Uw huid begrijpen om haar te helpen genezen 

Uw huid is als een super schild met 3 lagen (opperhuid, lederhuid, onderhuid) dat zichzelf op natuurlijke wijze herstelt bij aanvallen. Na de operatie wordt automatisch een genezingsproces op gang gebracht in meerdere stappen om uw weefsels te regenereren.
Het rijpingsproces van een litteken (epidermale remodellering) kan tot 2 jaar duren! Maar als uw huid zichzelf echter op natuurlijke wijze fabelachtig kan herstellen na verloop van tijd, is het uitgesloten uw huid aan haar lot over te laten. We helpen haar een handje met aangepaste zorg, vanaf het begin van het genezingsproces.

Er zijn verschillende soorten littekens: wit en onopvallend, hypertrofisch, keloïde, atrofisch. Maar er is één regel die voor allemaal geldt: elk klein gebaar kan een groot verschil maken om het uiterlijk van uw litteken te verbeteren. En hoe vroeger hoe beter!

Hoe kan u het uitzicht van uw litteken verbeteren? 

U kunt nooit genoeg zorg dragen voor uw huid en uw litteken. Enkele tips (regels!) om te volgen.

Regel 1: wees gedisciplineerd Volg het advies van uw chirurg tot op de letter om infecties te voorkomen die de genezing kunnen vertragen: schoonmaken van de wond, verwisselen van het verband, enz.

Regel 2: houd uzelf in de startblokkenZodra de genezingsfase begint, kunt u een geschikte verzorging aanbrengen om het herstel te bevorderen en korstjes, die lelijke littekens kunnen veroorzaken, te voorkomen.

Regel 3: en vooral, hou vol!
Zodra het litteken opnieuw aan de opperhuid zit
(fase van de epidermale remodellering), combineert u producten met een formule op maat met regelmatige massages, twee keer per dag gedurende 5 minuten. Ze helpen het weefsel zachter te maken, verklevingen te verminderen en de bloedsomloop te stimuleren.

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1 473x473

HOE MASSEERT U UW LITTEKEN?
 

Een eerste en essentiële stap: bepaal de volwassenheid van uw litteken.
Het is heel eenvoudig, u hoeft enkel de tijd te evalueren die de huid nodig heeft om weer wit te worden onder de druk van uw vinger.

 • Minder dan 1 seconde: litteken niet volwassen (meestal tot 1 maand na wondsluiting).
 • Tussen 1 en 2 seconden: half volwassen litteken.
 • Na 3 seconden: volwassen litteken (meestal na 3 maanden).

Opgelet, te veel massage kan de evolutie en het uitzicht van het litteken verergeren. Masseer een nog ontstoken litteken niet.
Klaar met dit testje? Neem er een passende verzorging bij en begin met masseren!

 • <p><strong>Niet volwassen litteken: VOORZICHTIG AANBRENGEN</strong></p><p>Begin met de verzorging zachtjes aan te brengen op het litteken en de huid errond, door het product zachtjes uit te smeren. Strijk vervolgens zachtjes in de richting van het litteken.</p>
  Niet volwassen litteken: VOORZICHTIG AANBRENGENBegin met de verzorging zachtjes aan te brengen op het litteken en de huid errond, door het product zachtjes uit te smeren. Strijk vervolgens zachtjes in de richting van het litteken.
 • <p><strong>Half volwassen litteken: PALPEREN-ROLLEN</strong></p><p>Knijp de huid zachtjes tussen duim en wijsvinger, rol de plooi naar boven en in de richting van het litteken, tot de verzorging is ingetrokken (ongeveer 5 minuten).</p>
  Half volwassen litteken: PALPEREN-ROLLENKnijp de huid zachtjes tussen duim en wijsvinger, rol de plooi naar boven en in de richting van het litteken, tot de verzorging is ingetrokken (ongeveer 5 minuten).
 • <p><strong>Volwassen litteken: UITREKKEN</strong></p><p>Rek met de wijs- en middelvinger, steeds in de richting van het litteken uit, tot de verzorging is ingetrokken (ongeveer 5 minuten).</p>
  Volwassen litteken: UITREKKENRek met de wijs- en middelvinger, steeds in de richting van het litteken uit, tot de verzorging is ingetrokken (ongeveer 5 minuten).

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Kleine extra's voor een nog mooier litteken! 

- Bescherm uw litteken tegen de zon met een verband, een kledingstuk of een zonbescherming met zeer hoge bescherming (SPF50+), vooral na cosmetische chirurgie of dermatologische ingrepen in het gezicht. 

- Vermijd wrijving door kleding om irritatie van uw litteken te voorkomen (bijvoorbeeld na een keizersnede, borstlift, borstverkleining, enz.)

- Wees lief voor uzelf. Aanvaard dat u een tijdje in slow motion moet leven om uw litteken niet te veel te belasten. 

- Zorg voor een evenwichtige voeding die rijk is aan vitamine C, eiwitten en ijzer, wat de genezing bevordert. Beperk alcohol en tabak.

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM UW HUID TE HERSTELLEN

De essentiële producten om de gevoelige en geïrriteerde huid te herstellen, kalmeren en zuiveren voor het hele gezin.

Cicalfate+ Uitdrogende herstellende spray

Cicalfate+ Uitdrogende herstellende s...

Reparaties - Droogt - Zuivert - Herstelt

Cicalfate+ Herstellende beschermende crème

Cicalfate+ Herstellende beschermende...

Kalmeert - Reparaties - Zuivert - Herstelt

Cicalfate+ Littekengel

Cicalfate+ Littekengel

Kalmeert - Vermindert littekens

Cicalfate Handen Crème

Cicalfate Handen Crème

Hydrateert - Beschermt - Herstelt

Terug naar boven