Samenvatting van het dossier

Verzorging van de reactieve huid

Een gezicht dat verhit aanvoelt, een huid die trekt, tintelingen... De foute cosmetica, en uw huid wordt meer aangevallen dan gekalmeerd. Om uw huid dagelijks op de juiste manier te reinigen en te beschermen, moet u aangepaste producten vinden voor uw overgevoeligheid, voor een doeltreffende schoonheids- en huidverzorgingsroutine in alle vertrouwen!

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Hoe kiest u de juiste formule voor een overgevoelige huid?

Bewaarmiddelen, etherische oliën, parfums... Veel stoffen zijn mogelijk irriterend voor de huid. Dit kan leiden tot tintelingen of trekkerigheid, of zelfs roodheid. In het geval van een allergische reactie kan dit zelfs leiden tot erytheem.

Om een onaangename huidreactie te vermijden en tegelijk te genieten van een optimale bescherming en uw huid daadwerkelijk te kalmeren, is het belangrijk om een huidverzorgingsproduct met de juiste formule te kiezen.

De meest geschikte oplossing voor de overgevoelige huid is Steriele Cosmetica®. Omdat het formules zijn zonder bewaarmiddelen of parfums, verpakt in een perfect hermetisch afgesloten verpakking, waardoor elk risico op besmetting wordt vermeden. Deze producten zijn uitsluitend samengesteld met de ingrediënten die essentieel zijn voor de huid. Reinigingslotion, crème, masker... Er zijn verschillende Steriele Cosmetica® producten voor alle behoeften.

Roodheid en rosacea

Kies een zacht en geschikt product

Om uw huid veilig te reinigen, raden wij u aan een reinigingslotion te gebruiken die inspeelt op de eisen van een overgevoelige huid. Het moet een aangename textuur hebben en gemakkelijk aan te brengen zijn voor een zachte reiniging. Door te kiezen voor een formule zonder spoelen voorkomt u dat u uw gezicht moet afspoelen met stromend water, en dus te maken krijgt met de gevolgen van kalkaanslag op uw huid.

Het reinigingsproduct moet samengesteld zijn uit een minimum aan ingrediënten om het risico op reacties te beperken, en moet u kiezen om zijn doeltreffendheid en hoge tolerantie.

av_peaux-sensibles_application_soin_1x1_v2 472x472
av_peaux-sensibles_mouchoir_excedent_creme_1x1 472x472

De juiste gebaren om mijn huid te beschermen

Het reinigingsritueel voor de huid moet u elke ochtend en avond herhalen. Deze gebaren moeten zacht zijn om de overgevoeligheid van uw huid te respecteren. Om ongemak te voorkomen, kunt u de make-upremover met uw vingertoppen aanbrengen en de huid zachtjes masseren. Als het nodig is om het teveel te verwijderen, kunt u dat voorzichtig doen met een zakdoekje. U kunt ook een wattenschijfje in thermaal water drenken en daarna in make-upremover. Hierdoor worden de katoenvezels zachter en is een fris effect gegarandeerd!

Verzorging van de reactieve huid

Hoe hydrateert u een intolerante huid?

De juiste hydraterende crème kiezen

De overgevoelige huid is vaak dun en gedehydrateerd. Hydrateren is dus essentieel!
Net zoals de reinigingslotion moet uw hydraterende crème of balsem aan twee criteria voldoen om de overgevoeligheid van uw huid te respecteren. De textuur moet comfortabel zijn, voor een onmiddellijk goed gevoel. Uw huidverzorgingsproduct moet ook een formule hebben die aangepast is aan de overgevoelige huid om een hoge tolerantie te garanderen.

Aanvullende handelingen voor een langdurige hydratatie

Voor een optimale hydratatie en bescherming van uw huid kunt u daarnaast nog andere producten aanbrengen. Wij raden u bijvoorbeeld aan regelmatig een masker aan te brengen om uw huid op lange termijn te kalmeren. Het belangrijkste is echter om altijd cosmetica te kiezen met een zuivere formule die geschikt is voor de overgevoelige huid.

 

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Overgevoelige huid en make-up, het is mogelijk als..

Een intolerante huid is niet incompatibel met make-up. Zelfs als uw huid snel geïrriteerd is of sterk reageert op bepaalde aanvallen, kunt u make-up aanbrengen met respect voor de overgevoeligheid van uw huid.

Hiervoor moet u uw make-upproducten zorgvuldig kiezen en ze voorzichtig op uw gezicht aanbrengen, bijvoorbeeld met een foundationsponsje.

Om uw huid te hydrateren en doeltreffend te beschermen, is het aan te raden uw hydraterende crème of balsem aan te brengen als basis voor uw make-up. Dit zal u de hele dag een goed gevoel geven!

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN VOOR DE OVERGEVOELIGE EN INTOLERANTE HUID

De Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten ontworpen om u beter in uw oncomfortabele huid te laten voelen

Tolerance CONTROL Verzachtende herstellende crème Steriele Cosmetica®

Tolerance CONTROL Verzachtende herste...

Hydrateert - Kalmeert - Versterkt de huidbarrière

Tolerance CONTROL Verzachtende herstellende balsem Steriele Cosmetica®

Tolerance CONTROL Verzachtende herste...

Hydrateert - Kalmeert - Versterkt de huidbarrière

Tolerance Reinigende gel-lotion

Tolerance Reinigende gel-lotion

Verwijdert make-up - Kalmeert - Reinigt

Terug naar boven