Samenvatting van het dossier

Verzorging van de acnegevoelige huid van volwassenen

Acne is onvoorspelbaar: het kan zich tijdens de puberteit koest houden om dan als volwassene voor het eerst de kop op te steken. Maar het kan ook opnieuw de kop opsteken als u 30 bent, alsof het nooit is weggeweest. Kortom, acne bij volwassenen is een verwarrend en veel voorkomend verschijnsel, waar ten minste een kwart van alle vrouwen last van heeft. Genezen, verfraaien en voorkomen dat het erger wordt: hoe kan de acnegevoelige huid bij volwassenen dagelijks verzorgd worden? We maken de balans op.

De specifieke kenmerken van acne bij volwassenen

Acne bij volwassenen is eerder inflammatoir van aard (grote rode puistjes met of zonder witte kop) en komt vooral voor op de kin, de kaak en de bovenhals. Indien onbehandeld, kunnen deze soms diepe letsels littekens achterlaten.

Een ander verschil met tieneracne is dat bij het ouder worden de huid dunner wordt en minder talg produceert. Het gaat meestal om een gemengde huid, d.w.z. vet op de T-zone (voorhoofd, neus, kin) en droog overal elders. De huid is ook gevoeliger en reactiever. Om de acnegevoelige huid van volwassenen elke dag te verzorgen, is het belangrijk om de juiste producten te kiezen. Vooral als u ook in behandeling bent bij een dermatoloog. Het is belangrijk te weten dat sommige acnebehandelingen de huid kunnen uitdrogen.

Hoe meer ik van product wisselde om mijn puistjes proberen uit te drogen, hoe meer dit mijn huid irriteerde en hoe roder mijn pukkels werden. Sinds ik producten tegen acne bij vrouwen gebruik en steeds dezelfde gebruik, zie ik mijn puistjes dag na dag verdwijnen!

OCÉANE, 29 JAAR OUD

De acnegevoelige huid van volwassenen verzorgen

Hier volgen enkele tips voor een dagelijkse huidverzorgingsroutine die geschikt is voor de acnegevoelige huid bij volwassenen.

 

1. De acnegevoelige huid van volwassenen reinigen

Om onzuiverheden en make-up op milde wijze te verwijderen, bestaan er verschillende opties. Bijvoorbeeld micellair water voor de onzuivere huid, dat zachtjes wordt aangebracht met een wattenschijfje en niet hoeft te worden afgespoeld. Als uw huid door bepaalde behandelingen is uitgedroogd, kies dan voor een zachte reinigingscrème die geschikt is voor de gevoelige en acnegevoelige huid: de formule zal de huidbarrière versterken en beschermen. Eindig steeds met een verstuiving van thermaal water om de acneletsels te verzachten.

2. De acnegevoelige huid van volwassenen hydrateren

Denk ook eens aan een serum om van puistjes af te komen! De formules bevatten een hoge concentratie aan actieve bestanddelen en pakken oneffenheden extreem doeltreffend aan. Overtollig talg verminderen, poriën sluiten, de huidstructuur gladstrijken en vlekjes vervagen: sommige producten kunnen werkelijk alles! Breng het serum met de vingertoppen aan en laat het daar niet bij, want het is ook essentieel om de huid te hydrateren. Gebruik een beschermende, hydraterende en egaliserende dagcrème voor de huid met oneffenheden en breng 's avonds een gladmakend verzorgingsproduct aan om de poriën te sluiten en vlekjes te vervagen.

 

Goede en slechte gewoontes

picto_zacht-zachtmakend_grijs

Thermaal bronwater, uw bondgenoot tegen acne bij volwassen vrouwen 

Behandelingen tegen ernstige acne bij volwassenen hebben een aantal bijwerkingen. De huid kan rood, droog en overgevoelig worden. Deze verhoogde gevoeligheid beïnvloedt de levenskwaliteit in die mate dat sommige patiënten verkiezen om de behandeling stop te zetten.

Het Thermaal bronwater van Avène is de kalmerende bondgenoot van de acnegevoelige huid en vermindert roodheid en ongemak in één enkel gebaar, zonder de huid uit te drogen. Dat alles in één enkele beweging, dat is goed nieuws!

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

De zon, een andere vijand van acne bij volwassenen

Met mate genieten van de zon is goed voor het moreel. Maar als de zon te intens is, kan dit zeer schadelijk zijn voor de huid. Bijvoorbeeld voor de acnegevoelige huid van volwassenen: als de puistjes in de zon lijken te verdwijnen, weet dan dat dit slechts tijdelijk is. Zij zullen feller terugkomen zodra de zonnestralen minder intens zijn en de huid, die onder invloed van de zon dikker was geworden, weer dunner wordt. 

Andere schadelijke effecten van de zon: de tekenen van huidveroudering worden benadrukt en in de plaats van acnelittekens verschijnen kleine bruine vlekjes. Gebruik dagelijks een dagcrème met zonbescherming. Kies in het geval van intense blootstelling aan de zon voor een sterke zonnebescherming (SPF 50+) met een breed spectrum (anti-UVA en UVB), vooral als u een anti-acnebehandeling ondergaat. Sommige van deze behandelingen gaan niet goed samen met de zon.

Misvattingen: de zon en acne

De juiste gebaren om een acnegevoelige huid bij volwassenen te verzorgen

De acnegevoelige huid bij volwassenen vertoont min of meer dezelfde kenmerken als de acnegevoelige huid van adolescenten. Het is allemaal " min of meer ": sommige producten voor adolescenten zijn ook geschikt voor volwassenen, andere dan weer niet. Om er zeker van te zijn dat u op het juiste spoor zit, kiest u best voor producten die speciaal zijn ontwikkeld om acne bij volwassenen aan te pakken!

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen speciaal voor volwassen vrouwen

De huidverzorgingsproducten met Thermaal water van Avène, speciaal ontwikkeld om u te verzoenen met uw huid

Cleanance Micellair water

Cleanance Micellair water

Verwijdert make-up - Matteert - Reinigt

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Terug naar boven