av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

Wat veroorzaakt acne littekens?

Acne is een verzameling van huidletsels. En als uw huid wordt aangevallen, reageert ze. Via een ontstekingsmechanisme om zich tegen microben te verdedigen en via een herstelproces om beschadigd weefsel te herstellen. 

Helaas blijft in sommige gevallen de ontsteking, nadat het puistje is verdwenen, als een vlek achter. In andere gevallen kan de huid zich niet volledig herstellen en blijft het een litteken. Zoals u ziet, is voorkomen beter dan genezen op dit gebied.

Wij weten dat acne een gevoelig onderwerp is, en dit geldt voor alle leeftijden. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk de koe bij de horens te vatten, met het risico dat de onzuiverheden verergeren en littekens achterblijven. Er gaat niets boven deskundig advies om oplossingen voor uw huid te vinden!

Uw acne goed behandelen: waarom dit essentieel is 

De beste manier om littekens te voorkomen? Vermijd ze. Dat is logisch, daar zijn we het mee eens. Maar niet onschuldig. 

De prioriteit ligt dus bij de behandeling van de acne zelf met een aangepaste opvolging. Hoe ernstiger de acne en hoe later met de behandeling wordt begonnen, hoe groter het risico op littekenvorming. Elke vorm van acne heeft zijn eigen specifieke verzorging   Aarzel niet om een dermatoloog te raadplegen of uw apotheker om advies te vragen.

Welke huidverzorgingsroutine voor acne?

Het is tijd voor minimalisme en dat geldt ook voor uw huid. Geen waaier aan producten. Eenvoud rijmt met doeltreffendheid: een zacht reinigingsmiddel, niet-comedogene crèmes en verzorgingsproducten speciaal voor de huid met neiging tot acne.

av_votre-peau_cicatrisation_routine_1x1 473x473

4 regels:

om acne littekens te voorkomen

1 - Raak de puistjes niet aan. Weersta de drang om de puistjes uit te knijpen, dat is het ergste wat u kunt doen! U verhoogt het risico op lelijke en blijvende littekens.
2 - Hydrateer uw huid met een geschikte crème. Dit bevordert de genezing.

3 - Niet zomaar afbijten. Hierdoor kan de ontsteking van uw puistjes toenemen, die mee verantwoordelijk is voor de littekens.
4 - Bescherm uw huid tegen de zon met een zonnebescherming met een zeer hoge beschermingsfactor. Overmatige blootstelling kan uw huid hyperpigmenteren en uw vlekken versterken.

 

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES
 

SOS uitgeknepen acnepuist!
 

U bent bezweken onder de verleiding om de puistjes uit te knijpen, te doen ontploffen en er komaf mee te maken. Nu moet u twee keer zo lief zijn voor uw huid en haar een handje helpen zichzelf te herstellen.

Een uitgeknepen acnepuistje is als een kras op het gezicht en het is belangrijk om elk risico op infectie te vermijden.

Na de zone goed te hebben gereinigd met een mild product, brengt u twee keer per dag een crème aan die het herstel bevordert en zo het risico op vlekken beperkt. 

En heb de volgende keer meer geduld! Het is beter om een puistje te hebben dat een paar dagen blijft zitten dan een litteken voor het leven. Zijn we het eens?

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM UW HUID TE HERSTELLEN

De essentiële producten om de gevoelige en geïrriteerde huid te herstellen, kalmeren en zuiveren voor het hele gezin

Cicalfate+ Uitdrogende herstellende spray

Cicalfate+ Uitdrogende herstellende s...

Reparaties - Droogt - Zuivert - Herstelt

Cicalfate+ Herstellende beschermende crème

Cicalfate+ Herstellende beschermende...

Kalmeert - Reparaties - Zuivert - Herstelt

Cicalfate+ Littekengel

Cicalfate+ Littekengel

Kalmeert - Vermindert littekens

Cicalfate Handen Crème

Cicalfate Handen Crème

Hydrateert - Beschermt - Herstelt

Terug naar boven