Genezing: uitleg

Wanneer uw huid een wond heeft, start automatisch een natuurlijk herstelproces in 3 stappen: de genezing. 

Het begint met een " ontstekingsfase " van 2 tot 7 dagen waarin uw lichaam zich kan verdedigen: uw huid is rood en warm.   Vervolgens worden uw huidcellen geactiveerd om uw wonde met nieuw weefsel te sluiten ( " proliferatiestadium "). Na ongeveer twee weken komt uw litteken in een fase van " epidermale remodellering " die tot 2 jaar kan duren!

Bij oppervlakkige beschadiging kan uw huid volledig regenereren. Bij diepere wonden blijft er vaak een litteken achter. Maar u kunt nog steeds inspelen op de genezing.

av_votre-peau_cicatrisation_processus_schema test
av_votre-peau_cicatrisation_types-cicatrices_4x5_473x590

Herken het litteken om het beter te verzorgen

Er zijn littekens in alle soorten. Als u weet welk type litteken u hebt, kunt u ook de juiste handelingen invoeren en de juiste verzorging kiezen. 

PLAT OF WIT - Dit zijn de meest voorkomende. Glad en discreet, vervagen met de tijd tot ze soms bijna onzichtbaar worden.

HYPERTROFISCH - Gezwollen en roodachtig op de plaats van het initiële letsel, kunnen jeuken en pijnlijk zijn. Deze littekens kunnen met de juiste procedures worden behandeld.

KELOÏDE - Rood, gezwollen en vaak pijnlijk, verspreiden zich rond de oorspronkelijke wond. Deze littekens kunnen worden behandeld met geneesmiddelen of zelfs met een operatie. 

ATROFISCH - Een gevolg van ernstige acne of waterpokken, deze kleine vlekken zijn vaak cirkelvormig, licht ingegraven in de huid. De beste oplossing voor deze littekens is preventie.

Alles wat u moet weten over een goede genezing

" Dit litteken is nu een deel van mij. Ik had het liever zonder gedaan, dat is zeker! Maar dankzij de zorg die ik eraan besteed heb, is het verminderd, heb ik het mij eigen gemaakt en aanvaard ik het. "

Julia38 jaar

De gouden regel voor een goede genezing: snel handelen

Een flinke val met de fiets, een mes dat uitglijdt in de keuken, een wond die ontstoken raakt of een chirurgische ingreep, onze huid draagt de sporen van ons leven. 

Terwijl sommige littekens slechts vluchtig opduiken, blijven andere. Soms kunnen ze zwaar zijn om te dragen. Om te voorkomen dat deze tekens te veel plaats innemen in uw leven, is het essentieel om altijd snel te handelen en het verloop van de genezing goed in het oog te houden. De verzorging van de wond heeft veel te maken met de aard van het litteken

Hoe goed genezen

Stop acne littekens

Sommige herinneringen aan onze tienertijd vergeten we liever. En ja, als de puistjes weg zijn, blijven soms de littekens en de frustratie. Deze sporen zijn moeilijk om mee te leven. De beste manier om acne littekens te voorkomen, is te voorkomen dat ze ontstaan. Zullen we het er eens over hebben?

Ontdek hoe u acnelittekens kunt voorkomen

av_votre-peau_cicatrisation_acne_asiatique_jeune-femme_1x1 473x473

Uw litteken na de operatie: hoe moet u dit verzorgen?

De fysieke en psychologische impact van een postoperatief litteken mag niet worden onderschat. De geheimen om goed te leven met uw litteken? Verzorg het met aangepaste producten, in combinatie met een regelmatige massage.

av_votre-peau_cicatrisation_genou_enfant_fille_4x5

Hoe kunt u het uiterlijk van uw litteken verbeteren na deoperatie?

Littekens door tatoeages: wij vertellen u er alles over!

U hebt de sprong gewaagd en een tatoeage laten zetten. Wist u dat uw huid verschillende stadia doorloopt voor ze geneest? Het is essentieel om de genezing van uw tatoeage nauwlettend in de gaten te houden, zodat u een versiering op uw huid krijgt die aan uw verwachtingen voldoet. Hebt u advies nodig?

Hoe goed genezen na een tatoeage?

av_votre-peau_cicatrisation_tatouage_1x1 473x473

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES
 

Littekens en zon zijn een vernietigende combinatie. Dus, vermijden Als uw litteken niet bedekt is met een verband of kleding, bescherm het dan goed met een zonbescherming met een zeer hoge beschermingsfactor.

Focus op goede zonbeschermingspraktijken

av_votre-peau_cicatrisation_varicelle_1x1 473x473

Hoe voorkomt u littekens door blaasjes van waterpokken?

De waterpokken staan zeker aangekruist in uw gezondheidsboekje en het is ook een fase in ons leven als ouders, dat moet gezegd worden! Het is moeilijk voor u om te zien hoe uw kind geplaagd wordt door veelvuldig krabben. Want, zoals u weet, laten blaasjes waaraan gekrabd is littekens achter. Hoe dit verzachten?

Ontdek hoe u de jeuk kunt verlichten en de genezing van blaasjes kunt bevorderen

De voordelen van massage voor het litteken

Ga op een rustige plaats zitten en ontspan. Tijd voor een massage! Om het uiterlijk van uw litteken te verbeteren, combineert u het gebruik van geschikte producten met een beetje massage om verklevingen te verminderen. Zullen we beginnen?

Focus op hoe u uw litteken goed masseert

av_votre-peau_cicatrisation_massage_1x1 473x473

ONZE ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

Wij zijn hier om u te helpen uitzoeken wat echt is en wat niet.

De gouden regel: snel handelen met de gepaste zorg en gebaren. 3 reflexen voor kleine wondjes.
1/ Maak de wond schoon met water en milde zeep.
2/ Breng ten minste tweemaal per dag een helende crème aan om uw huid te kalmeren, te reinigen en te herstellen.
3/ Bescherm uw huid tegen de zon met een zonbescherming met een zeer hoge beschermingsfactor (SPF50+).
Alles over hoe goed te genezen

Een eenvoudige verwonding die niet goed wordt behandeld, kan snel erger worden. Wees alert voor tekenen van ontsteking. Verdachte afscheiding, misselijkmakende geur, aanhoudende roodheid, zwelling, warm gevoel en toenemende pijn. Dit betekent allemaal dat uw genezing niet verloopt zoals het zou moeten. Wacht niet, raadpleeg snel een specialist.

Een korst is een teken van slechte genezing. Zolang de korst aanwezig is, kan de huid zichzelf niet herstellen. Om dit te voorkomen, kunt u een huidherstellende verzorging aanbrengen.

Zoals bij zoveel problemen met uw lichaam en huid, is preventie de belangrijkste oplossing. De beste manier om acnelittekens te voorkomen is uw acne goed te behandelen. Als u een puistje hebt opengekrabd, kunt u ook een crème gebruiken die het herstel bevordert en zo de kans op puistjes beperkt.

De genezing hangt af van het type, de ernst en de plaats van de wond. Sommige delen van het lichaam genezen minder goed dan andere (borstkas, borstbeen, rug en gewrichten). Maar veel andere factoren spelen een rol: uw algemene gezondheidstoestand, voeding, roken, uw leeftijd, uw huidtype, enz.

20-gouttes_logo_eta le don d_apaiser_ft carre

ONZE OPLOSSINGEN OM UW HUID TE HERSTELLEN
De essentiële producten voor het herstellen, kalmeren en zuiveren van de gevoelige en geïrriteerde huid voor het hele gezin.
av_cicalfate_repairing-protective-cream_front_40ml_3282770204667

Cicalfate+ Crème met beschermende en herstellende werking

Super efficiënte crème voor alle soorten huidproblemen: droogte, roodheid en huidirritatie. Het is DE crème om in uw toilettas te hebben

Christiane, 69 jaar

Ontdek het product
WORDT VERVOLGD: ALLEDAAGSE HUIDIRRITATIES

WORDT VERVOLGD: ALLEDAAGSE HUIDIRRITATIES

We worden allemaal blootgesteld aan allerlei aanvallen die onze huid kunnen irriteren, zelfs op de meest intieme plaatsen. Jeukt het, prikt het, brandt het? Wij vertellen u alles wat u moet weten om uw huidirritaties te kalmeren en uw gevoelige huid te verzorgen.
Terug naar boven