Overvet reinigingsblokje Overvet reinigingsblokje

In tegenstelling tot een dermatologische of overvette zeep, heeft een dermatologisch of overvet reinigingsblokje een pH-waarde die dichter bij die van de huid ligt. Het respecteert de hydrolipidenfilm en accentueert de droogheid van de huid niet. Een reinigingsblokje voor een zachte reiniging!

1 Resultaat "Overvet reinigingsblokje"

ONTDEK OOK

Hoe kiest u uw Eau Thermale Avène Overvet Reinigingsblokje?

Eau Thermale Avène heeft zeepvrije blokjes in petto om de gevoeligheid van uw huid te respecteren. Zeep kan namelijk de neiging hebben om de gevoelige huid en reactieve huid aan te tasten, om haar uit te drogen en trekkerigheid te veroorzaken.

Dit type lichaamsreiniger wordt een dermatologische reep genoemd. Dit werd geformuleerd zonder zeep, met een fysiologische pH, d.w.z. met een zuurgraad die overeenkomt met die van de huid, en respecteert dus de integriteit van de hydrolipidenfilm van de huid.

Wanneer deze wordt verrijkt met voedende actieve bestanddelen, wordt het een overvet Reinigingsblokje genoemd. Het speelt in op de hydratatie- en de voedingsnoden van de droge tot de zeer droge huid. Eau Thermale Avène biedt twee assortimenten Overvette Reinigingsblokjes aan, afhankelijk van de oorzaak van uw droge huid of de bijbehorende symptomen:

  • Het Xeracalm A.D. Overvette Reinigingsblokje, bestemd voor de huid met neiging tot atopie, d.w.z. met neiging tot eczeem en jeuk. Deze dermatologische reep bevat een actief bestanddeel dat het gevoel van krabben vermindert en het afweersysteem van de huid stimuleert.
  • Het Cold Cream Overvette Reinigingsblokje biedt soepelheid en comfort voor de droge tot zeer droge huid voor het hele gezin.

Hoe gebruik ik een reinigingsblokje?

Een dermatologische reep wordt gebruikt als een klassieke zeep, d.w.z. op de bevochtigde huid, zowel om te douchen als om de handen te wassen. Let op: de overvette bodylotions van Eau Thermale Avène zijn perfect geschikt voor het baden en wassen van baby's.

Enkele tips voor het gebruik van een reinigingsblokje voor het lichaam onder de douche:

  1. Maak uw huid nat met water dat niet te heet is, zodat u niet het risico loopt om uw opperhuid uit te drogen.
  2. Laat het zeepblok in uw handen schuimen om het te doen schuimen en was uw lichaam dan met ronddraaiende bewegingen in plaats van direct met het blok te wassen
  3. U kunt een washandje, een badspons of een douchebloem gebruiken, maar voor een droge, atopische gevoelige huid gaat er niets boven de reinheid en zachtheid van de handen.
  4. Spoel grondig af en droog u af door zachtjes met een handdoek op uw huid te deppen.

Vergeet vervolgens niet uw huid te hydrateren en te voeden met een op uw noden afgestemde lichaamscrème .

Hoe dermatologische repen bewaren en vervoeren?

De vaste repen zijn milieuvriendelijker en kunnen twee keer zo lang meegaan als een vloeibare lichaamsreiniger als ze zorgvuldig worden behandeld en bewaard.

Om een goede bewaring van uw reinigingsblokje te garanderen, moet u eraan denken deze aan het einde van de wasbeurt af te spoelen en vervolgens tussen twee gebruiken door te laten drogen. Dit voorkomt dat het reinigingsblokje smelt of zacht wordt in contact met water, en dat bacteriën zich ontwikkelen.

Laat het ook aan de lucht drogen op een zeepbakje met openingen waardoor het water vrij kan wegstromen. Zet het op een droge, geventileerde plaats tussen gebruik door.

Om uw stuk zeep mee te nemen zonder het risico te lopen dat uw toilettas doorweekt raakt, kiest u een klein, stevig, luchtdicht doosje of een afwasbaar, waterdicht stoffen zakje. Vergeet niet beide houders regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen.

Terug naar boven