Samenvatting van het dossier

Verzorging van de huid met acne

Wat is acne?

De eerste acnepuistjes verschijnen in de puberteit, onder invloed van hormonen die de productie van talg stimuleren. De huid is vet en de talg kan moeilijk door de poriën worden afgevoerd. Acne begint zich dan te ontwikkelen op het gezicht, rug, schouders, decolleté.

Ook andere factoren kunnen bijdragen tot acne, zoals erfelijkheid (vraag het aan uw ouders), stress, roken, vervuiling, bepaalde medicatie en een voedingspatroon rijk aan suikers. Dit geldt ook voor cosmetica wanneer deze niet specifiek voor de huid met neiging tot acne werd geformuleerd.  

Dus hoe vermindert u deze acne? Door dagelijks een geschikte huidverzorgingsroutine toe te passen. Omdat de huid met neiging tot acne meer talg produceert en meer puistjes.

Ik heb veel crèmes geprobeerd, maar niets hielp op lange termijn, de puistjes kwamen altijd terug! Mijn apotheker adviseerde me om eenvoudige gebaren te stellen, meer aandacht te besteden aan mijn levensstijl en de kwaliteit van mijn huid is drastisch verbeterd!

Mathilde 18 jaar

De huid met neiging tot acne verzorgen: reinigen

De acnehuid is vaak vet, maar soms kunnen bepaalde verzorgingen de huid uitdrogen. Hoe reinigt u deze huid zonder haar aan te vallen?

 

 Mijn huid is vet en mijn acne is mild tot matig

Uw doel is om uw huid mat te maken en te zuiveren. Hoe? Door overtollig talg te verminderen en komaf te maken met onzuiverheden die bijdragen aan verstopte poriën. Gebruik in dat geval 's morgens en 's avonds zachte reinigingsgels zonder zeep of micellair water.

Mijn huid is droog door mijn behandeling tegen acne

Als uw huid verzwakt is door de behandeling die uw dermatoloog heeft voorgeschreven, moet u oppassen dat u de huid niet verder " afbijt ". Kies een zachte reinigingscrème speciaal voor de acnegevoelige en gevoelige huid, die de huidbarrière helpt te herstellen en zo te beschermen.

 

Vette huid met onzuiverheden en acne / Leven met acne

De verzorging van de huid met neiging tot acne: welke crème kiezen?

De keuze van de hydraterende crème hangt ook af van het uitzicht van uw huid. Vettig of uitgedroogd?

 

Mijn huid is vet met een paar acnepuistjes

Na het reinigen is het tijd om te hydrateren, want ja, zelfs als de huid vet is, moet ze gehydrateerd worden! Kies een lichte, niet-vette dagcrème met absorberende microcapsules om uw huid mat te maken. Het moet ook niet-comedogeen en werken tegen onzuiverheden om puistjes te voorkomen en te verminderen. Daarnaast kunt u ook een scrubmasker met absorberende en reinigende eigenschappen aanbrengen, maar niet meer dan twee keer per week.

Mijn huid is droog door mijn acnebehandeling

Een kleine tip voor u overgaat tot de hydraterende fase: verstuif thermaal bronwater op uw gezicht! Dit zal helpen de huid te verzachten na het reinigen en voordat u uw speciaal geformuleerde crème voor de door acnebehandelingen uitgedroogde huid aanbrengt. Het zal kalmerend en voedend werken om de hydrolipidenfilm te herstellen en uw huid weer comfortabel te doen aanvoelen. Als de huid te droog is, moeten scrubs worden vermeden.

 

Vette huid met onzuiverheden en acne / Leven met acne

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES 

Onzuiverheden kunnen worden aangepakt nog voor ze zichtbaar zijn.

Het goede nieuws is dat sommige innovatieve huidverzorgingsproducten nu micro mee-eters kunnen aanpakken. Dit is het stadium dat voorafgaat aan de mee-eter, anders gezegd, het acnepuistje. Bij dit type verzorging worden bestaande micro mee-eters aangepakt en wordt het ontstaan van nieuwe mee-eters voorkomen. Kortom, we moeten het probleem bij de wortel aanpakken en de vicieuze cirkel doorbreken!

De juiste stappen om een huid met neiging tot acne te verzorgen

Om een huid met neiging tot acne te verzorgen, moet u ze eerst zorgvuldig observeren: is ze vet? Droog? Zijn er veel puistjes? Op die manier kunt u reinigings- en hydraterende producten kiezen die inspelen op de situatie van uw huid. Maar het eerste (en moeilijkste) advies is dit: knijp de puistjes niet uit!

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen voor de verzorging van uw huid met neiging tot acne

Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten ontworpen om u te verzoenen met uw huid

Cleanance Reinigende gel

Cleanance Reinigende gel

Matteert - Reinigt - Zuivert

Thermaal Water van Avène Spray

Thermaal Water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Terug naar boven