroging van de huid, jeuk of zelfs de gevolgen op de huid zoals littekenvorming en radiodermatitis te bestrijden. De kuur is ook een plaats en een tijd om los te laten en de batterijen op te laden. Deze deugddoende break is een moment waarop u opnieuw op adem kunt komen, een oase van rust, begeleid door zorgzame professionals.

av_peau-cancer_cure-dermatologique_bain_1x1 472x472
av_peau-cancer_cure-dermatologique_douche_jets_1x1 472x472

 

Waarom een dermatologische kuur?

Er bestaan veel kuren voor patiënten die een kankerbehandeling hebben ondergaan. De dermatologische kuur Avène richt zich onder andere op de bijwerkingen op de huid. Chirurgie, chemotherapie, bestralingen en gerichte therapieën kunnen zeer pijnlijke en zichtbare sporen op de huid achterlaten. Aangepaste en gepersonaliseerde thermale verzorgingen staan borg voor een merkbare verbetering van de droogheid, de verdikking van de huid en kloven. Ze verminderen roodheid, verbeteren het uitzicht van de littekens en kalmeren de huid.

Hydrotherapieverzorging

Als je uit dit bad komt, is het ongelooflijk. Het voelt alsof je een verzorging hebt aangebracht. En nee! Het is niet enkel het thermaal water van Avène dat de huid zacht maakt.

Isabelle, kuur post kanker in juni 2020

Een kuur op voorschrift

De thermale kuur kan worden voorgeschreven door uw arts, uw oncoloog of uw chirurg. Deze vult het S2-formulier aan van de mutualiteit in om in aanmerking te komen voor terugbetaling. Met het S2-formulier kan iemand die in een EU-land(1) verzekerd is, aantonen dat hij of zij recht heeft op een geplande (of "geplande") medische behandeling in een ander EU-land. Als u naar een ander land reist voor een medische behandeling, worden de kosten van die behandeling enkel vergoed door uw ziekteverzekering als u daar vooraf toestemming voor hebt gevraagd (voorafgaande toestemming). Indien de vereiste behandeling echter in uw land kan worden verstrekt, maar gezien uw medische toestand niet binnen een aanvaardbare termijn beschikbaar is, kan u de toestemming niet worden geweigerd. U dient het S2-formulier aan te vragen bij de gezondheidsinstelling van uw woonplaats (2). U moet deze verkrijgen voordat u het land verlaat om de geplande behandeling te ondergaan. De meeste kuren duren 3 opeenvolgende weken, inclusief 18 dagen verzorging. Gelieve dit document te bewaren en het op de eerste dag van uw kuur af te geven aan het administratieve personeel van het kuuroord. Vergeet niet uw verblijf voor een kuur te reserveren door contact op te nemen met het kuuroord (afspraak met de kuurarts, organisatie van de kuur en verblijf).
Kortere kuren van 1 of 2 weken, zoals de Sensicure, worden niet terugbetaald.

Meer over de Sensicure

 

Wanneer de Avène kuur na kanker volgen?

Een thermale kuur wordt aanbevolen na het einde van een kankerbehandeling. Het is belangrijk dat u uw arts (of oncoloog) raadpleegt om te bepalen wat voor u het beste moment is. De kuurarts kan ook specifieke hydraterende verzorgingen voorstellen (dermocosmetische verzorging: lichaamsmodellering of pakkingen voor de hoofdhuid bijvoorbeeld). Maar ook educatieve workshops over gezondheid zoals aangepaste gymnastiek of voedingsleer.

av_peau-cancer_medecin_consultation_suivi_1x1 472x472

VRIENDELIJK EN DESKUNDIG ADVIES

Geniet van de begeleidende workshops! Het thermaal water van Avène mag dan wel aan de basis liggen van de doeltreffendheid van de kuur, specifieke begeleiding en advies kunnen u een betere levenskwaliteit bezorgen. Dit is het geval voor de workshops en conferenties die het kuuroord van Avène Spa organiseert. De lezingen over voedingsleer en sport zullen u de theorie bijbrengen. De workshops begeleiden u stap voor stap, in groep, naar het hervatten van een aangepaste en gepersonaliseerde fysieke activiteit of ontspanningstechnieken. En waarom zou u niet leren hoe u make-up op uw gezicht aanbrengt om sporen van vermoeidheid weg te werken en uw teint weer jeugdig te maken of een litteken te camoufleren?

Onze begeleidende workshops

 

Verzorging met hydrotherapie, de basis van de kuur

Het Thermaal Water van Avène staat bekend om zijn kalmerende, anti-irriterende en verzachtende eigenschappen. Het vormt de basis van de verzorging tijdens de kuur na de kankerbehandeling. Aan het begin van uw verblijf zal de kuurarts van maandag tot en met zaterdag een dagprogramma voor u opstellen met verzorgingen van ongeveer 1,5 uur. Douches, hydromassagebaden, verstuivingen en kompressen zullen u kalmeren en uw huid langdurig verlichting bieden. Het thermaal water van Avène kunt u ook drinken om de weldaden van binnenuit te ervaren.

av_peau-cancer_cure-thermale_1x1 472x472
av_peau-cancer_soins-dermocosmetiques_massage_1x1 472x472

 

 

Dermocosmetische verzorging: een zachte aanvulling

Hoewel optioneel tijdens de kuur, kunnen specifieke hydraterende verzorgingen voor uw welzijn zorgen en de effecten van het thermale water van Avène verlengen. Bij al deze verzorgingen wordt gebruikgemaakt van weekmakende producten op basis van hetzelfde water, die de huid voeden, kalmeren en verzachten en u een moment van ontspanning bieden.

Onze antwoorden op uw vragen

De waarheid van de leugen onderscheiden: daar zijn we voor

Cette cure est tout à fait indiquée après un cancer de la peau. Les soins à base d’eau thermale et les soins dermo-hydratants permettent d’améliorer le confort de la peau ainsi que l’aspect de la cicatrice et les massages kiné améliorent la souplesse cutanée et évitent les adhérences.

Pour prendre en charge les séquelles cutanées « simples » qui incluent une peau légèrement sèche et qui manque de souplesse, la Sensicure sera parfaite. En revanche, en cas de séquelles cutanées de radiothérapie, de cicatrices inflammatoires, qui adhérent à la peau ou avant la reconstruction mammaire, la cure thermale donnera de meilleurs résultats.

Pas du tout. La cure est indiquée quel que soit le genre du patient. La cure thermale Avène reçoit aussi des hommes, même si ceux-ci sont un peu moins nombreux en post-cancer.

La cure thermale post-cancer Avène agit très efficacement sur les séquelles cutanées en traitant la peau en douceur dans un environnement aussi bienveillant que rigoureux. De plus, elle constitue un pont entre la fin des traitements et le retour à la vie normale. Un moment très important pour se reconstruire.

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen om huid te kalmeren

De Eau Thermale Avène verzorging werd ontworpen om u te helpen u beter in uw vel te voelen

Tolerance CONTROL Verzachtende herstellende crème Steriele Cosmetica®

Tolerance CONTROL Verzachtende herste...

Hydrateert - Kalmeert - Versterkt de huidbarrière

Tolerance CONTROL Verzachtende herstellende balsem Steriele Cosmetica®

Tolerance CONTROL Verzachtende herste...

Hydrateert - Kalmeert - Versterkt de huidbarrière

XeraCalm A.D. Relipiderende balsem

XeraCalm A.D. Relipiderende balsem

Voedt - Kalmeert - Hydrateert

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Terug naar boven