Lippenverzorging Lippenverzorging

De belofte van een lipstick of lippenbalsem is gebarsten of droge lippen kalmeren. Soms kan zelfs een herstellende crème voor gebarsten lippen nodig zijn. Doel: een lipverzorging voor een gevoede, herstelde en duurzaam beschermde mond.

0 Resultaat "Lippenverzorging"

ONTDEK OOK

Waarom hebben we gesprongen lippen?

De huid van de lippen is veel dunner dan die van het gelaat en heeft geen talgklieren. Ze scheidt dus geen talg af om de beschermende hydrolipidenfilm van de huid te vormen. Deze film helpt ook de hydratatie op peil te houden, vooral bij aanvallen van buitenaf.

Minder beschermd, zijn de lippen dus kwetsbaarder. Ze worden gemakkelijk beschadigd door koude en vooral droge lucht. Bovendien leiden verkoudheden in de winter, die in het algemeen vaker voorkomt, tot ademhalingscycli door de mond die de lippen uitdrogen. Andere factoren zoals de zon, roken en vervuiling kunnen ook uitdroging veroorzaken.

De vaak vastgestelde symptomen (kleine barstjes, afschilfering, gescheurde mondhoeken) zijn dus het gevolg van droge lippen.

Hoe kan ik gebarsten lippen snel herstellen?

Als uw lippen al gebarsten zijn en u ze snel soelaas wilt brengen en genezen, zijn hier de twee gebaren aanbevolen door Eau Thermale Avène:

  • Kalmeer het branderige gevoel en het ongemak met kompressen van Thermaal Water Spray. Doordrenk een gevouwen papieren zakdoekje en laat het ongeveer tien minuten inwerken, waarbij u met regelmatige tussenpozen nog twee tot drie verstuivingen aanbrengt. Anti-irriterende werking gegarandeerd!
  • Breng een lippenbalsem in een dikke laag aan, zoals een hydraterend masker, om uw lippen alle herstellende weldaden van deze lipverzorging te bieden.

Welke lippenbalsem moet ik kiezen?

  • Voor de dagelijkse hydratatie van gevoelige lippen zorgt de  voor soepelheid en bescherming dankzij karitéboter, bijenwas en thermaal water.
  • Als uw lippen matig droog zijn, gebruik dan de Cold Cream Lipstick. Naast de voeding die het uw lippen biedt, is het ook een uitstekende basis voor mondmake-up! Niet alleen houdt de lippenstift beter, hij beschermt ook de kleur op de lippen. Een duidelijk voordeel voor de overgevoelige huid!
  • De Cold Cream Lippenbalsem , verrijkt met jojobaolie en karitéboter, is geschikt voor sterk uitgedroogde lippen. Het extraatje van dit product? Het geeft uw lippen een glamoureus en natuurlijk glossy effect!
  • Als u kleine scheurtjes in uw mondhoeken hebt, is een herstellende crème voor gebarsten lippen, zoals de Cicalfate Herstellende Lippenbalsem ideaal vanwege de antibacteriële en voedende eigenschappen.

Hoe komaf maken met gebarsten lippen?

Om te voorkomen dat de lippen broos worden, is het nog altijd beter uitdroging te voorkomen. Hier zijn enkele aanbevelingen om waterverlies te beperken:

  • Drink elke dag voldoende water en eet voedsel dat rijk is aan water en vitamines, zoals fruit en groenten. Bovendien worden lippen sneller droog wanneer ze in contact komen met zeer zoute en pikante voedingsmiddelen.
  • Vermijd te roken.
  • Bevochtig uw lippen zo weinig mogelijk, want speeksel droogt de lippen uit naarmate het verdampt.
  • Zorg dat u altijd een lippenbalsem of lipstick bij de hand hebt om de lippen te hydrateren en te beschermen, op elk moment van de dag, het hele jaar door.

Regelmatig scrubben, zelfs op droge lippen, verwijdert dode huidcellen en maakt de lippenbalsem doeltreffender. Gebruik poedersuiker op een laagje lippenbalsem en masseer het met lichte bewegingen in.

Voor een preventieve dagelijkse hydratatie van de lippen kunt u kiezen voor de Verzorging voor de gevoelige lippen. Om make-up en hydratatie te combineren, zijn de Couvrance Lippenverzorgingsbalsems uw bondgenoten en bieden u een zonnebescherming SPF 20.

Kies bij blootstelling aan de zon op zonnige dagen voor lippenbalsems met een zeer hoge beschermingsfactor, zoals Lipstick SPF 50+. Lippen missen de melanine die beschermt tegen uva- en uvb-stralen, waardoor ze bijzonder kwetsbaar zijn voor zonlicht en sneller zullen uitdrogen. De Lipstick SPF 50+ zal ideaal zijn voor uw skivakantie!

Terug naar boven