Niets dan het essentiële
Onze verzorging met Avène Thermaal Water

Onze verzorging met Avène Thermaal Water

Niets dan het essentiële

Het gaat om een vederlichte formule, die aan de noden van de meest gevoelige huid kan voldoen. De formuleringsexperts van het Eau Thermale Avène werken voortdurend aan de ontwikkeling van formules met het juiste aantal ingrediënten. Catherine Bidan, manager van het laboratorium voor de formulering van Eau Thermale Avène, legt uit.

AV_formulation-expert-cbidan1 577x577

Wat zijn de bijzonderheden van de dermocosmetische verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène?

Ze bevatten een ingrediënt dat exclusief van ons is: thermaal water van Avène, een actief bestanddeel met verzachtende eigenschappen, uniek door zijn minerale en biologische samenstelling. Bovendien zijn onze formules eenvoudig genoeg om zelfs door de meest gevoelige huid goed te worden verdragen  : wij zorgen ervoor dat ze zo kort mogelijk zijn, wij streven naar de essentie. Geen glitter, geen tierlantijnen.

Wij bieden ook natuurlijke formules en formules die onze milieu-impact beperken: 90% van onze afgespoelde producten (bijv. douchegel) zijn biologisch afbreekbaar* en we gebruiken niet-ecotoxische zonnefilters**. En wat de verzorging ook is, deze werd ontworpen om doeltreffend te zijn, een aangename textuur te hebben, geschikt te zijn voor herhaalde toepassing gedurende de dag, en vooral om goed verdragen te worden door de meest gevoelige huid.

* OESO 301B-test, met uitzondering van landspecifieke producten ** Tests uitgevoerd door het Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer (lid van het European Marine Biological Resource Center) op representatieve soorten koraal, fytoplankton en zoöplankton. 

Hoe garandeert u de veiligheid van de dermocosmetische producten van Eau Thermale Avène?

Elk ingrediënt in onze grondstoffenportefeuille moet worden goedgekeurd door onze afdeling toxicologie. Als deze akkoord gaat, integreren wij ze in formules, die op hun beurt worden gecontroleerd. Vervolgens voeren wij tolerantietests uit met alternatieve methoden en klinische tests. Vervolgens valideren zij het product of niet. Een protocol, een nauwkeurigheid, een vereiste en een ethiek die ongetwijfeld verbonden zijn met onze farmaceutische cultuur.

Geen glitter, geen tierlantijnen. Wat de verzorging ook is, deze werd ontworpen om veilig, doeltreffend en goed verdraagbaar te zijn, met een aangename textuur.

PF_RESEARCH_VIGOULET_HD_2016 -12- 577x611

Waarom zijn er zo weinig ingrediënten in de formules van de dermocosmetische producten van Eau Thermale Avène?

Door hun aantal te beperken, stellen we de huid minder bloot aan het risico dat ze op één ervan reageert, en dat is een belangrijk punt. Maar dit is niet de enige manier om een mogelijke reactie te voorkomen, de keuze van de ingrediënten is uiteraard ook van cruciaal belang; door dit alles kunnen we hopen op een betere tolerantie .

Maar onze formules zijn ook beperkt in het aantal ingrediënten omdat we onszelf opleggen veel verder te gaan dan de voorschriften bepalen. Wij anticiperen op de risico's, beperken bepaalde bewaarmiddelen en proberen controversiële ingrediënten zoals siliconen, silica, acrylaat, enz. te vervangen, terwijl wij dezelfde tolerantie, doeltreffendheid en textuur garanderen. Dit is de moeilijkheid van minimalistische formules. Het vereist creativiteit. 

 

AV_formulation-expert-cbidan2 577x577

Hoe lees ik de samenstelling van een cosmetisch product?

Weet dat de eerste ingrediënten in de lijst de ingrediënten zijn met de hoogste aanwezigheid in de samenstelling. Als uw huid gevoelig is, kies dan voor de kortere formules en vermijd diegene met kleurstoffen, essentiële oliën en alcohol. 

Steriele cosmeticaproducten zijn samengesteld zonder bewaarmiddelen of parfum en worden vervaardigd in een steriele omgeving.

Laten we eens inzoomen op Steriele Cosmetica, wat is de Steriele Cosmetica precies?

Het is een productienorm die ervoor zorgt dat elk type bewaarmiddel (al dan niet in de lijst opgenomen) uit een cosmetisch product kan worden geschrapt. Alle betrokken producten zijn samengesteld zonder bewaarmiddelen of parfum en worden vervaardigd in een steriele omgeving. Ze zijn perfect verpakt om de houdbaarheid te garanderen en ze na opening te beschermen tegen elk risico op besmetting. Steriele cosmetica kunnen het zich dus veroorloven enkel de actieve bestanddelen te bevatten die essentieel zijn voor hun doeltreffendheid. Dit kunnen maximaal 6 ingrediënten zijn, geselecteerd op hun perfecte compatibiliteit en goede tolerantie voor de meest veeleisende huid die gevoelig is voor onvoorspelbare huidreacties. Een belangrijke vernieuwing.

Terug naar boven