Verzorging voor de gemengde huid

Verzorging voor de gemengde huid

Een gemengde huid komt vaak voor, met droge wangen en een glimmende huid op de T-zone. Een routine voor de gemengde huid is dus een must om onzuiverheden in het gelaat weg te werken en deze huid, die gevoelig kan zijn, weer in evenwicht te brengen.

Filter de producten
Filter de producten

31 Resultaten "Verzorging voor de gemengde huid"

UW HUID
UW HUID

Het juiste tempo voor een peeling? Eén of twee keer per week, maar nooit meer.

 • 1 (current)
 • 2
 • 1 (current)
 • 2
ONTDEK OOK

Gemengde huid: definitie

De gemengde huid verwijst naar een  die niet gelijkmatig is over zones delen van het gelaat als gevolg van een onevenwichtige talgproductie . Dit is het meest voorkomende huidtype, maar hoe herkent u de gecombineerde huid om de juiste gezichtsverzorging te kiezen?

Ze wordt gekenmerkt door een onregelmatige huidtextuur: een eerder vette T-zone en de rest van het gelaat schommelt tussen een normale huid en een droge huid, afhankelijk van de gevoeligheid van de huid en de seizoenen.

In tegenstelling tot de vette huid, komen glimmen en onzuiverheden eerder op het voorhoofd voor, de neus en de kin, dan op het hele gelaat. Op deze plaatsen zijn de poriën zichtbaarder en verwijden ze zich, wat kan leiden tot huiduitslag zoals zwarte puntjes en kleine witte puntjes. Dit is te wijten aan de overactiviteit van de talgklieren, die een teveel aan talg produceren in de T-zone.

Op de rest van het gelaat is de huid in het algemeen normaal, maar meer onderhevig aan uitdroging en bijgevolg aan droogte en verlies van glans. De hydrolipidenfilm in de wangen kan minder lipiden bevatten die nodig zijn om vocht vast te houden. Bij aanvallen van buitenaf kan de huid trekkerig aanvoelen en vervellen.

Welke gelaatsroutine voor de gemengde huid?

Een veel voorkomend risico voor de gemengde huid is om te proberen van onzuiverheden af te komen met agressieve gezichtsverzorgingsproducten. Als deze te droog zijn, zal de huid het gebrek aan talg compenseren door overproductie, wat de ongewenste effecten alleen maar zal versterken.

Omgekeerd kunnen crèmes en balsems voor de droge huid te rijk en comedogeen zijn voor het voorhoofd, de neus en de kin. Daarom is het belangrijk om producten te gebruiken die speciaal ontwikkeld werden voor de gemengde huid. Ze hebben hydratie, comfort en een matterend effect nodig voor de T-zone.

Wij raden u ook aan om dagelijks en consequent een routine voor de gemengde huid te volgen om ongemak of onevenwicht te voorkomen.

Hoe reinigt u uw gemengde huid?

Ten eerste, verwijder make-up en reinig uw gelaat elke avond om te voorkomen dat make-upresten en opgehoopt stof van de hele dag uw poriën verstoppen. Wij raden u aan de reiniging 's morgens te herhalen om het teveel aan talg dat 's nachts is afgescheiden te verwijderen.

U hebt twee mogelijkheden:

 • De matterende Reinigende Mousse verwijdert milde make-up, zuivert en reguleert de talg. Het romige schuim wordt met lichte masserende bewegingen van de vingertoppen aangebracht, waarbij de nadruk ligt op de middelste zone. Spoel daarna grondig met koel water om de poriën te hersluiten.
 • De Micellaire lotion en de 3-in-1 Reinigingsfluïde reinigen en verwijderen make-up van alle gevoelige huidtypes.
 • Het Cleanance micellair water voor het verwijderen van make-up en het reinigen van de vette huid en de gemengde huid met onzuiverheden. Een paar zachte streken met een watje gedrenkt in het product verminderen glimmen en onzuiverheden.

Hoe verwijdert u onzuiverheden op het gelaat?

Voor een nog doeltreffendere vermindering van onzuiverheden en zichtbaarheid van de poriën , raden wij aan om naast een dagcrème ook het Cleanance Women corrigerende Serum aan te brengen. Deze behandeling verfijnt de huidtextuur, maakt de teint gelijkmatig en optimaliseert de troeven van de matterende crème die u onmiddellijk daarna aanbrengt .

Welke crème moet ik kiezen voor een gemengde huid?

Eau Thermale Avène heeft vloeibare emulsies geformuleerd die de veel voorkomende problemen van uitdroging en overtollig talg bij de gemengde huid kunnen aanpakken:

 • De Cleanance Getinte dagcrème SPF 30 hydrateert, corrigeert onzuiverheden en beschermt de huid tegen dagelijkse uv-stralen.
 • De Matterende Fluide met zijn lichte textuur en hydraterende, matterende en verzachtende kalmerende.
 • De Hydrance Hydraterende Lichte Emulsie, aanbevolen voor de uitgedroogde huid, vooral op de wangen. 's Ochtends en/of 's avonds aan te brengen, voor een hydratatieboost overdag of terwijl u slaapt. Het is ook verkrijgbaar in een anti-uv-versie met SPF 30 om u dagelijks te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.
 • De draagt zijn hydraterende eigenschappen en lichte textuur bij door middel van een minimalistische formulering voor vrouwen en mannen die op zoek zijn naar een product met een hoge huidtolerantie.
 • 's Avonds corrigeert de Cleanance Women Gladstrijkende Nachtverzorging de resterende sporen voor een gladde, stralende huid in de ochtend.

Ontdek tot slot al onze tips om een glimmende gemengde huid te matteren met behulp van make-up.

Terug naar boven