Verzorging voor de gevoelige huid

Verzorging voor de gevoelige huid

De gevoeligheid van de huid kan er van nature zijn, maar kan ook langdurig of occasioneel zijn, en ongemak en trekkerigheid veroorzaken. Ontdek ons ritueel voor de gevoelige huid om uw kwetsbare huid te verzorgen.

Filter de producten
Filter de producten

119 Resultaten "Verzorging voor de gevoelige huid"

UW HUID
UW HUID

Gevoeligheid, intolerantie, allergie, velen onder jullie hebben een gevoelige huid, maar in verschillende mates.

  • 1 (current)
  • 6
ONTDEK OOK

Hoe weet u of u een gevoelige gezichtshuid hebt?

Een gevoelige huid kan worden herkend aan haar overdreven reactie op verschillende omgevingsfactoren (temperatuurschommelingen, wind, kalk, chloor, enz.) of op ongeschikte cosmetica. Prikkend gevoel, roodheid, trekkerigheid en, meer in het algemeen, dagelijks ongemak zijn de kenmerkende symptomen van de gevoelige gezichtshuid .

De gevoeligheid van de huid is te wijten aan een beschadigde hydrolipidenfilm, en een beschermende huidbarrière die haar functie niet meer vervult. De verandering kan het gevolg zijn van aanvallen van buitenaf of interne problemen zoals het klimaat, roken of stress, of simpelweg haar oorsprong vinden in de opbouw van de huid (fijne en lichte opperhuid of droge huid).

Opgelet, als u naast roodheid ook jeuk ervaart, is uw huid waarschijnlijk atopisch en/of  (eczeem, reacties op allergenen...).

Gezichtsverzorging voor de gevoelige huid

Welke make-upremover voor de gevoelige huid?

Wanneer u een gevoelige gezichtshuid hebt, is het een must om elke avond uw make-up te verwijderen. Maar hoe kunt u dit doen zonder uw gevoelige huid aan te vallen wanneer u haar aanraakt?

Eerste aandachtspunt: gebruik gezichtsreinigers die u niet hoeft af te spoelen zoals de Micellaire lotion of de 3-in-1 Reinigingsfluïde of Tolérance Extrême melk. Deze twee producten verwijderen make-up, en reinigen en kalmeren uw gevoelige gezicht in één enkele stap.

Het chloor- en kalkgehalte van kraanwater kan uw huid nog meer irriteren . Als u van het frisse gevoel van water houdt, eindig uw reiniging dan met een verstuiving van de Thermaal Water Spray of breng de Milde en verkwikkende lotion aan om kalkresten van uw gelaat te verwijderen.

Ten slotte heeft ook de gevoelige huid recht op de weldaden van een gezichtsscrub om dode huidcellen te verwijderen en de teint opnieuw te doen stralen. De Milde peelinggel verwijdert onzuiverheden en laat uw huid weer stralen zonder haar te irriteren. Gebruik deze één of twee keer per week, na de reiniging en sluit dit schoonheidsritueel af met een kalmerende verstuiving met het Avène Thermaal Water.

Welk gezichtsserum voor de gevoelige huid?

Eau Thermale Avène heeft twee serums geformuleerd om twee veel voorkomende problemen van de gevoelige gezichtshuid aan te pakken:

Welke gezichtscrème voor de gevoelige huid?

Om de gevoeligheid van uw huid te respecteren, is het belangrijk producten te kiezen met een minimum aan ingrediënten, zonder parabenen.

Onze laboratoria hebben hydraterende producten ontwikkeld die zijn aangepast aan de verschillende noden van de gevoelige huid :

  • De crèmes van het assortiment Hydrance hydrateren, beschermen en laten de gevoelige gezichtshuid stralen.
  • De  concentreert zich op het essentiële, hydrateert uw huid met slechts 7 ingrediënten die een must zijn voor haar welzijn.
  • De Teintmatterende fluide met verfrissend effect hersluit de poriën en verfijnt de textuur van de normale tot gemengde gevoelige huid.
  • Als uw huid gevoelig is voor terugkerende of hardnekkige roodheid, biedt het assortiment Antirougeurs dag- en nachtcrèmes voor het gelaat om dit te verminderen en te voorkomen.

Welk gezichtsmasker voor de gevoelige huid?

Eenmaal per week uw huid hydrateren en intens kalmeren is een essentieel onderdeel om uw gevoelige gezichtshuid in de watten te leggen!

Nogmaals, afhankelijk van wat u zorgen baart, biedt Eau Thermale Avène verschillende gezichtsmaskers om uw gevoelige huidbarrière te verzorgen:

  • Het Verzachtend verhelderend masker voor de gevoelige en vermoeide gezichtshuid (vermoeide trekken, doffe teint).
  • Het Tolérance Extrême Masker met zijn minimalistische formule en steriele verpakking.
  • Het Antirougeurs Kalmerend masker biedt comfort en verfrist de gevoelige huid in de fase van irritatie en acute verhitting van het gelaat.

Welke foundation voor de gevoelige gezichtshuid?

Om door de gevoelige huid te worden verdragen, moet uw make-up veilig zijn geformuleerd, zodat geen reacties of onzuiverheden worden uitgelokt. Een kwaliteitsvolle textuur zal ook een natuurlijk en langdurig resultaat opleveren.

De Getinte compacte crèmes en de Fluide corrigerende Foundations uit het assortiment Couvrance werden ontwikkeld zonder parfum en met zonnebescherming, om een optimale tolerantie te bieden voor de gevoelige en zelfs .

Terug naar boven