Samenvatting van het dossier

Flush: de kortstondige roodheid

Blozen als een tomaat, een pioenroos, een kreeft... Er is geen gebrek aan uitdrukkingen om blozen te beschrijven! Waarom worden uw wangen rood wanneer u zich schaamt of gestrest bent? Wat kan er gedaan worden om deze reactie te voorkomen? Wij vertellen u alles over flushes, zodat u ze beter onder controle kunt houden.

 

Wat is een flush?

Hebt u vaak het gevoel dat u bloost " voor niets "? U bent waarschijnlijk het slachtoffer van flushes: de plotselinge roodheid die in het gezicht verschijnt wanneer u een sterke emotie voelt, of wanneer de huid reageert op een aanval. De roodheid is zichtbaar op de wangen, neus en kin, of in de hals. De flushes zijn tijdelijk, duren maar een paar minuten (maar vaak genoeg om u ongemakkelijk te voelen!). Een flush komt meestal voor bij een gevoelige huid, maar kan bij alle huidtypes voorkomen, droge, gemengde of zelfs vette. 

av_peaux-sensibles_joue-rouge_1x1 472x472
av_peaux-sensibles_coup-de-chaud_gene_1x1 472*472

Occasionele roodheid: de oorzaken van flushes

U bloost wanneer u zich schaamt of wanneer u boos bent, uw gezicht wordt warm bij de minste inspanning of als een gerecht te pikant is: velen van ons kennen deze symptomen! In Frankrijk hebben bijna vier miljoen mensen last van flushes(1). Waarom bloost u zo, terwijl anderen van steen blijven? Omdat uw huid vasoreactief is. De bloedvaten in uw gezicht zullen zich dus (te) gemakkelijk verwijden. Vooral de lichte en dunne huid wordt getroffen.

Flushes kunnen ook optreden of toenemen bij de eerste symptomen van de menopauze. De hormonale omwenteling kan leiden tot opvliegers en onverwachte roodheid van de gezichtshuid.

(1) Tan J, Berg M. J. Am Acad Dermatol 2013; 69: S27-35 

De juiste dingen te doen om flushes te voorkomen en te beperken

Het is moeilijk om te leven met al uw emoties die staan af te lezen op uw gezicht en de roodheid die zonder waarschuwing opduikt. Gelukkig bestaan er oplossingen om flushes tegen te gaan. Hier zijn wat tips over hoe u roodheid achter je kunt laten: 

  • Kies hygiëneproducten die rekening houden met de gevoeligheid van uw huid, zoals zachte make-upremovers zonder spoelen.
  • Breng dagelijks een dermocosmetische hydraterende verzorging aan die aangepast is aan uw huidtype, met de juiste actieve bestanddelen om roodheid te bestrijden.
  • Bescherm uw huid tegen aanvallen van buitenaf, bijvoorbeeld door niet te vergeten zonnebescherming te gebruiken wanneer u aan de zon wordt blootgesteld.
  • Kies voor een make-up die geschikt is voor een huid die gevoelig is voor roodheid om uw " hitteberoertes " doeltreffend te camoufleren.
  • <span class="ezstring-field">av_peaux-sensibles_lait_texture_4x5 500*500</span>
  • <span class="ezstring-field">av_peaux-sensibles_application_produit_visage_4x5 500*500</span>
  • <span class="ezstring-field">av_peaux-sensibles_couvrance_sticks_4x5 500*500</span>

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

De kalmerende reflex bij een crisis

Zijn er momenten dat u wou dat u het juiste recept had om het rood uit uw wangen te krijgen? Hier is een tipwanneer u de roodheid voelt opkomen: leg wattenschijfjes gedrenkt in thermaal water op uw gezicht die u een paar minuten in de vriezer hebt legt. Het radicale ijsblokjeseffect stopt de roodheid. 
Als het blozen steeds vaker voorkomt, of als de roodheid aanhoudt, aarzel dan niet om een arts te raadplegen die een nauwkeurige diagnose zal stellen, met een passende behandeling.

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN VOOR EEN RODE HUID

Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten voor de sterk reagerende huid

Antirougeurs Anti-Roodheid Verzachtende crème DAG SPF 30

Antirougeurs Anti-Roodheid Verzachten...

Beschermt - Hydrateert - Vermindert roodheid

Antirougeurs Anti-Roodheid Verzachtende DAG Emulsie SPF 30

Antirougeurs Anti-Roodheid Verzachten...

Beschermt - Hydrateert - Vermindert roodheid

Antirougeurs CALM Masker

Antirougeurs CALM Masker

Kalmeert - Hydrateert - Vermindert roodheid

Probeer mij
Couvrance correctiestick groen

Couvrance correctiestick groen

Maakt de huidtint gelijk - Bedekken

Terug naar boven