Samenvatting van het dossier

Hoe raakt u van uw acnelittekens af?

Acnepuistjes zijn min of meer ontstoken letsels. Hun komst laat soms zijn sporen na: littekens, die zo gevreesd worden omdat ze in onze maatschappij een gevoel van gêne kunnen opwekken. Dus hoe vervaagt u deze vlekken?

Gerichte oplossingen om uw acnelittekens te verminderen

Gerichte oplossingen om uw acnelittekens te verminderen

Met de juiste behandeling zullen uw huidletsels op het gezicht, de hals en de borst waarschijnlijk verdwijnen, terwijl sommige hardnekkige acneletsels onuitwisbare littekens kunnen achterlaten. Voor uw minder zichtbare acnelittekens worden de behandelingen afgestemd op het type litteken. De behandeling is chirurgisch voor atrofische littekens, vaak aangevuld met afvlakkingstechnieken. Voor de meest hardnekkige littekens, de zogenaamde hypertrofische littekens, worden de volgende methoden gebruikt: cryotherapie, cryochirurgie, injecties met corticoïden of siliconenverbanden.

Knedende massage met een herstellende balsem vermindert pigmentatie, pijn en pruritus, verhoogt de huiddikte, elasticiteit en soepelheid.

Société française de dermatologie
Hoe littekens in het gezicht te vervagen?

Hoe littekens in het gezicht te vervagen?

Voor acnelittekens in het gezicht die zeer zichtbaar zijn, worden technieken (dermabrasie, laser-abrasie, peeling met trichloorazijnzuur of fenol, resurfacing, fractionele fotothermolyse) door de dermatoloog uitgevoerd. Deze gebaren maken het oppervlak van de beschadigde huid glad en dragen bij tot de neo-collagenese: een proces dat uw eigen cellen aanmoedigt collageen te produceren, een essentieel eiwit voor de genezing. Deze behandelingen vereisen een sociaal isolement gedurende ongeveer tien dagen en regelmatige verpleging. 

Hoe gebruikt u make-up op acnelittekens?

De camouflage van acnelittekens kan discreet zijn en aangepast aan de onvolkomenheden (reliëf, kleur).

 

Egaliseer voor diepe littekens de teint met een foundation die lichtreflecterende pigmenten bevat om acnelittekens doeltreffender te "vervagen" . Breng het al deppend aan met een sponsje en breng een beetje beige camouflage met een penseel aan op elk acnelitteken om volume te geven aan holle littekens

Corrigerende verzorgingen zoals compacte teintcrèmes met hoge dekking maskeren rode (lichte huid) en hypergepigmenteerde (donkere huid) littekens. Een voorafgaande kleurcorrectie is interessant om sterk gekleurde littekens discreet te maskeren en het " maskereffect" te vermijden Een gele corrigerende stick voor blauwe/paarse onvolkomenheden, een groene corrigerende stick voor rode onvolkomenheden en een koraalkleurige corrigerende stick voor bruine onvolkomenheden

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Neem de tijd om na te denken om de strijd aan te binden tegen acnelittekens

Behandelingen tegen acnelittekens moeten niet te vroeg worden voorgeschreven. 

Gebruik als eerste stap 2-in-1 dermocosmetische producten om uw littekens te verzorgen: voorkomen dat ze verschijnen en ze verminderen. In geval van resistentie mogen behandelingen pas worden gestart na de uitbraakfasen, waarbij huidontsteking wordt uitgesloten. Overweeg uw opties een paar weken na het einde van de uitbraak voordat u een behandeling opstart om acnelittekens te verminderen. Dit is niet altijd een gemakkelijke periode voor patiënten, maar het is noodzakelijk om de littekens een kans te geven spontaan minder zichtbaar te worden. De overwogen oplossing zal dus geschikter en minder ingrijpend zijn. 

 

Wat te doen en wat niet te doen tegen acnelittekens

Wat te doen en wat niet te doen tegen acnelittekens

Dit zijn de belangrijkste punten om het ontstaan van acnelittekens te voorkomen: 

  • Reinig uw huid tweemaal per dag met een Cleanance Reinigende gel voor de huid met neiging tot acne, Cleanance Micellair water voor de gemengde en onzuivere huid, en Cleanance Hydra voor de gevoelige huid.
  • Gebruik een antivlekkencrème om hyperpigmentatie van littekens te voorkomen en te verminderen, en een herstellende crème om de huid te helpen genezen.

 

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen voor de verzorging van uw huid met neiging tot acne

De verzorgingen van Eau Thermale Avène, ontworpen om uw acnelittekens te verminderen

Cicalfate+ Herstellende beschermende crème

Cicalfate+ Herstellende beschermende...

Kalmeert - Reparaties - Zuivert - Herstelt

Probeer mij
Couvrance Getinte compact crème naturel comfort

Couvrance Getinte compact crème natur...

Maakt de huidtint gelijk - Bedekken - Corrigeer onvolkomenheden

Probeer mij
Couvrance correctiestick geel

Couvrance correctiestick geel

Maakt de huidtint gelijk - Bedekken

Terug naar boven