Jeukwerende balsems Jeukwerende balsems

Een jeukende huid, gewekt worden door nachtelijke jeuk, een onbedwingbare drang om te krabben! U moet dringend die jeuk verzachten. Gebruik onze jeukwerende verzorgingsproducten om uw huid snel en langdurig te kalmeren.

0 Resultaat "Jeukwerende balsems"

ONTDEK OOK

Oorzaak van jeuk

Jeuk op de benen en de rest van het lichaam kan worden veroorzaakt door een aantal ziekten, dus het is het beste om een arts of dermatoloog te raadplegen als de jeuk hardnekkig, intens of wijdverbreid wordt.

De meest voorkomende oorzaken van een jeukend gevoel zijn:

 • Huidaandoeningen zoals atopisch eczeem, psoriasis, urticaria. Ze zijn te herkennen aan de plaatselijke roodheid, kleine puistjes of schilfertjes die gepaard gaan met het krabben, dan pruritus genoemd.
 • Droge huid komt vaker voor bij droog weer.
 • Bijwerkingen van bepaalde behandelingen, vooral kankerbehandelingen
 • Allergische reacties op cosmetica, bepaalde detergenten, geneesmiddelen, enz.
 • Sommige ziekten, zoals nierfalen, hepatitis en gordelroos bijvoorbeeld, veroorzaken jeuk over het hele lichaam zonder huidletsels.
 • Zwangerschap, waardoor de huid uitrekt.

Hoe kan ik de jeuk stoppen?

Een jeukende huid met huiduitslag zoals roodheid, puistjes of blaasjes kan de levenskwaliteit en het comfort van de getroffen persoon aantasten. Als u erin slaagt de jeuk duurzaam te kalmeren, kunt u ook de sereniteit in uw dagelijks leven hervinden.

Allereerst is het belangrijk om de oorzaak van de jeuk te bepalen: is het een interne pathologie of gaat het om externe factoren? Wat zou het allergeen zijn dat verantwoordelijk is? Een raadpleging bij een arts of dermatoloog kan in dit stadium van groot nut zijn, en u de meest geschikte behandeling aanreiken, vooral als het om een pathologie gaat.

Enkele tips om jeuk of pruritus geleidelijk te doen verdwijnen:

 • Kalmeer de jeuk met een anti-irritatie of lipidenherstellende crème of balsem.
 • Breng dagelijks een weekmakend verzorgingsproduct aan dat aangepast is aan uw atopisch huidtype of
 • Was uw huid met milde, reinigingsproducten zonder zeep.
 • Kalmeer uw huid met verstuivingen of kompressen met thermaal water van Avène
 • Knip uw vingernagels kort en was de handen regelmatig om het risico op een bacteriële infectie te voorkomen, vooral bij de allerkleinsten.
 • Vermijd contact met het allergeen dat verantwoordelijk is voor zijn of haar allergie, als dit het geval is.
 • H2: Het ritueel tegen krabben met een jeukwerende balsem

Eau Thermale Avène heeft met het assortiment Xeracalm A.D. een reeks jeukwerende en lipidenherstellende verzorgingsproducten ontwikkeld die de werking van de jeukwerende balsem aanvullen en versterken.

De dagelijkse lipidenherstellende en weekmakende huidverzorgingsroutine van Xeracalm A.D. kan de jeuk door een droge huid in slechts vijf dagen doen verdwijnen voor de zeer droge en atopische huid.

De eerste verzorgende stap is een douche met niet te heet water om de opperhuid niet verder uit te drogen. Gebruik een overvet reinigingsproduct of een wasolie zoals het Xeracalm A.D. Overvet Reinigingsblokje en de uit hetzelfde assortiment.

Breng vervolgens een kleine hoeveelheid van de Xeracalm A.D. Lipidenherstellende balsem in de palm van uw handen aan. Smeer de jeukwerende balsem zachtjes uit over uw hele lichaam, met grote gebaren en met het volledige oppervlak van uw handen om te voorkomen dat uw geïrriteerde huid gevoelig wordt, en om sneller te werken.

Op plaatsen met veel jeuk kunt u ook het Xeracalm A.D. Kalmerend Concentraat aanbrengen voor een snel effect tegen krabbe,. Als bepaalde delen van uw lichaam bijzonder ontstoken zijn, kunt u de Thermaal Water Spray ook als kompres gebruiken en gedurende een tiental minuten op de verhitte zone aanbrengen.

Deze kalmerende huidverzorgingsroutine wordt vooral aanbevolen 's avonds voor het slapengaan om nachtelijke jeuk te voorkomen.

Opmerking: als uw huiduitslag vocht gaat uitscheiden, vervang dan uw jeukwerende balsem door de Cicalfate+ Uitdrogende herstellende spray. Gebruik deze verzorging dagelijks totdat het letsel weer droog is.

Terug naar boven