Verzorging voor de gevoelige huid

Verzorging voor de gevoelige huid

Wilt u uw gevoelige huid verzorgen en uzelf trakteren op een moment van zachtheid en welzijn? Ontdek onze verzorgingsproducten: crème, masker, peeling voor de gevoelige huid... geformuleerd om de gevoeligheid van uw huid te respecteren.

Filter de producten
Filter de producten

13 Resultaten "Verzorging voor de gevoelige huid"

UW HUID
UW HUID

De opperhuid bevat 20 tot 30% water. Het is essentieel om dit hydratatieniveau te handhaven door het onmerkbare verlies van water te beperken.

ONTDEK OOK

Hoe weet u of u een gevoelige huid hebt?

De van nature gevoelige huid heeft al sinds de kindertijd last van een prikkend gevoel, trekkerigheid en verhitting van de huid. Deze fundamentele gevoeligheid is te wijten aan een fragielere en meer kwetsbare hydrolipidenfilm voor aanvallen van buitenaf. Het kan ook gepaard gaan met een droge huid omdat de beschermende barrière van de opperhuid minder goed in staat is vocht in de huid vast te houden. Bovendien treft deze kwetsbaarheid meestal een dunne en blanke huid.

Ook kunnen irriterende en afbijtende producten zoals huishoudelijke detergenten, te vaak schrobben, hard water onder de douche en stress huidongemakken veroorzaken op verschillende delen van het lichaam van de gevoelige huid.

Let op: als uw huid gevoelig is voor aanraking en dit aanleiding geeft tot felle roodheid of zelfs jeuk, dan is uw huid misschien  of met een neiging tot atopisch eczeem. Het kan ook het gevolg zijn van een reactie op irriterende stoffen.

Welke lichaamsverzorgingsproducten voor de gevoelige huid?

De gevoelige lichaamshuid vereist dagelijkse aandacht via een  in drie stappen: douchen of baden, scrubben en hydrateren. Dit alles op de zachtst mogelijke manier om de gevoelige huid te kalmeren.

Hoe reinigt u een gevoelige huid?

Een paar dingen die u kunt doen om uw kwetsbare huid onder de douche of in bad te verzorgen:

  • Geef de voorkeur aan water dat niet warmer is dan 37°C om de huid niet uit te drogen.
  • Om dezelfde reden, zorg ervoor dat u niet langer dan tien minuten onder water blijft.
  • Gebruik een zachte reiniger zonder zeep zoals de Zachte Douchegel, of het Cold Cream Overvette Reinigingsblokje voor de droge, gevoelige huid.
  • Daarnaast kunt u een paar verstuivingen van deVerzorgende Lichaamsolie op uw vochtige huid aanbrengen. Laat schuimen zodat het een lichte melkachtige vloeistof wordt die uw huid zal voeden en sublimeren.
  • Op gevoelige zones kunt u de reiniging afronden met een verstuiving van de Thermaal Water Spray om kalk- en chloorresten uit het kraantjeswater te verwijderen.
  • Om wrijving met de gevoelige huid van uw lichaam te beperken, droogt u zich voorzichtig af door een handdoek te deppen.

Tot slot, voor een bescherming tegen geurtjes en om 24 uur lang het vochtgehalte te verminderen, brengt u de Body Deodorant aan, speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, zelfs wanneer u geschoren of onthaard bent.

Welke lichaamsscrub voor de gevoelige huid?

Een scrub van het lichaam helpt de gevoelige huid haar zachtheid en glans terug te geven. Kies voor een zachte verzorging met fijne, zachte scrubdeeltjes, zoals de Body Peeling. De plantaardige actieve bestanddelen scrubben, hydrateren en maken de huidtextuur gelijkmatig op milde wijze.

De lichaamspeeling voor de gevoelige huid biedt al zijn voordelen bij maximaal één of twee toepassingen per week.

Welke crème voor de gevoelige lichaamshuid?

Hydrateren met lichaamscrèmes en -balsems is de derde stap in uw dagelijkse verzorging van de gevoelige huid. Het is essentieel om de huidbarrière te herstellen en uitdroging te voorkomen.

Als uw huid van nature gevoelig is en geen pathologieën vertoont, zal de Hydraterende Smeltende lichaamsbalsem uw bondgenoot zijn om opnieuw een fluweelzachte huid te krijgen. De romige, niet-plakkerige textuur zorgt voor een langdurige, herstellende hydratatie.

Voor de gevoelige en droge huid van het hele gezin kiest u een voedend en beschermend verzorgingsproduct uit het assortiment Trixera Nutrition. Tot slot, als u last hebt van jeuk of symptomen van atopisch eczeem, zullen de crème en de balsem van het assortiment XeraCalm A.D. uw huid kalmeren met hun jeukwerende actieve bestanddelen.

Terug naar boven