av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Huidirritaties: uitleg

Huidirritaties en huiduitslag horen bij een levende, beschadigde en herstellende huid. Onze huid is ons eerste schild tegen de buitenwereld en beschermt ons elke dag tegen allerlei soorten aanvallen. Maar soms is het te veel: bepaalde factoren veranderen onze huidbarrière en veroorzaken ontstekingen.

Roodheid, zwelling, vlekken, branderigheid, trekkerigheid, jeuk, etc Huidirritatie is er in vele vormen en komt voor alle lichaamsdelen, zelfs op de meest intieme plekjes. Het is belangrijk de oorzaak te achterhalen om ze op de juiste manier te behandelen. Uw huid heeft u nodig: help haar een handje om te kalmeren en zichzelf te herstellen..

Huidirritatie of allergie: hoe ziet u het verschil?

Roodheid in het gezicht, vlekken op de armen, puistjes tussen de vingers of in de ooghoek, als de huid om hulp schreeuwt, willen we een verklaring vinden. En soms rijst de vraag: allergie of " eenvoudige " huidirritatie?

Huidirritaties of huiduitslag komen veel vaker voor dan echte huidallergieën. Het is vaak een plaatselijke ontsteking, op de plaats van contact met een irriterende, externe factor.

Allergie is op haar beurt het gevolg van een immunologische reactie (op een allergeen). Op de huid uit zich dit in duidelijke verschijnselen: rode vlekken met kleine eczeemblaasjes, hevige jeuk, zwelling en vocht afgeven, gepaard gaande met soms hevige pruritus.
Als u allergische reacties krijgt, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts, die u zal doorverwijzen naar een dermatoloog of allergoloog om via allergologische tests te bepalen op welk bestanddeel uw huid reageert.

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_1 473x473
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_2 473x473

" De huidirritatie op mijn gezicht had een enorme impact op mijn gemoed en zelfvertrouwen. Hierdoor werd ik erg " prikkelbaar "! Sinds ik de oorzaak heb gevonden en mijn routine heb aangepast, denk ik er niet eens meer aan! "

Aurélie42 jaar

Contactirritaties: de meest voorkomende

Tot de meest voorkomende huidirritaties behoren contactirritaties (" irriterende dermatitis "). Het herhaaldelijk schuren van een kledingstuk over de kin, wrijving van de huid tussen de dijen, huidirritatie van een sporter die zweet, reactie op een slecht verdragen product (crème, wasmiddel, enz.), maar ook kleine alledaagse pijntjes, er zijn veel contactmomenten met agressieve stoffen! Hoe kalmeert u de geïrriteerde huid met een paar eenvoudige gebaren? We vertellen u er alles over!

Voorkom en kalmeer huidirritaties

SOS voor geïrriteerde babybilletjes

Auw! Moeilijk om uw baby's kleine billen zo rood en pijnlijk te zien. Geen paniek. Luieruitslag is een milde huidirritatie die meestal binnen een paar dagen verdwijnt als u de juiste maatregelen neemt.

 Alles om uw kleintje te kalmeren!

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-fesses-bebe_1x1 473x473

Infectieuze huidirritaties: wees waakzaam

Herpes, waterpokken, gordelroos, impetigo, etc. Sommige huiduitslag kan worden veroorzaakt door virale, bacteriële of schimmelinfecties, zoals vaak het geval is bij genitale infecties. Aarzel in dat geval niet om een apotheker of een arts te raadplegen.

  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_varicelle_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_herpes_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_zona_4x5_367x460</span>

Wat als het een huidziekte is?

Verdikking, roodheid, jeuk, uw huidirritaties zijn terugkerend en beginnen te veel ruimte in uw leven in te nemen? Het kan een chronische huidziekte zijn zoals psoriasis of eczeem. Gelukkig zijn er oplossingen om dit te kalmeren!

Al onze tips voor de verzorging van psoriasis en eczeem

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Verzorg uw huid door cosmetische producten te kiezen met een optimale tolerantie voor de gevoelige huid (met een minimum aan bestanddelen) en irriterende weersomstandigheden te vermijden (koude, hitte, wind, zon). Denk er ook aan op uw levensstijl te letten: geen stressfactoren meer zoals roken, alcohol, bepaalde voedingsmiddelen en, uiteraard stress.

av_votre-peau_cicatrisation_peau-irritee_apaiser_1x1 473x473

Uw huidirritaties verzorgen: tips

Zoals u ziet, heeft huidirritatie veel oorzaken. Dus, variëren de oplossingen uiteraard. U kunt echter van de meeste afkomen met een paar eenvoudige handelingen. Hoe kalmeren we de huid?

  • Laat de huid rusten door te stoppen met het gebruik van verdachte producten.
  • Reinig de huid met een product met een fysiologische pH.

  • Breng een geschikt huidverzorgingsproduct aan dat goed wordt verdragen om uw huid te helpen zichzelf te herstellen.
  • Bescherm uw huid tegen de zon met een zonnecrème met een zeer hoge beschermingsfactor

Alles wat u moet weten om uw dagelijkse huidirritaties te behandelen

Huid en COVID-19, zullen we het er eens over hebben?

Mondmaskers, verandering van levensstijl en stress, uw huid staat in de frontlinie. Deze ongekende situatie kan leiden tot huidirritatie. Hier zijn wat tips om je te helpen uw huid te kalmeren en te verzorgen.

COVID-19: hoe uw huid verzorgen

av_votre-peau_cicatrisation_covid-19_1x1 473x473

ONZE OPLOSSINGEN OM UW HUID TE HERSTELLEN

De must-haves om de gevoelige en geïrriteerde huid te herstellen, te kalmeren en te zuiveren voor het hele gezin.

ONZE ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

Wij zijn hier om u te helpen uitzoeken wat echt is en wat niet.

Ja, stress kan huiduitslag veroorzaken, vooral bij mensen die er aanleg voor hebben. Het verandert de immuniteit van onze huid, waardoor deze kwetsbaarder wordt en ze zich minder goed kan vernieuwen. Het is een echte snelweg voor eczeem, psoriasis, acne en andere aandoeningen. De oplossing? Leer uw stress te beheersen om u beter in uw vel te voelen.

De meeste alledaagse huidirritaties houden verband met een contact met een irriterende factor (wrijving, kou, wind, zon, slecht verdragen product, enz.). Soms kan huiduitslag echter worden veroorzaakt door een virale, bacteriële of schimmelinfectie, en kan een behandeling met geneesmiddelen vereisen. Raadpleeg bij twijfel een professional uit de gezondheidssector.
Focus op de oorzaken van huidirritatie

De bestrijding van een huidirritatie of uitslag hangt natuurlijk af van de oorzaak. Maar er zijn meerdere dingen die u kunt doen om de ontstoken huid te kalmeren: identificeer de irriterende stof en gebruik ze niet langer (dit wordt " uw missie "!), gebruik zachte reinigingsproducten zonder zeep en breng een huidherstellende crème aan.
Alles wat u moet weten om uw huidirritaties aan te pakken

De behandeling van anale huidirritatie hangt af van de oorsprong. Een goede hygiëne is uiteraard essentieel: reinig het gebied na elke stoelgang voorzichtig met water of een mild product zonder zeep, en droog goed af. Daarnaast kunt u kalmerende en helende crèmes gebruiken. Raadpleeg een gezondheidsspecialist als de symptomen aanhouden of verergeren.

Het is sterk aan te bevelen een arts te raadplegen om de oorzaak te bepalen. Sommige intieme huidirritaties houden verband met een bacteriële, schimmel- of virale infectie en vereisen een behandeling met geneesmiddelen. Voor bepaalde ontstekingen, zoals die van de vulva (vulvitis) of de eikel (balanitis), kunt u ook kiezen voor een verzorging die koper en zink combineert voor een antibacteriële en antischimmelwerking.

Eenvoudig gezegd is luieruitslag een huidirritatie die ontstaat doordat de billetjes van uw baby nat en zuur worden (luiers). Om dit te voorkomen, is het dus essentieel om uw kind zeer regelmatig te verschonen. Heeft de uitslag zich toch voorgedaan? Kalmeer uw baby met een zachte, kalmerende en herstellende verzorging.
Alles wat u moet weten over luieruitslag

AV_CICALFATE_Brand-website_Cicalfate-plus -Repair-cream

Cicalfate+ Crème met beschermende en herstellende werking

Sinds ik dit product heb ontdekt, kan ik niet meer zonder. Mijn huid is hersteld na een grote puist en is nu weer soepel.

Karine, 42 jaar

WORDT VERVOLGD: GENEZING

WORDT VERVOLGD: GENEZING

Een schram op de knie, een snee in de vinger, een brandwond op de hand, een schaafwond op het gezicht, we kennen ze allemaal, het grote assortiment van kleine alledaagse pijntjes! Maar weet u hoe u ze goed moet verzorgen om lelijke vlekken op uw huid te voorkomen? Truucs, tips en kleine extra's, we vertellen u alles wat u nodig hebt om goed te genezen.
Terug naar boven