Mascara's Mascara's

Waarom zou u het plezier van make-up opgeven omdat u gevoelige ogen hebt? Uw wimpers krullen of verlengen, zelfs wanneer u zeer gevoelige ogen hebt, het kan dankzij een mascara met hoge tolerantie. Verfraai uw blik met een dermatologische mascara.

5 Resultaten "Mascara's"

ONTDEK OOK

Welke mascara moet ik kiezen voor gevoelige ogen?

Hebt u prikkende, tranende of snel rood wordende ogen? Zijn uw oogleden geïrriteerd door een huidaandoening zoalsatopisch eczeem ? Of draagt u misschien contactlenzen? Moet u zichzelf de oogverfraaiing zoals mascara ontzeggen? Natuurlijk niet! Gevoelige of geïrriteerde ogen hebben ook het recht op opgemaakte wimpers, mits u kiest voor een hypoallergene en hoogtolerante mascara.  

Eau Thermale Avène formuleerde de Couvrance Haute Tolérance mascara, speciaal voor overgevoelige ogen en/of dragers van contactlenzen. Deze allergeenvrije mascara zonder parfum minimaliseert het risico op een allergische reactie. De hoge tolerantie werd aangetoond in talrijke tests die zijn uitgevoerd op de allergische huid of de huid met eczeem . Deze mascara , die verkrijgbaar is in de apotheek, is ook geschikt voor fijne en kwetsbare wimpers, omdat hij gemakkelijk wordt verwijderd zonder te wrijven en de hele dag lang goed blijft zitten ( ).

Om er zeker van te zijn dat hij geschikt is voor uw huid en gevoelige ogen, is de Couvrance Haute Tolérance Mascara verkrijgbaar in 2 tinten, zwart en bruin, kleuren die minder allergeen zijn dan blauw of groen.

Ons advies: kies voor bruine mascara voor een natuurlijk effect als u blonde wimpers of een lichte huid hebt. Het heeft ook een discreet effect op korte aangroeiende wimpers. Kies voor de zwarte tint voor een intenser resultaat.

Make-up voor gevoelige ogen: hoe brengt u mascara aan?

De ideale make-up voor gevoelige ogen bestaat uit twee gebaren: het krullen van de wimpers met hypoallergene mascara en het bijtekenen van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood.

Het is beter geen oogschaduw aan te brengen, vooral wanneer de oogleden door eczeem zijn getroffen. De kleurpigmenten kunnen slecht worden verdragen en het poeder heeft de neiging de huid uit te drogen. Beperk ook het gebruik van kleurpotloden en geef de voorkeur aan zwarte, bruine of grijze tinten, die minder pigment bevatten.

Om uw Couvrance Haute Tolérance Mascara aan te brengen, gebruikt u beide zijden van het borsteltje:

  • Breng de mascara aan op de wimpers met het holle gedeelte: begin bij de aanzet van de wimpers naar het uiteinde toe en maak zigzaggende bewegingen. Als uw ogen de neiging hebben snel te gaan tranen, breng het dan alleen aan op de bovenste rand van de wimpers.
  • Scheid uw wimpers makkelijker met de gebogen kant van het borsteltje.

Als u dunne wimpers hebt en ze meer volume wilt geven: breng de hypoallergene mascara aan op de boven- en onderkant van de wimpers, en gebruik dan de punt van het wimperborsteltje.

Twee andere tips om het risico op allergie te vermijden: leen uw mascara niet uit en bewaar hem maximaal 6 maanden na opening.

Vergeet 's avonds niet de make-upremover. Gebruik één van onze  geschikt voor gevoelige ogen. Om uw ogen optimaal te kalmeren, zeker bij irritatie, brengt u na het verwijderen van de make-up twee kompressen gedrenkt in Thermaal water van Avène aan met de Eau Thermale Spray.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de hypoallergene mascara niet uitloopt?

De Eau Thermale Avène anti-allergie mascara biedt een superieure fixatie bevestigd in vochtige omstandigheden en een garantie tegen klonteren. Vaarwel ongewenste vlekken onder de ogen! U bent safe voor de hele dag!

Zorg ervoor dat u uw mascara aanbrengt door uw spiegel onder uw kin te plaatsen of door uw hoofd iets op te tillen. Deze techniek voorkomt dat de ogen omhoog kijken en dat de mascara zich op de wenkbrauwboog afzet wanneer de mascara nog niet droog is. Als u toch mascarasporen van uw oogleden moet verwijderen, gebruik dan een wattenstaafje gedrenkt in foundation of, de " make-upgom ".

Terug naar boven