AV_ATSW_Spray_Reducing winter redness_social_post_3282779003131_HD 16x9

Onze tips Recyclage van onze producten en waterbesparing in uw badkamer

Zelfs het kleinste en eenvoudigste gebaar telt, te beginnen met het sorteren in de badkamer. Dit is een gewoonte die in ons dagelijks leven vrij goed is ingeburgerd.

Toch kunnen we soms twijfelen: moeten we deze verpakking sorteren of niet? En deze? Wat waterbesparing betreft, is het onderwerp minder moeilijk, als het niet stroomt, geeft u niks uit! 
Ontdek enkele tips om u te helpen onze producten te sorteren en uw waterverbruik in uw badkamer te verminderen. 
 

Onze producten sorteren

Onze producten sorteren

Wat goed gesorteerd is, kan gerecycleerd worden! Voor recycleerbare verpakkingen, gebruikt u de sorteerbak. Alle andere gooit u weg bij het huisvuil.

Verpakkingen en folders: recycleerbaar papier en/of karton

Flesje met pompje: recycleerbaar

Flesje: recycleerbaar

Spray: recycleerbaar

Tube: recycleerbaar

Potje (Aqua-gel Hydrance, Body): recycleerbaar

Airless flesjes en potjes: niet recycleerbaar

Steriele cosmeticaflesjes en -tubes: niet recycleerbaar

Dekkende make-up (met uitzondering van de tubes fond de teint): niet recycleerbaar

Potje (revitaliserende voedende crème): niet recycleerbaar

Water besparen 

Zonder uzelf een moment van welzijn en rust in uw badkamer te ontzeggen, kunt u zeker water besparen door een paar eenvoudige zaken. 
Wanneer u bijvoorbeeld uw tanden poetst of u scheert, draai dan de waterkraan dicht wanneer u geen water nodig hebt. Dit bespaart u minstens 18 liter. Als u dit vermenigvuldigt met het aantal keren dat u uw tanden poetst en/of scheert, is de winst al snel aanzienlijk.
Neem liever een douche dan een bad en zet het water uit wanneer u zich inzeept. Dit kan een dubbel voordeel opleveren, voor het milieu én voor uw huid. Met het oog op het milieu helpt u zo uw waterverbruik te beperken. Een douche nemen (gemiddeld 80 liter water) kan het verbruik inderdaad door drieën delen in vergelijking met een bad. Voor uw huid: u helpt haar te verzorgen. Hard water heeft de neiging de huid uit te drogen, en overtollige chloor kan de huid irriteren. Door het uit te zetten, komt u er minder mee in contact. Er wordt gezegd dat 5 minuten genoeg tijd is om te douchen. Dit geeft u tijd om naar uw favoriete muziek te luisteren om de dag in stijl te beginnen of te eindigen! Wie verder wil gaan: er bestaan apparaten zoals waterreduceerders of waterbespaarders.

Terug naar boven