Lipidenherstellende verzorging Lipidenherstellende verzorging

U of uw kind hebben een droge of zelfs zeer droge huid, die soms trekkerig aanvoelt en zelfs jeukt. Herstel de barrièrefunctie van de huid met een lipidenherstellende crème of balsem om uw huid het comfort te geven dat ze nodig heeft.

1 Resultaat "Lipidenherstellende verzorging"

ONTDEK OOK

De lipidenherstellende balsem: de bondgenoot van de zeer droge huid met atopische neiging

Een lipidenherstellend verzorgingsproduct herstelt per definitie het juiste niveau van lipiden in de huid. Het wordt gebruikt om de huidbarrière te versterken en een goed hydratatieniveau te handhaven bij de droge huid en zeer droge huid. Deze lipidenherstellende producten verlichten ook de jeuk die eigen is aan atopisch eczeem, seniele pruritus, ichthyose, idiopathische pruritus of bij zwangere vrouwen, of veroorzaakt door radiotherapie of chemotherapie, enz.

Om de lipiden in deze geïrriteerde huid te herstellen, is het beter om een rijke textuur te gebruiken, in de vorm van een crème, zalf of lipidenherstellende balsem. Voor het aanbrengen op het lichaam wordt een Eau Thermale Avène lipidenherstellende crème of balsem aanbevolen, die vloeibaarder zijn en gemakkelijker kunnen worden verdeeld over grote oppervlakken. Een zalf heeft een meer vette textuur, ideaal voor zeer plaatselijke zones.

Crème of lipidenherstellende balsem: wat te kiezen?

De textuur van uw lipidenherstellende verzorging wordt aangepast aan de droogte van uw huid en/of aan het seizoen.

In geval van ernstige droogheid of in de winter zal de rijke maar vloeibare textuur van de Xeracalm A.D. Lipidenherstellende balsem meer soelaas bieden en voedender zijn terwijl deze gemakkelijk over het hele lichaam kan worden aangebracht.

De Xeracalm A.D. Lipidenherstellende crème is geschikt voor de matig droge huid die, net als de balsem, een werking tegen krabben behoeft.

Dit assortiment van anti-irriterende en jeukwerende verzorgingen van Eau Thermale Avène herstelt het evenwicht van het huidmicrobioom en doet jeuk verdwijnen na vijf dagen.

Als uw huid erg droog is maar niet jeukt, zal de Trixera Nutrition Voedende vloeibare Balsem u ook helpen uw huidbarrière te herstellen dankzij de ultravoedende formule die verrijkt werd met plantaardige lipiden. De textuur is niettemin vloeibaar om het aanbrengen op het hele lichaam aangenaam en praktisch te maken. Het assortiment Cold Cream zal ook soelaas brengen voor de zeer droge huid; plaatselijk op het lichaam, gelaat, handen en lippen tijdens het koude seizoen.

Hoe gebruikt u een lipidenherstellende balsem?

De Avène Lipidenherstellende Balsem moet worden gebruikt op een huid die is gewassen met een ultrazacht overvet reinigingsproduct, zoals de Xeracalm A.D. Lipidenherstellende olie of het Overvette Reinigingsblokje uit hetzelfde assortiment.

Doe de balsem eerst in de palm van uw handen en verdeel hem daarna over het lichaam. Gebruik het volledige oppervlak van uw hand om het product zo zacht mogelijk aan te brengen. Gebruik brede bewegingen zonder over de huid te wrijven om te voorkomen dat deze geïrriteerd raakt en opnieuw gaat jeuken.

Lipidenherstellende crèmes en balsems moeten ten minste eenmaal per dag worden aangebracht om de droge huid te verminderen, en in overeenstemming met de aanbevelingen van uw arts of dermatoloog.

Voordat u uw lipidenherstellende balsem aanbrengt, kunt u voor extra kalmering, vooral voordat u naar bed gaat, uw verzorging beginnen met een verstuiving van de Thermaal Water Spray

Bij hevige plaatselijke jeuk zorgt het Xeracalm A.D. Kalmerend Concentraat voor een onmiddellijk kalmerend effect . Het kan zo vaak worden gebruikt als nodig is.

Tot slot nog een tip voor langdurige kalmering: leg gedurende een tiental minuten een kompres gedrenkt in thermaal water van Avène op de getroffen zone.

Terug naar boven