Samenvatting van het dossier

Diffuse roodheid: erythrose in het gezicht

U " wordt snel rood " en het wordt gênant? Is het moeilijk om van die roodheid in je gezicht af te raken? Erythrose (d.w.z. roodheid in het gezicht maar geen zichtbare bloedvaten) is de meest voorkomende vorm van rosacea. Focus op de oorzaken van deze pathologie en de meest geschikte behandelingen om ze te verzorgen.

Wat is erythrose?

Erythrose is het eerste stadium van rosacea, een huidziekte die vooral de gevoelige en overgevoelige huid treft. Om deze pathologie te herkennen, kunnen verschillende tekenen worden waargenomen. In het begin wordt het gezicht plotseling en te vaak rood, wat flushes of blozen wordt genoemd. Deze roodheid kan gepaard gaan met opvliegers. Wanneer deze diffuse roodheid, eigenlijk kleine gekleurde vlekjes, permanent wordt, spreekt men van erythrose in het gezicht. Ze komen vaak voor op de wangen en de neusvleugels. 

av_peaux-sensibles_erythrose_1x1 472x472

Erythrose van het gezicht: de oorzaken van deze permanente roodheid

Een overgevoelige en reactieve huid is duidelijk het ideale speelterrein voor erythrose. Voordat de permanente roodheid optreedt, heeft de huid last van flushes, plotselinge warmte-uitbarstingen die de huid rood maken tot aan de oren. Wat gebeurt er onder de huid om erythrose te veroorzaken? Net zoals bij een flush, zorgt een gebeurtenis zoals een temperatuursverandering of een sterke emotie ervoor dat de bloedvaten verwijden. Deze toevloed van bloed veroorzaakt roodheid op het gezicht. Maar in plaats van terug te keren naar normaal, blijven de bloedvaten helaas verwijd, wat blijvende roodheid veroorzaakt. 

Uitlokkende factoren

Om roodheid te krijgen op de huid, moet een bepaalde gebeurtenis de bloedvaten verwijden. De meest voorkomende triggers zijn: 

 • Temperatuurschommelingen: zowel warm als koud weer kan de bloeddoorstroming beïnvloeden, waardoor roodheid in het gezicht kan ontstaan; 
 • Voeding: gekruide, zure of te hete gerechten, maar ook te warme of alcoholische dranken, kunnen roodheid veroorzaken; 
 • Uv-stralen: langdurige onbeschermde blootstelling aan de zon kan de huid overgevoelig maken en roodheid veroorzaken, los van het seizoen; 

 • Lichamelijke inspanning: wanneer het lichaam opwarmt, wordt het gezicht vaak rood; 
 • Een sterke emotie: stress, verlegenheid of shock zijn allemaal emoties die uw wangen rood kunnen doen kleuren. 
b4_av_peaux-sensibles_declencheurs-cutan-s_1x1_v3 472*472

Hoe bestrijdt u erythrose?

Bij rosacea, en meer bepaald bij erythrose, kunnen bepaalde (goede) gewoonten en een aangepaste huidverzorging de huid kalmeren en beschermen:

 • Bescherm uzelf tegen aanvallen van buitenaf: om te voorkomen dat uw huid nog gevoeliger wordt en om een hitteberoerte te voorkomen, vermijd temperatuurschommelingen en onbeschermde blootstelling aan de zon.
 • Pas uw voeding aan: kies gerechten die niet te pikant en niet te heet zijn, om niet het risico te lopen om uw huid te verhitten.
 • Kies geschikte dermocosmetische producten: de antiroodheid gamma's bevatten de nodige actieve bestanddelen om uw huid langdurig te kalmeren en te helpen haar zich te verdedigen tegen aanvallen van buitenaf, waardoor u roodheid voorkomt.
 • Verwen uw huid: om irritatie te voorkomen, verkiest u zachte gebaren en vermijdt u wrijven wanneer u uw huid reinigt of producten op uw gezicht aanbrengt.
 • Kies voor een aangepaste make-up: groen neutraliseert rood, dus door een groene corrector stick en een dekkende foundation te gebruiken, zal de roodheid niet langer opvallen!

Wij raden u ook aan een dermatoloog te raadplegen voor een medische follow-up en behandeling, indien nodig. 

 • <span class="ezstring-field">av_peaux-sensibles_lait_texture_4x5 500*500</span>
 • <span class="ezstring-field">av_peaux-sensibles_application_produit_visage_4x5 500*500</span>
 • <span class="ezstring-field">av_peaux-sensibles_couvrance_sticks_4x5 500*500</span>
In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN VOOR EEN RODE HUID

Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten voor de sterk reagerende huid

Antirougeurs Anti-Roodheid Verzachtende crème DAG SPF 30

Antirougeurs Anti-Roodheid Verzachten...

Beschermt - Hydrateert - Vermindert roodheid

Antirougeurs Anti-Roodheid Verzachtende DAG Emulsie SPF 30

Antirougeurs Anti-Roodheid Verzachten...

Beschermt - Hydrateert - Vermindert roodheid

Antirougeurs CALM Masker

Antirougeurs CALM Masker

Kalmeert - Hydrateert - Vermindert roodheid

Probeer mij
Couvrance correctiestick groen

Couvrance correctiestick groen

Maakt de huidtint gelijk - Bedekken

Terug naar boven