Samenvatting van het dossier

Yoga en gezichtsmassage

Wat dacht u van een nieuwe, makkelijke dagelijkse anti-aging routine? Zoals u weet, hebben yoga en massage kalmerende eigenschappen voor lichaam en geest. Deze troeven gelden ook voor uw gezicht. Met de juiste gebaren kunt u in enkele weken tijd uw gelaatstrekken weer stralend en stevig maken en rimpels verminderen. Klaar voor een volledige sessie?

av_anti-age_picto_gymnastique-faciale_visage-bas_ovale_1x1_v1 472X472

Gezichtsgymnastiek: onderste deel van het gezicht

Elk deel van uw gezicht en elk teken van de tijd kan baat hebben bij gezichtsgymnastiek. Twijfelt u daaraan? Laten we beginnen met oefeningen voor het onderste deel van het gezicht: 

 

  •  Als uw hals verslapt is en aan strakheid heeft verloren, strek hem dan omhoog, alsof u naar het plafond kijkt. Houd 5 seconden vast en herhaal 10 keer
  • Voor de ovale gelaatscontour: kent u hangwangen? Dit zijn de zones onder de wangen die gemakkelijk hun stevigheid kunnen verliezen. Om het onderste deel van uw gezicht te verstevigen, laat u 10 keer 5 seconden de buitenste mondhoeken zakken terwijl u overdrijft (zie afbeelding)
  • Om de contouren van uw lippen te versterken, kust u met een overdreven voorwaartse beweging. Door de pauze 10 x 5 seconden vast te houden, maakt u uw lippen voller.

Lees meer

Gezichtsgymnastiek: het midden van het gezicht

De mond, wangen of jukbeenderen verdienen ook uw volle aandacht. Een beetje gymnastiek laat uw gezicht stralen.
• Kent u de nasolabiale plooien, de rimpels die van de neusvleugel tot de mondhoek lopen? Ze laten zien dat u vaak lacht. Maar u zou ze wel eens willen vergeten. Hiervoor opent u uw mond en oefent u neerwaartse druk uit op de neusvleugels (10 x 5 seconden)
• Om platte of verslapte wangen volume te geven, blaast u de wangen gedurende 30 seconden op (zie afbeelding)
• Hangende jukbeenderen kunnen u een strenge indruk geven. Om uw gelaatstrekken op te trekken, moet u overdreven glimlachen en al uw tanden tonen. 10 seconden vasthouden, 10 keer. 
 

Alles weten over diepe rimpels

av_anti-age_picto_gymnastique-faciale_visage-milieu_volume-joues_1x1_v1 472x472

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Sublimeer uw blik

De ogen zijn de spiegel van de ziel. Ze moeten dus uw jeugd weerspiegelen. Omdat een vermoeide blik vaak te wijten is aan een verlies van strakheid van de oogleden, moet u zich hierop concentreren. Er zijn twee oefeningen voor:

  • Spreid uw ogen zo wijd mogelijk open, alsof uw verbaasd bent
  • Leg uw wijsvingers op uw wenkbrauwen en knipper hard met uw ogen. Herhaal deze oefening 10 keer.

Lees meer

Gezichtsgymnastiek: het bovenste deel van het gezicht

Op het bovenste deel van het gezicht verschijnen vaak de eerste rimpels, de beroemde expressierimpels. Wees gerust, u kunt er ook iets aan doen.

  •  De leeuwen frons. U weet wel, die verticale lijn tussen de wenkbrauwen. Om deze glad te strijken en te vervagen, plaatst u een vinger tussen de twee wenkbrauwen en duwt u ze naar boven terwijl u de wenkbrauwen optilt. Herhaal dit gebaar 10 keer snel (zie afbeelding).
  • Horizontale voorhoofdsrimpels ontstaan wanneer u uw wenkbrauwen optrekt (wanneer u verrast bent of wanneer u make-up opdoet). Om het bovenste deel van het gezicht gladder en strakker te maken, plaatst u uw vingers bij de haargrens boven de slapen. Open dan zoveel mogelijk open naar achteren.

Meer informatie over voorhoofdsrimpels

av_anti-age_picto_gymnastique-faciale_visage-haut_ride-du-lion_1x1_v1 472x472

OPWEKKENDE GEZICHTSMASSAGES

Hoe brengt u uw anti-aging producten aan?

 

Strak en glad maken

Wanneer u uw serum, oogcontourverzorging of dagcrème aanbrengt, is het ritueel hetzelfde. Breng uw verzorging aan door te tokkelen. Dit verhoogt de bloedcirculatie en vergemakkelijkt de absorptie van de actieve bestanddelen. Strijk vervolgens naar buiten toe glad. 

Stimuleren

Doe dit door kleine kneepjes in het gezicht en de hals te geven tussen duim en wijsvinger. U kunt ook kiezen voor de " zuignaptechniek ", vooral op het voorhoofd en de ovale gelaatscontour. Plaats de handpalmen op uw gezicht en til ze snel op om de microcirculatie van het bloed te verbeteren. 

av_anti-age_closeup_massage_visage_1x1_v1 472x472

Snelle en makkelijke gebaren 's ochtends en 's avonds 

's Ochtends: verdeel uw dagcrème over het hele oppervlak van uw vingers. Op de wangen, het voorhoofd en de hals, zachtjes uitsmeren van het midden van het gezicht naar buiten toe. Om de microcirculatie te stimuleren, eindigt u met " zuignapjes " door met de handpalmen lichte druk uit te oefenen op het gezicht, de hals en de ovale gelaatscontour. 

's Avonds: nadat u de verzorging hebt laten intrekken via zachte bewegingen, knijpt u de huid zachtjes tussen duim en wijsvinger. Begin onderaan de hals en werk van links naar rechts naar boven. Voor ovale gelaatscontour, gaat u omhoog van de kin tot de oren. Voor de wangen, van het midden naar de buitenkant van het gezicht. Voor de slapen: van de kraaienpootjes tot de haarlijn. En voor het voorhoofd, van rechts naar links, beginnend bij de basis van de wenkbrauwen en werkend tot aan de haarlijn. 

Goede gewoonten aannemen

Terug naar boven