Schriftjes van onze experts

Gevoelige huid

Gevoelige huid

De huid kan van nature gevoelig zijn, maar een gevoelige huid kan ook van langere duur zijn of zich occasioneel voordoen en een oncomfortabel trekkerig gevoel veroorzaken.

Ongeacht uw huidtype zijn er factoren die een overdreven gevoeligheid van de huid kunnen uitlokken of bevorderen : uw huid reageert fel, daar waar u het liever niet zou zien...

The brand Eau thermale Avène

Wat is een gevoelige huid ?

Ongeacht uw huidtype zijn er factoren die een overdreven gevoeligheid van de huid kunnen uitlokken of bevorderen : uw huid reageert fel, daar waar u het liever niet zou zien...

De van nature gevoelige huid : uw huid is dun, licht, vaak een beetje droog ; ze schilfert aan het oppervlak, wordt snel rood (dit kan wijzen op een beginstadium van couperose).
De reactieve gevoelige huid : kou, zon, wind of ongeschikte verzorgings- en hygiëneproducten maken het uw huid 'moeilijk'. Door een peeling of laserbehandeling kan uw huid plots heel fel reageren.
De occasioneel gevoelige huid : huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld seborroe of acne rosacea, zijn stuk voor stuk situaties die de gevoeligheid van uw huid versterken


Elk huidtype heeft zijn eigen gevoeligheidsgraad
De gedehydrateerde huid : trekkerig en oncomfortabel gevoel.
De droge tot zeer droge huid : ontoereikende beschermende functie, ontstaan van fijne lijntjes,
De gemengde of vette huid : beperkte glimmende zones ter hoogte van de neusvleugels en op de jukbeenderen,
De huid die gevoelig reageert op haar omgeving : onmiddellijke reactie bij de minste stoornis.

 
Gevoeligheid en sensibilisering
Gevoeligheid of overgevoeligheid, een kwestie van gradaties...
Onderscheid tussen een gevoelige en gesensibiliseerde huid.


De gevoelige huid : de huid prikt, trekt. Ze reageert overdreven fel op wind, kou, ongeschikte producten, wrijving tijdens het wassen, hard water.
Soms wordt deze gevoeligheid ernstiger: de huid kan niet langer gekalmeerd worden met de gebruikelijke hydraterende cosmetische producten. Ze verdraagt niets meer. Ze wordt allergisch.
Vanaf dat moment prikt de huid en voelt ze trekkerig aan, ze wordt rood en gaat afschilferen.
De gesensibiliseerde huid : bepaalde overgevoeligheidsreacties op hygiëne- of verzorgingsproducten zijn in feite echte allergieën die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van eczeem of urticaria. Raadpleeg uw arts om met hem/haar de oorzaak van deze allergie te achterhalen.

Questions

Carnets experts

Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.